Nem tudom, én 2015ben voltam utoljára azthiszem, de már akkor is elkezdődtek az utak felújításai. Én mondjuk pont Segesvár-Keresztúr-Udvarhely útvonalon.. hááát... mondjuk amíg kiértünk irigykedtünk sok helyen, illetve voltam 17-18 környékén Brassóban szintén busszal. Lehet, hogy az emlékek megszépülnek, de hasonló rendű utakon pl. Bács Kiskunban sokkal rosszabb minőségűek voltak. Nekik az autópálya az sokáig szenvedés lesz.. a főútvonalakkal meg inkább az probléma, hogy milyen közel vannak az épületekhez, talán keskenyebbek is valamivel és eléggé kanyargósak.
@kamm:
Még szerencse, hogy nálunk csak élvonalbeli felszerelések vannak.
HX? Hol vannak aktív szolgálatban nagy számban az MH-ban?,
A4: Jelenleg van pár darab.. vajon eljutnának-e a román csapatokkal szemben, vagy mondjuk akár a HIMARS odacsapna esetleg a 40 éves 16osok közül valamelyik. Illetve azzal az óriási darabszámmal mit tudunk kezdeni?
Román IFV: MLI-84, Piranha a btr ellenálló páncélzatával szemben.
Létszám: Még jó, hogy hegyipásztorokból áll és nem képzik őket, sőőt se csendőrség se SRI nincs náluk... még szerence, hogy nálunk mindenki magasan képzett elitkatona..
Ipar: Tényleg ők a leggázabbak az IT szektorban, jaa az tényleg nem fontos. Náluk és nálunk mióta van Airbus? Hány helikoptert is szereltünk mi össze? és ők? Ja, hogy ők még exportáltak is. Uhh tényleg ők hülyék.. TR-85 egy hulladék.. szerencsére mi tiporjuk őket, mert ugye akkora hadiipar van nálunk.. sikerült pár mindenhol elbukó Kommondort összehegeszteni.
Nincs angol wc: Egyébként az megvan, hogy a román fiatalok boldogabbak és egyébként találékonyabbak, mint az elkényeztetett magyar, ugye? Legalábbis nagy átlagban. Egyébként sok helyen pedig a guggolós wc higéniai okokból terjedt el és bár kényelmetlenebb, de egészségesebb.
De neked lehet bármit magyarázni, nem tudom éltél-e kint és láttad e a különbséget mondjuk a Parcium, Erdély és Mordor között. Gondolom nem, én éltem és sokat jártam ki, ráadásul nem úgy ahogy az átlag magyar kamionsofőr elmondja, hogy mekkora világlátott ember, de igazából kommunikálni nem tud se angolul, se németül viszont osztja az észt, hogy mi van külföldön.. mert bár a helyiekkel nem tud kommunikálni, de ő lát valamit a szélvédőn keresztül meg hozzágondol, illetve alkalmak adtán tapasztal valamit és máris megvan a vélemény, amit szórnak szanaszét. (Tisztelet a kivételnek, bár abból nagyon kevés van.)
Én sem szeretem őket, de eltudok velük lenni, mert ugyanolyan emberek mint mi. Vannak normálisak és idióták is.
Te lenézed őket, régen én is lenéztem őket, míg nem éltem közöttük - is - , mondjuk pont az ilyen hozzáállásoknál szoktak csatákat bukni.
De biztos nincs igazam.
Hallgass csak az erdélyi barátaidra akik nagy része a magyar államhoz dörgölőzik mikor az ad valamit, de a romántól is ugyanúgy elveszi. Nagyon patrioták és utálják a románokat, de mégis a nagy részük a román fociválogatottnak szurkol, csak hogy 1 konkrét példát mondjak.. és ilyenből még sok van ám.