Úgy gondolod, hogy a 2010 előttihez képest romlott a honvédség állapota?
Ilyet nem írtam... 2010 óta messze nem változott, nem fejlődött úgy a honvédség, mint ahogy az egy felelős és hozzáértő kormánytól elvárható lett volna.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Úgy gondolod, hogy a 2010 előttihez képest romlott a honvédség állapota?
Ilyet nem írtam... 2010 óta messze nem változott, nem fejlődött úgy a honvédség, mint ahogy az egy felelős és hozzáértő kormánytól elvárható lett volna.
Akkor a mostani előtti kormányok nem voltak sem felelősek, sem pedig hozzáértőek? S ha így volt, akkor már nem is kell őket hibáztatni semmiért sem?
Ez nalad valami napi rutin. Minden ebbol vezetsz le es ide vezetsz vissza. Uncsi.Erre meg levezettem, hogy nincs alapja semmi mentegetésnek, egyszerűen csak hitvány kormányunk van
Ezek nem családi autók, hogy mág elmenne 5-10 évet, de lecserélik, mert kijött az új model. A németeknél szarevőbb népet én még nem láttam, azok nem hajítják ki, ha még kell és működik balesetveszély nélkül csak azért, hogy újat vegyenek. Még ha az lenne a cél, hogy eladják és újat vegyenek, de ha már abból indulunk ki, hogy ki akarták vonni őket mindenképp, akkor max ingyen szabad elhozni.
Nem voltak felelős kormányok és nem is voltak szakértőek. De ez hogy jön ide? Valaki felvetette, hogy a kormány csak a propagandát nyomja. Panzerfaust kezdte el mentegetni a kormányt. Erre meg levezettem, hogy nincs alapja semmi mentegetésnek, egyszerűen csak hitvány kormányunk van.
Ez nalad valami napi rutin. Minden ebbol vezetsz le es ide vezetsz vissza. Uncsi.
Én pedig csak azt próbálom kihúzni belőled, hogy ha a mostani kormány "hitvány", akkor nyilván az előtte lévők is "hitványak" voltak, hiszen pont annyit, vagy még annyit sem tettek a MH fejlesztésének érdekében, mint a mostaniak.
semmi értelme úgy viselkedni mint a ballibek korábban vagy mint te most, hogy csak az előző kormányra tudtok mutogatni
Alig használt német technika:
Egy hard-core jobboldaliból aztán nagy teljesítmény ezt "kihúzni"... De szerintem semmi értelme úgy viselkedni mint a ballibek korábban vagy mint te most, hogy csak az előző kormányra tudtok mutogatni, ahelyett hogy a jelennel foglalkoznátok. Ezért nem halad az ország sehova sem. Amíg számodra abból, hogy a kormány rosszul kormányoz, annyi jut eszedbe, hogy hát az előző is rosszul kormányzott, addig nem lesz itt semmi.
A Gripen-szerződésről 2001.09.10-én döntött a NB-kabinet, az első Orbán-kormány alatt. Majd a D209-es módosította 2003 februárjában NATO-kompatibilisebb verzióra és ennek megfelelően dupla árra.A Gripeneket meg köszönd Horn Gyulának, hogy volt elég tökös és megszorított, hogy fejlődjön a gazdaság. Anélkül szívhattuk volna a fogunkat.
Hmmm....ez azért sokat mondó:
" ...
És azt sem árt szem előtt tartani, hogy a Gripenjeink rendelkeznek légi utántöltési képességgel. Nem árt, ha ezt mi magunk is ki tudjuk szolgálni. Ez a képesség – megjegyzem – az európai hadseregek körében amúgy hiánycikk. "
Az egyik szállítógépből tankert csinálnak? ..., Magyrország légterének védelmére nem kell tanker, ezeknek a gépeknek pedig ez az elsődleges feladata.