Ugyanmár, Romániában majd pont a magyarok orrára fogják kötni ezt! Háború esetén az összes magyar politikus deportálva lesz ott valami dunadeltai táborba!
Ezt nevezik háborús előjelnek.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ugyanmár, Romániában majd pont a magyarok orrára fogják kötni ezt! Háború esetén az összes magyar politikus deportálva lesz ott valami dunadeltai táborba!
Ezt nevezik háborús előjelnek.
Igen, meg ha elmegy az internet Erdély szerte és még néhány. Ám ezek néhány órával előznak csak meg egy támadást!
Pont ezt mondom, nem egyik percről a másikra tör ki egy háború. Vannak jelei (pl. az eléggé durva, ha deportálnak politikusokat) és a másik fél nem letolt gatyával fog ülni, amíg elfoglalják a fél országot. Te abból indulsz ki, hogy most hirtelen a teljes román hadsereg, mozgósított tartalékosokkal együtt, a bejelentett fegyverekkel (amiket még lehet, hogy le sem gyártottak az USA-ban) ráront Debrecenre. Persze, ebben az esetben teljes káosz lenne Magyarországon. Na de a valóságban nem így történne. A valóságban minimum hónapokig tartana az eszkalálódás. Annyi idő alatt pedig a magyar kormány is összeszedné magát.
De az nem néhány óra,hogy az Erdélyben állomásozó(támadásra kijelölt) román alakulatokból áthelyezd az összes magyart máshová...
Amúgy az előbb jól leírtad, hogy Románia Magyarországon keresztül tud kereskedni Európával. Na látod, még csak a két ország közti elhidegülés menne, szó sem lenne még háborúról, de ha Magyarország lezárná a határát Románia felé, máris több százezer román állampolgár maradna állás nélkül. Akkorát esne a GDP-jük, hogy ócskavasnak adnák el az F-16-ikat csak, hogy kenyérre jusson.
Miért helyeznéd át? Nincs sorkatonaság, aki magyar származású és a román hadseregben szolgál az valószínűleg nem felénk hűséges. Még a román titkosszolgálatot is egy szilágysági magyar szervezte újjá a rendszerváltásuk után! Igen gyakori és tipikus erdélyi magyar hozzállás, hogy a román államhoz hűségesek, különösen a szórványból származók. Nekik ez a valóság, ez jelenti az érvényesülés lehetőségét. Magyarországnak csak Székelyföldön van valamicske kultuszta.
Ezt te sem gondolod komolyan!Az,hogy a román hadseregben szolgálsz,hogy megvédd ahol élsz meg,hogy megtámadd magyarként Magyarországot nagyon nem ugyan az!!!
Ezt te sem gondolod komolyan!Az,hogy a román hadseregben szolgálsz,hogy megvédd ahol élsz meg,hogy megtámadd magyarként Magyarországot nagyon nem ugyan az!!!
Miért helyeznéd át? Nincs sorkatonaság, aki magyar származású és a román hadseregben szolgál az valószínűleg nem felénk hűséges. Még a román titkosszolgálatot is egy szilágysági magyar szervezte újjá a rendszerváltásuk után! Igen gyakori és tipikus erdélyi magyar hozzállás, hogy a román államhoz hűségesek, különösen a szórványból származók. Nekik ez a valóság, ez jelenti az érvényesülés lehetőségét. Magyarországnak csak Székelyföldön van valamicske kultuszta.
Az erdélyi magyarnak Magyarország teljesen idegen állam. Székelyföldet leszámítva a szórványmagyarság számára Románia az egyetlen valóság, nekik ott semmit nem jelent az a szó, hogy Magyarország. Még ha lennének is romantikus attitűdjeik, azokról a magyar állam nyilvánvalóan róluk és Erdélyről lemondó magatartása miatt letettek már rég. Ha a magyar állam nyíltan deklarálja, hogy nem akarja őket Erdély visszacsatolásával felszabadítani, akkor miért tegyenek keresztbe akárcsak egy szalmaszálat is az őket eláruló rohadt magyarokért!
Én gyakorlatilag biztos vagyok benne, hogy a román haderőben szolgáló magyar származásúak hűségesek a román államhoz. Ha én erdélyi magyar származású lennék, akkor én is jó román lennék, mert a büdös magyaroktól én semmire nem számítanák, a magyar nemzetiség csak egy teher lenne nekem. Egy szar se érő fájdalmas illúzió! Arra meg kinek van szüksége!
Na most ha leírtam volna amire gondoltam, azt hiszem engem örökre bannoltak volna.
Jártál te már Erdélyben vagy Partiumban?
Még ha sokan nem is gondolnak már arra, hogy Erdély visszakerül Romániához, a többség Magyarországot tartja igazi hazájának. Még az olyan ismerőseim is akik haragszanak a magyarországiakra Gyurcsány népszavazása miatt, azok is jobban szeretnék, ha Erdély legalább független lenne. Sőt, még a románok között is vannak, akik örülnének ha megszabadulnának Bukaresttől.
Abszolút lila gőzöd sincs erről, inkább ne erőltesd.Az erdélyi magyarnak Magyarország teljesen idegen állam. Székelyföldet leszámítva a szórványmagyarság számára Románia az egyetlen valóság, nekik ott semmit nem jelent az a szó, hogy Magyarország. Még ha lennének is romantikus attitűdjeik, azokról a magyar állam nyilvánvalóan róluk és Erdélyről lemondó magatartása miatt letettek már rég. Ha a magyar állam nyíltan deklarálja, hogy nem akarja őket Erdély visszacsatolásával felszabadítani, akkor miért tegyenek keresztbe akárcsak egy szalmaszálat is az őket eláruló rohadt magyarokért!
Én gyakorlatilag biztos vagyok benne, hogy a román haderőben szolgáló magyar származásúak hűségesek a román államhoz. Ha én erdélyi magyar származású lennék, akkor én is jó román lennék, mert a büdös magyaroktól én semmire nem számítanák, a magyar nemzetiség csak egy teher lenne nekem. Egy szar se érő fájdalmas illúzió! Arra meg kinek van szüksége!
Ha Aranyosgyéresről kivonják az összes magyart, akkor az a vadászezred valószínűleg működésképtelenné válik.De az nem néhány óra,hogy az Erdélyben állomásozó(támadásra kijelölt) román alakulatokból áthelyezd az összes magyart máshová...
Ugyan miért ne lenne rá képest Románia? Ha csak az ötven százaléka hadrafogható a szárazföldi haderejének az is vagy öt dandárnyi erő!
Tényleg fontosnak tartod, hogy a szőrszálhasogató felvetéseidre szőrszálhasogató módon válaszolgassak?Logikalag nem vágom, hogy ennek mi köze van bármihez. Te írtad le azt a marhaságot, hogy az minden szétkap. Ez enyén fogalmazva is marhaség és azon semmit sem változtat, hogy mozgó célok ellen is jó.
Nem lövöldözöl vele szól harckocsikra és min. megsemmisítési távolsága is van. Mondom, HVA ellen használod. BTW szeritned az általam felsorolt célok szerinted nem mozognak?
Tartsunk már egy színvonalat, ha kérhetném...
Mert nevetségesen kevés. Egy általános támadás esetén, hogy sikeresek legyenek, zárniuk kellene a teljes határt, Ukrajnától, Szerbiáig, hogy védjék a fő támadási irányok szárnyait.
Több irányból kellene behatolniuk az országba, jelentős erőkkel, egy időben. Főbb stratégiai célokat el kellene érniük bizonyos időn belül. Ehhez a jelentős számú harcoló és megszálló erőkön kívül, nagy logisztika is kell, ráadásul végig.
Meg még sorolhatnám. Nézd meg inkább a Horvátok "Vihar" hadműveletét, egy korlátozott térben és időben, milyen nagyságú erőkkel csinálták, mekkora területen. Vagy nézd meg, Oroszország milyen nagyságú erőkkel hajtotta végre Grúzia elleni, szintén korlátozott méretű offenzíváját. Esetleg tanulmányozd, a kelet ukrajnai harcokban eddig bevetet erők méretét, létszámát és fegyverzetét.
Igen, sorold.Tényleg fontosnak tartod, hogy a szőrszálhasogató felvetéseidre szőrszálhasogató módon válaszolgassak?
Most akkor felsoroljam, hogy mi mindent pulverizáltak már csak és kizárólag a tüzérséggel a hadtörténelem folyamán?
Komolyan gondolod, hogy nem tudom, hogy az ATACMS-t nem harckocsik ellen használják?
És ha szétlövik azt a laktanya épületet, amelyben a harckocsizóinkat elszállásolták, akkor szerinted ki ül bele mind a 16 T-72-be? (mire a tartalékosokat behívják, addigra már game over, úgyhogy ezzel ne érveljél, ha lehet)