A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
49 211
81 538
113
Rossz helyen kezditek a "milyen haderőt képzelek el "dolgot.alulról kell nem felülről azaz raj,szakasz,század stb nem pedig hadosztály,dandár,zászlóalj stb.Arról nem is beszélve,hogy először meg kell határozni a feladatrendszert az állománytáblát és csak ezek után kell valami technikát keríteni nem pedig fordítva.
 

csaba77

Member
2013. június 24.
40
0
6
Feladatrendszer a katonaságnál szerintem békeidőben és háborúban is Magyarország lakosságának védelme. Ez alatt értem, hogy a határon már biztosítani kell azt, hogy az ide utazó emberek közül aki bűnözni jön Magyarországra azt feltartóztatni akár célzott lövéssel is. Békeidőben fontos felkészülni a környező országok elleni háborúra, amelyik Magyarország ellen katonailag akarja a saját akaratát érvényesíteni.

Kiképzés része az hogy kötelezően kell békefenntartó feladatot vállalni Afrikában. Magyaországon tapasztalt Magyar érzelmű katonákat fel kell venni pl. Lengyelországból.

Szerintem nem század vagy ezredekben kell gondolkozni, hanem körzetekben. Egy körzet most a könnyebbség kedvéért egy Megye. Minden megyéhez egy egy tapasztalt katonai vezetőt vagy csendőr parancsnok tartozik.

Azokba a megyékbe, amelyik nem határos más országgal oda olyan katonákat kell vezényelni, akik csendőrségi feladatot látnak el.

Egy ilyen megyébe 5 ezer fő csendőr szükséges, aki ha kell tűzet olt vagy elfogja a tolvajt,.........

A más országgal határos megyébe kell szintét 5 ezer csendőr, de kell 3 ezer határőr is.

A határőrséghez kell helikopter és páncélozott jármű is. A csendőrséghez "csak" katonai terepjárók és modern tűzoltó autók.

Minden 10 ezer feletti várost földi légvédelmi rendszerrel kell ellátni megfelelő személyzettel.

Kell 5 katonai repülőtér 5 különböző határszakaszhoz.

Nekem kevésnek tűnik egy kicsit is komolyan vett katonaságoz 200 ezer fő, mert nagyon sok feladatot kell ellátni. Szerintem nem szállító repülőgépeket kell venni, hanem először legalább 10000 Rába teherautót, Toldi és Zrinyi páncélost, 100 Héja repülőgépet, Pantstir és PZA Loara légvédelmi rendszereket.
 

sulyid

Member
2010. április 19.
173
0
16
Megpróbálom megint felvenni a harcot az árral...

 

"Kiképzés része az hogy kötelezően kell békefenntartó feladatot vállalni Afrikában. Magyaországon tapasztalt Magyar érzelmű katonákat fel kell venni pl. Lengyelországból." 

Ugye tisztában vagy vele, hogy ezen személyek hivatalos definíciója ZSOLDOS. Jobb helyeken idegenlégiós. A lényeg változatlan, ez nem Afrika, hogy zsoldosokkal vívassuk meg a háborúinkat. 

 

"Szerintem nem század vagy ezredekben kell gondolkozni, hanem körzetekben. Egy körzet most a könnyebbség kedvéért egy Megye. Minden megyéhez egy egy tapasztalt katonai vezetőt vagy csendőr parancsnok tartozik."

Milyen körzetekről beszélsz?!?! Az oroszoknál vannak körzetek! Tudod ott kicsit nagyobbak a távok... Mo-t több, mint elég 2 körzetre felosztani (keleti-nyugati).

 

"Azokba a megyékbe, amelyik nem határos más országgal oda olyan katonákat kell vezényelni, akik csendőrségi feladatot látnak el."

Szerintem egyszer már megjegyeztem, hogy nem véletlenül van külön a rendőrség és a katonaság.

 

"A más országgal határos megyébe kell szintét 5 ezer csendőr, de kell 3 ezer határőr is.

A határőrséghez kell helikopter és páncélozott jármű is. A csendőrséghez "csak" katonai terepjárók és modern tűzoltó autók."

Már NINCS határőrség és csendőrség. A helikopterekre és az APC-kre inkább a hadseregnek van szüksége. A modern tűzoltóautókat a TŰZOLTÓSÁGNAK kell adni!

 

"Minden 10 ezer feletti várost földi légvédelmi rendszerrel kell ellátni megfelelő személyzettel." Jópárszáz MILLIÁRDAL (DOLLÁRBAN!) gazdagabb országokban nem dobnak ki pénzt ilyen baromságokra...

 

"Kell 5 katonai repülőtér 5 különböző határszakaszhoz." 

Mi a francnak?!?!? Három pont elég...

 

"Nekem kevésnek tűnik egy kicsit is komolyan vett katonaságoz 200 ezer fő, mert nagyon sok feladatot kell ellátni. Szerintem nem szállító repülőgépeket kell venni, hanem először legalább 10000 Rába teherautót, Toldi és Zrinyi páncélost, 100 Héja repülőgépet, Pantstir és PZA Loara légvédelmi rendszereket."

Már egyszer (lófaszt, már többször!!!!!!!!) leírtam, hogy k***** nem kell ide 200k-s hadsereg, mivel a hadsereg nem tűzoltóság és nem rendőrség. Erre NEM véletlenül vannak külön szervezetek. A többihez: minek 10k teherautó?!?! ÉS minek 60+ éve tervezett páncélos és repülőgép, ami már akkor is egy rakás szar volt?!?!?!
 

borisz

Well-Known Member
2012. május 25.
8 491
11 630
113
Úgy gondolom, hogy már az vonzóbbá tenné a Honvédséget, ha a "zember" kapna mellé egy maroklőfegyvert, engedéllyel. Amit aztán akárhova megy, viheti magával, amíg le nem szerel.
Egyéb béren kívüli juttatások. Jogsit ad most a szerv?
Normális fizetés persze.

Mélyebben belegondolva, milyen állampolgár az, aki "leszarja"?
Aki kategorikusan kijelenti, hogy ő márpedig nem hajlandó kockáztatni a tyúxaros kis életét. Aztán elvárja, a nagy egyenlőséget.
 

borisz

Well-Known Member
2012. május 25.
8 491
11 630
113
dudi said
Rossz helyen kezditek a "milyen haderőt képzelek el "dolgot.alulról kell nem felülről azaz raj,szakasz,század stb nem pedig hadosztály,dandár,zászlóalj stb.Arról nem is beszélve,hogy először meg kell határozni a feladatrendszert az állománytáblát és csak ezek után kell valami technikát keríteni nem pedig fordítva.
Figyelek, dudi. ;)
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
49 211
81 538
113
<a title="" rel="nofollow">borisz</a>

 

Aki vállalja,hogy sofőr beosztásban eltölt x időt annak állják a  "b" és "c" jogsit vagy épp ami kell az adott beosztáshoz.
 

borisz

Well-Known Member
2012. május 25.
8 491
11 630
113
dudi said
<a title="" rel="nofollow">borisz</a>

 

Mire?
Azt írtad, hogy nem fentről lefelé, hanem lentről felfelé kell felépíteni, stb.
Kíváncsi vagyok a véleményedre, hogy hogy építenéd fel.
"Cipőt a cipésztől."
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
49 211
81 538
113
Nem vagyok akkor a szakértő,hogy ilyenekbe belemenjek.De ha nagyon érdekel nekem a Stryker dandárok nagyon szimpatikusak(persze nem a szar Strykerrel hanem valami értelmes modern járművel).Szóval itt szigorúan csak a feladatrendszer a képességek és a felépítés tetszik azokat venném át nem pedig az alárakott bárminemű "vasat".
 

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 454
14 362
113

alfa74

Well-Known Member
2013. március 15.
1 119
153
63
Amit leírtam a szárazföldi haderőről ,az hasonlít egy stryker dandárhoz. Nagy mozgékonyságú csapatokra gondoltam én is az írásomban ,de -mint már annyiszor- ezek szerint nem fogalmaztam pontosan.
 

therob

Well-Known Member
2012. december 26.
925
251
63
<a title="" rel="nofollow"></a><a title="" rel="nofollow">csaba77</a>

 

Nagyon korán a pohár fenekére néztél nem gondolod?
sf-laugh.gif
 Nem tudom komolyan venni amit írtál, annyira nélkülözöd a valóságot, hogy az hihetetlen. Továbbra is azt gondolom, hogy csak trollkodni jöttél. 
 

csaba77

Member
2013. június 24.
40
0
6
Nyugi nem vagyok Hende Csaba, aki az utolsó hadifelszerelést is pénzzé tenné.

Mi mennyibe kerül kérdésre nagyon egyszerű a válasz.

600 ezer közalkalmazottra van pénz? 300 ezer közalkalmazottra és 200 ezer katonára is lenne pénz.

Egy modernebb tank 2 millió USA dollár körül van. 2 millió x 220~440 millió forint egy modernebb tank.

Elméletileg 100 modernebb tank 44 milliárd forint. 

Egy Pantstir körübelül 14 millió USA dollár. 14 millió x 220~3 milliárd forint.

100 milliárd forint a futballstadionok helyett katonai felszerelés bővítésére költik. Három hónap alatt 10 Pantstir S1 és 100 páncélozott járművet tudnak vásárolni.

A mai gazdasági helyzetben is egy év alatt lehetne venni 300 páncélozott járművet és 20 Pantstir S1-et nagyon könnyedén.

Szerintem itt a katonaság megújításáról kellene szólni a fórumnak és nem annak, hogy legyen 0 katonája Magyarországnak.

Magyarország számára az Indai T-72 -es is már előrelépés, amelyik már éjszakai harcra is fel van készítve.

A mostani gazdasági adatokkal öt év alatt lehetne venni legalább!:

1000 Indai T-72-est, 500 darab Indai T-90-est, 50 Pantstir S1-t, 100 darab MI szállító helikopter és 50 darab harci MI helikopter.

Mennyibe is kerül?

1000 darab Indai T-72 Éjszakai harcra felkészítve: 1.200.000,- x 220 x 1000=264.000.000.000,-

500 darab Indai T-90 Éjszakai harcra felkészítve: 2.100.000,- x 220 x 500 =231.000.000.000,- 

50 darab Pantstir S1 : 14.000.000,- x 220 x 50 =  154.000.000.000,-

150 darab MI helikopter éjszakai harcra felkészítve: 16.0000.000,- x 220 x 150 = 528.000.000.000,-

Plussz 100 milliárd a gyalogos katonák teljes felszereléséhez.

Még a Magyar gazdaság számára is elérhető lenne egy komoly hadsereg a Mostani nagyon alacsony gazdasági szinten.