A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Crusader

Well-Known Member
2018. november 27.
756
2 041
93
A következőket kérdezném:
- A Bocskainál vajon 3 zászlóalj a cél?
(Mert akkor oda kerül gondolom még két zászlóalj.)
- Hódmezőn is 3 zászlóalj a cél?
(A most toborzott lynx zászlóalj az ott most egy vacsi uj zaszloalj vagy csak állománytábla feltöltés volt?)
 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
39 158
75 608
113
SERE - légierős szemmel...

A légierő jelentette más szemléletmód, illetve a törzsmunka fontossága felől közelítettük meg a SERE (Survival, Evasion, Resistance, Extraction – túlélés, elkerülés, ellenállás, kiemelés) kiképzési rendszer lényegét Csertán Tamás főhadnaggyal, az MH Altiszti Akadémia Speciális Felkészítő Részleg részlegvezető helyettesével.
 

Shadow

Well-Known Member
2018. október 29.
1 325
4 518
113
Most olvasom hogy Varga Misi örülhet:


“Az új tervezet szintén figyelembe veszi azt a Magyarország által is kért módosítást, amely szerint a védelmi többletkiadásokat vegyék figyelembe a maastrichti hiányszint értékelésekor”

Ha jól értelmezem ez azt jelenti, ha fegyverre költesz lehet magasabb a hiány
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
48 272
78 973
113
A gyakorlatban a CFE szerződés NATO általi felfüggesztési mennyiben érint minket?
A NATO-n belül van más mechanizmus, amin kersztül a többi NATO tag (Románia/Szlovákia) látja a mi pontos számainkat?
Open Sky, már ha még van. De az EBESZ alapvetően pont ennek a szervezete.

A létszámok és eszközök titkolása a magyar állampolgárok elől titkolózás, nem más államok előtt vannak titkaink.
 

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
19 605
37 530
113