@desertfox
Te nem érted. Jött a hír a kölcsön MaxxPro-król, amire az első kommented az volt, hogy megaláztatás az egész, a második már az, hogy az USA csicskái vagyunk, amiből nekem nyilvánvalóan lejött, hogy nem azzal van bajod, hogy kölcsönbe van és MaxxPro (mert a jármű technikai képességeit egyszer sem kifogásoltad), ezért írtam, hogy a német kölcsönbe kapott lepusztult cuccoknak, pl. harckocsiknak, viszont örülnél, mert azt nem az USA adja. Az erdélyi lerohanás már csak olyan hangulatból adódó felkiáltás volt, amire azonban reagáltál, hogy te soha nem állítottál ilyet, én ennek az ellenkezőjéről hoztam példát a Románia topikból - ezt úgy hívják, hogy a másik fél véleményének a megcáfolása. Ezután elkezdtél személyeskedni a mentális képességeim és az újságírói munkásságom megkérdőjelezésével.
<b>Ám ennek a magyarázását nem folytatom tovább</b>, mivel eddig kétszer írtam ezt le és mindkétszer részleteket kiragadva és teljesen más, nem releváns témákat bevonva próbáltál ellentmondani nekem, amely a végén - érvek híján - a személyem elleni támadásba ment át. Én egyszer se mondtam, hogy hülye vagy, hogy a kommentelési szokásaidból esetleg milyen negatív véleményt lehet rólad leszűrni, hogy attól, hogy nem szólsz hozzá mondjuk a Saab Skeldar topikhoz, szűk látókörű vagy. De te ilyesmiket mind a fejemhez vágtál, ráadásul egy olyan fejhez, amely még támogatott is ebben a fórumban, pl. a rövid életű Nyílt magyar UCAV fejlesztés c. topikoddal kapcsolatban.
Egyébként az undorodást továbbra se értem az ügylettől, főleg annak ismeretében, hogy semmit nem tudunk a vonzatairól. Már eleve használunk MaxxPro-kat ráadásul éles körülmények között, tehát a típusra ÉS a járműkategóriára is KELL a megfelelő kiképzés*. Mivel egyetlen MaxxPro sincs idehaza, ezért gondolom eddig a típusra képzést vagy már kint, gyorstalpaló módon, vagy valamelyik MaxxPro-val rendelkező szövetségesnél oldottuk meg. Ezekből az első "nem túl elegáns" és bizonytalan a katonák éles körülmények között nyújtható képességeit tekintve, a második pedig költséges.
Tovább az is elképzelhető, hogy egy kis haditechnika-csere-bere előkészülete, teszem azt - a realitások talaján maradva - az Afganisztánban levő, mostanra már eléggé leharcolt állapotban levő technikánk egy jó részét átpasszoljuk az afgán erőknek, cserébe örökbe kapjuk a most kölcsönbe kapott MRAP-kat, esetleg egyéb jövőbeni üzletek. Ez csak egy tipp, de ha csicskáztatás is egy verzió, akkor a fenti ugyanúgy megállja a helyét.
*Itt azt is érdemes figyelembe venni, hogy az általad olyannyira támogatott Komondort 2015-re, az állami támogatás lejártáig szerinted milyen tapasztalatok alapján fogják használhatóvá faragni, hogy ha az afganisztáni kivonulás után kvázi megszűnik az MRAP-képességünk? Emellett - egy képzeletbeli Komondor-rendszeresítés esetén - a gyártás felfutásáig min fogják képezni a katonákat a járműtípusra, ha mondjuk a gyártás első 5 évében kisipari módszerekkel csak 20-30 Komondort sikerül legyártani? Addig a személyzet és a katonák kiképzése csigatempóban haladna és máris 2020-ban járunk, amikor szerinted világmegváltó dolgok jönnek majd el és amelyre készülni kell. Kérdem én, mi nem logikus abban, hogy azonos járműfajtából a hazai típus megérkezéséig kölcsönkapott gépekkel tartjuk fent a képességet? (mielőtt valaki azt hiszi, hogy a Honvédség rendszeresíti a Komondort, fentebb ez csak egy elméleti eszmefuttatás)
Az meg hogy te milyen elvek szerint éled az életedet, az egyrészt szíved joga eldönteni, másrészt egyáltalán nem releváns a témában, mert én is írhatnám azt, hogy 10 ezer fülöp-szigeteki árvát utaztatok el minden nap Disneylandbe az elveim miatt, aztán aki elhiszi, az elhiszi. Az interneten az vagy, aki mások előtt lenni akarsz, még ha ez nem is fedi a valóságot.