H
Hummen23
Guest
Mégsem olvastad el amit írtam. Megfelelő jpgszabályi környezetről írtam, tanfolyamről, pszichológiai és egészségügyi, rendőrségi vizsgálatról. Szigorú, de teljesíthető kritériumokról, amik segítenek kiszűrni az alkalmatlan személyeket.Azért a vitában elhangzottak olyanok, hogy az USA-t azért tartják lehetetlennek meghódítani, mert annyi katonainak tervezett fegyver van szanaszét a civil házakban.
Nos, ha ezzel példálózunk, akkor látni kell ennek árnyoldalát. És nem, nem értek azzal egyet, hogy a legális fegyvertartás az csak jó akaratú emberekhez került. Szerintem összefüggés van aközött, hogy náluk annyival nagyobb és komolyabb az illegális piac, azzal, hogy legálisan is öntik a jó szándékú civileknek a pisztolytól a Bel harcihelikig meg az idős vadászgépekig mindent.
Ha szeretnéd magad képezni honvédelem terén, akkor paintball, játszhatsz WoTot meg WT-t, menj egy modellező szakkörbe és tervezz vadászrepülőket, olvasgathatsz itt a fórumon hasznos dolgokat hadi technikáról. (Bocs!)
Ha meg egy percig is komolyan gondolod, hogy háború esetén szeretnéd megvédeni a Hazát és erre előzetesen készülni, akkor tartalékosok, mert szerintem ez a minimum szint. Az ország védelme néha áldozatokat követel az egyéntől is, nem csak a néptől. Az egyik ilyen, hogy el kell viselned a bajtársaid szagát, ha nem tetszenek, akik most a tartalékos vagy a profi állományban jelenleg életüket adnák Magyarországért.
Sufniban önköltségen kiképzett Rambókra szerintem nincs szükség. Emlékszel az első napokban Kijevben, mikor a lánctalpas áthajtott a személyautón? Egy lelkes önkéntes felfegyverzett civil elkezdte lőni a saját csapatuk légvédelmi ütegér, a lánctalpas vezetője meg arra figyelt és átment egy nem katonáskodó polgáron és autóján.
Szerintem ha valaki tenni akar, azt minimum tartalékosok oktassák és készítsék fel, majd profi tisztek vezessék a harcba!
De ez csak egy vélemény.
Nem pedig teljes liberaliizációról.
És arról írtam, hogy ez nagy segítség volna a honvédség számára, hiszen rutinosabb fegyverhasználó réteg állna a rendelkezésére, ha be kell őket hívni.
A partizánkodó rambókat már te képzelted hozzá.
Ideje volna a lakosságot nem hülyegyerekként kezelni, hanem olyan szabad felnőttekként, akik képesek felelősséget vállalni magukért.
Miért olyan scifi ez a számodra? Más fejlett országokban is működik.
Egyébként voltam katona a közelmúltban, és tartalékos is volnék ha látnám értelmét.