M
molnibalage
Guest
Megjegyzem az 75 km-es Sz-300 osztály beszerzése ne feltétlen lett vonla bölcs, amikor pár évvel később a PMU1 elérhető volt 150 km-es HMZ-vel. Persze a kérdés a kettő közötti árdifi...
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Illetve azt sem árt letisztázni, mert szerintem összecsúszott itt bruttó-nettó vonal, hogy gondolom TE nettó fizut írtál ki, én illetve mások meg bruttó összegeket.Én nem vagyok különleges műveleti katona!
Ez a pénz persze több ha túlórázok,készenléti szolgálatot adok,gyakorlaton vagyok stb.
Én nem vagyok különleges műveleti katona!
Ez a pénz persze több ha túlórázok,készenléti szolgálatot adok,gyakorlaton vagyok stb.
Bocs, valamiért erre emlékeztem.
Illetve azt sem árt letisztázni, mert szerintem összecsúszott itt bruttó-nettó vonal, hogy gondolom TE nettó fizut írtál ki, én illetve mások meg bruttó összegeket.
KB stagnál de nem igen nő.Közel 300 újonc Tatán. Azért érdekes lenne tudni, mit változott a létszámhelyzet, az idei illetményemelések hatására esetleg. Ami összességében szerintem, még mindig alacsony, a versenyszférához képest.
http://www.honvedelem.hu/cikk/65598_megkezdodott_az_alapkikepzes_a_tatai_laktanyaban
Viszont később a Horn kormány idején (ekkor kapta meg a többi kelet európai ország is a S-300-at (lásd Szlovákok, bolgárok)
Igen, ezen a részen is pislogtam, hogy miféle 1995-ös beszerzésről ír kele...Itt https://en.wikipedia.org/wiki/S-300_missile_system azt írják, hogy Csehszlovákia 1990-ben állította fel az S300-as egységet, amit 1993-ban, amikor szétváltak Cseh országra és Szlovákiára, akkor a Szlovákoknak adtak, a Csehek lemondtak róla.
KB stagnál de nem igen nő.
Nem a bérek jelentik a fő gondot.Értem, akkor a helyzet nem lett jobb.
A Kurganyec úszóképes.Ami inkább változott a tömeghadsereg.Ugye már az oroszokná sem az dívik így előtérbe kerülhetnek a komplexebb (védettebb,igényesebb stb) eszközök bár még így is könnyebb mint egy PUMA ami elvileg a legújabb nyugati IFV.
Forintban körülbelül annyi pénz kéne egy nehéz dandár létrehozásához mint az ország éves honvédelmi költségvetésének a másfél- kétszerese.
Kurganyes lesz/az APC vonal oroszoknál, T-15 az IFV vonal. T-15 pedig felköcölékezve 40+tonnas kategoriában játszik.
ránéztem wikire T-15 oké 9főt visz de 48tonnat írnak rá. Puma 6fő 43tonna. upsz 48tonna.
Én meg azt hittem , hogy direkt írod így.Csodálkozol reggel 4 től fent vagyok