Szerinted ha olyan sok raktárunk lenne akkor a kertben letámasztva rohadt volna el annyi minden?
Jóvanazúgy mentalitással? Simán.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Szerinted ha olyan sok raktárunk lenne akkor a kertben letámasztva rohadt volna el annyi minden?
Neked ebben a raktárban részesedésed van, hogy mindig ezzel házalsz?
Ööö itt nem a tendert nyerték meg, csak leszerződtek velük prototípusokra, amelyekkel a tesztelést elkezdik.Mennyivel nyomja le az árát vajon, hogy az amcsik ezt veszik és így mint első megrendelők ők fizetik a kifejlesztés árát?
sok projectj idáig sem jut el náluk, nameg arról nem is beszélve hogy még bőven ezek után is elkaszálhatják az egészet úgy ahogy vanÖöö itt nem a tendert nyerték meg, csak leszerződtek velük prototípusokra, amelyekkel a tesztelést elkezdik.
Én ezt csak arra írtam, hogy ez még sokat nem olcsósít semmin. Majd akkor fog, ha 20-30.000-es nagyságrendben kezdik el rendelni.sok projectj idáig sem jut el náluk, nameg arról nem is beszélve hogy még bőven ezek után is elkaszálhatják az egészet úgy ahogy van
nekem vannak nagyparaszt barátaim. az eggyik talán másfél éve létesített új telephelyet 25 beállós telephelyet karbantaróműhelyel terményraktárakkal üzemanyag tárolókkal . nem milliárdos 250 ha gazdálkodik ami egy jó része bérlet. nem kiemelkedő még azt sem lehetne írni hogy a falu leggazdagabb parasztja lenne. csak viszonyításnak hogy mit tud egy paraszt. sima családi gazdálkodás meg talán 2 állandó jó munkás ember foglalkoztatva és 3-4 napszámos. (időszakosan.) 2-3 ilyen paraszti család teljesítménye úgy néz ki megugorhatatlan...@Pogány
Ja, még annyit hozzá, hogy nagyon szellemes volt a tűzoltós hasonlatod. Csak ugye egy tűzoltóságon, mondjuk vidéken van (volt) 2-3, max 4 szer; vagy legalábbis én ennyi garázsra emlékszem, de lehet, hogy volt öt is; ebből kettőben az öreg technika állt.
De itt százas nagyságrendű gépjárművet, meg ezen felül egyéb technika és alkatrészek tárolásáról volt szó, amire a raktár merült fel. És nem arról volt, volt szó, hogy kibasszuk a placcra, hanem majd szépen raktárakban eltárolgatjuk őket és ha kell elővesszük.
Ezt le tudod vezetni, hogy tervezési költségestől, kivitelezésen át mennyibe kerül? Hány négyzetméter kell, mennyibe kerül az anyagköltség, a kivitelezés stb? Milyen egyéb kiszolgáló létesítmények, kerítés stb. kell?
És akkor ugye ehhez még nem tároltunk plusz üzemanyagot, plusz lőszert stb.-t.
Namost, szerinted, ahol sorkatonaság van (meg úgy általában), ott csak úgy, jófejségből -had legyen a magyaroknak is fasza technika, lecserélgetik és eladogatják nagy tételben? A francokat. Amiket lecserélnek, azt okkal cserélik le, mert már elavult, nem rentábilis karban tartani, vagy felújítani. Majd jó lesz az a magyarnak, mi?én ezzel tisztába vagyok én már évek óta sorolom hogy neki kell állni a konténerbeszerzéseknek mert megy fel az áruk (vólt egy idő) amikor nagyon lent vólt az ára covid utáni konténerhiány megoldódásakor akkor padlón vólt a szálítmányozási és a lako irodakontéer ára is. csak hát a gépezet lassú (ami hatalmas probléma...) A több éves kiképzés... kellenek olyan eszközök is aminek nem többéves a kiképzés az alkalmazására üzemeltetésére. hogy létezik e ilyen? hogyne létezne sor hadseregeknél színte csupa ilyen eszközök vannak rendszerbe.
teszem azt a tartalékosoknak 12.000 fő (nem kis létszám) nem hitron kell. pl hanem valami ami a sorkatonákra lett tervezve. van e ilyen ? hogyne lenne...
Ne haragudj, de Te nem tudod értelmezni a leírtakat? Többszázas nagyságrendű cucc elraktározásából indult ki a dolog, ez alá meg 10 darab valami, vagy bármi sem fér be. Ez egy csöppent méretbeli eltérés. Nem gondolod?nézd eggyes helyeken a szénának ilyen jut. biztos milliárdokba került.
igen és az tudod mekkora összeg a honvédségi budgetből? 100 millios +... ne vicceljünk már nem egy kisvállalkozó a honvédség...Ne haragudj, de Te nem tudod értelmezni a leírtakat? Többszázas nagyságrendű cucc elraktározásából indult ki a dolog, ez alá meg 10 darab valami, vagy bármi sem fér be. Ez egy csöppent méretbeli eltérés. Nem gondolod?
Most egynél találtam árat: Ebbe, kb. 5-6 géppel beállsz, (24m*12,3m-4,5m). 5,8 millió+áfa. Csak a váz. se tervezés (földmérés, mintavétel, staitkus, meg mindenféle engedélyek), se borítás (se a borítás merevítése), se alapozás, se földmunka, se szállítás, se aljzatbetonozás, se kivitelezés, se kiszolgáló helység, se műhely nincs benne.
Akkor számoljuk csak ki, hogy önmagában a vázszerkezet 100 gépnek mennyi is? 92-116 millió, áfa nélkül, csak a vázszerkezet legyártva.
Ja, a váz... a végére meg ott tart a dolog, hogy 500 millió. Gatyára eddig nem volt pénz, de vannak csak úgy többszáz milliók elfekvőben, mert hát miaz, nem tétel ... Érdekes ez a Honvédség.igen és az tudod mekkora összeg a honvédségi budgetből? 100 millios +... ne vicceljünk már nem egy kisvállalkozó a honvédség...
hoztam neked kalkulátort tegnap nem a legolcsobb a piacon. hoztam redferenciákat....
milyen váz ? 20 féle ablak közül választhatsz ember meg szendvicspanel vastagságot...Ja, a váz... a végére meg ott tart a dolog, hogy 500 millió. Gatyára eddig nem volt pénz, de vannak csak úgy többszáz milliók elfekvőben, mert hát miaz, nem tétel ... Érdekes ez a Honvédség.