Ha félretesszük azt,amit már írtam,hogy amíg a mostani szövetségi rendszerben vagyunk,addig nem adnak fegyvert a kezünkbe,akkor nekem az jön le,hogy a migránsimport miatt záros időn belül szakítanunk kell/szakítani fogunk a nyugattal,és új nagy tesót kell/fogunk keresni,és találni.Nos innen nézve érthető a politikusaink látszólagos totyorgása,mert az új nagy tesó annyira fogja kedvelni a régi nagy tesótól vett hadtech-t,mint a mostani,a régitől származókat,kb.
Vissza kéne menni a kályhához,értelmesen számba venni a lehetőségeinket,és azok szerint választani piacot,fegyvergyártót,stb.
Már írtam valamelyik témában,munkagépek vonatkozásában,hogy nekünk a nyugati hadtech csak túlárazott vacak,a régiónkban ránk váró feladatok megoldásához bőven elegendő a keleti hadtech,és az emberi áron is van,hacsak nem az uasára,Kínára,vagy az Oroszokra gyúrunk,tudtommal nem.
Nem mennék bele a nato,és a szovjet/vsz idők direkt összehasonlításába,de érdemes utána nézni,hogy a vsz-ben lehetett e saját feldolgozó,gyártó kapacitásunk,mondjuk a civil szférában is,vagy,hogy akkoriban mennyi családot dobtak az utcára,ha nem bírta fizetni "az OTP"-t,ill azt is érdemes megvizsgálni,hogy mióta az új,fényes,demokratikus,szabad,stb nagy tesónk van,vesztettünk el saját gyártó,feldolgozó kapacitásokat,a civil szférában is,és b@sztak e ki az utcára családokat,mert nem bírták fizetni "az OTP"-t?
Le kellene vonni a tanulságokat,így 28 év után,megvonni a mérleget,és vagy új egyezséget kötni,vagy más nagy tesó után nézni,mert én továbbra sem látom,hogy minket/ az egész ex vsz-t legalább emberszámba vennének,nem,hogy érdemi segítséget nyújtsanak nekünk(az egy másik kérdéskör,hogy közben ismeretlen nagyságrendű,a mienkénél minimum 1 generációval újabb fegyvereket simán adnak ajándékba a terroristáknak,hogy azok legális kormányokat döntsenek meg-elég pc vagyok-stb),szóval ne várjunk túl sokat,amíg a váltás ki nem körvonalazódik,ha meg mégis maradnánk,akkor meg azért.
Tudom,a valóság sokszor annyira tré,hogy inkább elkezdi az ember megmagyarázni,hogy nem is,csak közben elmegy/elment mellettünk a történelem,itt állunk letolt gatyával,lógó kukaccal,mint a honvédelem,mint a gazdaság,demográfia,gyártó,feldolgozó kapacitás,oktatás,egészségügy,kb minden téren....
Ez kemény landolás lesz fiúk,nagyon kemény.....
Még mindig ennyi év után,és ekkora többséggel sem képes kiállni a politikai elit,és nagy levegőt venni,és elmondani a valóságot,csak a pc bullshit folyik mindenhonnan,vég nélkül.