Most így visszagondolva a regisztrációm kezdetén én is felültem a Zrínyis hype vonatra (anno a lynx bejelentése kapcsán próbáltam utánaolvasni a dolognak, így találtam rá a fórumra). Eddig a HM csak leépült, de most végre mindenből deklaráltan a legjobbat vesszük! Mi baj lehet? Aztán ahogy a fórumozás hatására akarva/akaratlanul is "művelődtem", úgy azért árnyalódott kicsit a kép, de alapvetően bizakodó maradtam, hogy hosszú távon igenis meg fogja érni ez a kicsit döcögősebb, "hadiiparos" vonal. Aztán szépen elkezdtek jönni a nehézségek.
A törökökkel/zsidókkal drón ügyben évek óta ugyanott tartunk, de a már letárgyalt Gidránok/NMS-ek legyártása is kezdett kínosan döcögőssé válni (pedig kerekes fronton az új APC-k mellett ők lesznek a HM gerince).
A 2020-ban megvett Hirtenbergertől aknavetőt azóta is csak kiképzési céllal vettünk pár darabot, pedig egy mozgósítás esetén a legalapabb tüzérségi eszköz ez lenne.
Lassan már kínos mértékeket ölt, amennyit késnek a Lynxek.
APC fronton félig-meddig sikerült elköteleznünk magunkat egy teljesen újfajta hajtásláncon alapuló ötlethez, amiből még hosszú-hosszú évekig nem lesz semmi (a lynx példájából kiindulva pláne), miközben a már bevált és ugyancsak vadiúj Patriához is tudnánk összeszerelést/gyártást kapni, mégpedig alacsonyabb áron.
Az L-39 NG beszerzés eléggé megkérdőjelezhető.
Aztán kitört kereken 1 éve egy háború a szomszédban, amely számomra is megmutatta, hogy ezzel a haderőfejlestési felfogással egyszerűen nem tudjuk elérni azt a képességbeli szintet a HM-nél 10-15 éven belül, amely egy stabil, önálló országvédelemre elég lenne.