Volt magyar vezérkari főnök: Mindig az aktuális politika dönt a sorsodról
Úgy véli, a Hamász háborúja könnyen eszkalálódhat.

Teljes interju: https://nepszava.hu/3215059_ruszin-szendi-romulusz-magyar-honvedseg-interju
"A kaszárnyapletykákat nem számolva csak a sajtóban öt-hat féle verzió is keringett, hogy miért kellett idő előtt távoznia. Ráadásul önnek elődjével, Korom Ferenccel ellentétben nem ajánlottak fel más posztot. Rálépett valakinek a tyúkszemére?
Aki ezt a beosztást elfogadja, annak nyilvánvaló, hogy nem onnan megy nyugdíjba. Mindig a politika, az aktuális politika dönti el, hogy kivel szeretne dolgozni. Ez nem jó, de tény. Nézze, lehet, hogy majd egyszer megírom „egy vezérkari főnök történeteit” de most nem akarom korbácsolni ezeket az érzelmeket, hiszen az mind a magyar haderő rovására menne. A srácoknak kiszámíthatóság kell és biztonság, hogy tudjanak fókuszálni a feladatra. Egy biztos, amit a magyar katonák tesznek és tettek, az példaértékű. A katonáimtól a reptéren mindig úgy köszöntem el: gyerekek, úgy csináljátok a melót, hogy amikor visszajöttök és belenéztek a tükörbe, akkor el tudjatok mondani, én mindent úgy csináltam, ahogy saját magamtól elvártam. Ami engem illet: jelentem, nyugodtan borotválkozom."