A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

Gripen alatt Litening konténer, szerintem a hadgyakorlatra ment, legalábbis ma nagyon repkedett egy egész nap Veszprém felett.

DSC01268.jpg

DSC01331.jpg

DSC01366.jpg

DSC01367.jpg

DSC01368.jpg

<blockquote rel="therob">Ma voltam a kecskeméti reptéren látogatáson.

Hogy lehet a kecskeméti reptéren látogatónak lenni? </blockquote>

Jó kapcsolatok kellenek. De még így se engedtek a MiG-29-esekhez.

<blockquote rel="Terminator"><blockquote rel="therob">Ma voltam a kecskeméti reptéren látogatáson.

Jó kapcsolatok kellenek. De még így se engedtek a MiG-29-esekhez.

</blockquote>

Tényleg... Azokkal mi van? Azt tudom, hogy árulják őket, de mennyire vannak lerohadt állapotban? Hangár vagy szabad ég?

Viszont pisztolyt gyárthatnánk, hiszen nem csak a katonáknak van rá szüksége. Ott összejöhetne egy 100000 db. Azt már érdemes lenne gyártani szerintem.

Maroklőfegyver terén én is a bűvös 100000-et álmodtam meg.
Pont azért, mert az sokaknak kell.
Én nem szarakodnék, Glock 17et licencbe, aztán jóvan.
Meg persze a lőszert is gyártatni itthon.
Lehet, hogy nem menne el mind a százezer (bár így hirtelenjében belegondolva...) de tartalék mindenképpen kell.
főleg egy ilyen filléres dologból.
Mondjuk egy havi ezer darabos átlaggal termelés is lenne bőven, de időtartama is lenne a gyártásnak.

„Hogy lehet a kecskeméti reptéren látogatónak lenni? ”
Ne legyen igazam, de ezek után lehet, hogy egy jó ideig sehogy.

Komment ehhez a hírhez:
http://htka.hu/2014/05/20/jobb-fizikai-allapotban-vannak-magyar-katonak-mint-tiz-eve/

Pár napja arról volt szó, hogy tunyák és punnyadtak.
Most ez vagy nem igaz, vagy tíz éve a klinikai halál szélén állt az állomány?

Tehát ha a megalakulás után 30-60 napon belül nem lesz heli beszerzés vagy pályázat kiírás

Nem akarok károgni, de megalakulás után (június) nagyon nem valószínű. (törvénykezési szünet) Legjobb esetben is a parlamenti időszak elején veszik elő a témát. (szeptember)
És még nem beszéltünk az októberi önkori választásokról, ui. azt is kombájn előzi meg.

Onamitas es propaganda egyszerre !

Maguk a szerdzsok irjak mas oldalakon hogy gyakorlatilag hazugsag amit a cikk allit.

A tenyleges alkalmatlan olyan 25-30 % korul van.

Kinek jo ez hogy igy hazudunk errol ?

kinek jó? A kormánynak. Tudja magát fényezni, hogy lám ebben is jobban teljesítünk, és minden rendben van. A nyáj meg tapsol és boldog...

Komment ehhez a hírhez:
http://htka.hu/2014/05/20/jobb-fizikai-allapotban-vannak-magyar-katonak-mint-tiz-eve/

Pár napja arról volt szó, hogy tunyák és punnyadtak.
Most ez vagy nem igaz, vagy tíz éve a klinikai halál szélén állt az állomány?

"Például egy 28 éves, lövésznek jelentkező férfi számára a minimum követelmények: 3200 méteres síkfutás teljesítése 19 perc 6 másodperc alatt"

Itt van a kutya elásva, 10 éve úgy tudom még 15 perc 20 mp volt a limit, függetlenül a beosztástól. Könnyítettek a dolgon és a sok visszamaradt hájas alkoholista tiszt már nyugdíjba ment.

Hogy is van ez drága HM?!

http://index.hu/belfold/2014/05/05/nem_csak_a_tabornokok_pocakosak/

Engem és még jó pár embert nem b*sztok át a palánkon HM! Ideje lenne már befejezni a hazudozást és őszintén beszélni, még ha fáj is. Istenem haljanak már ki a posztkomcsi tisztek.

@ Panzerfaust szerintem államközi szerződés lesz és ahhoz miniszter kell csak, de lehet tényleg szűk határidőt mondtam, de vannak határidők ,igazából ezzel erre akartam rávilágítani, legjobb esettet vettem számításba , de attól még hepajozok majd, ahogy igértem :D de lehet megvárják az Önkormányzati választást is, ami ésszerű lenne, mert most hirtelen a 3 db -al tüzet oltottak, amivel nem egyeztem ki , de semminél biztos jobb.

<blockquote rel="therob">Ma voltam a kecskeméti reptéren látogatáson.

Hát, erről mindenki gondoljon amit akar, DE egy kedves Mo-i ismerősöm simán bejutott "körülnézni" pápára, sőt, egy indulás előtt álló C-17-pilótafülkéjében is volt ideje körülnézni (még fotóm is van róla). Az illető maga is megjegyezte nekem, hogy meglepődött a "lazaságon" ahogy bejutott (de ámult a preciz munkán is nameg a technikán), szavai szerint simán rakhatott volna "csomagot" az induló gépre ha pl. terrorista hajlamai lettek volna...

desertfox,
Nekem is ez szaglik, hiszen ha van egy gógyi, akkor rájönnek, legolcsóbb az üzemidővel rendelkező 17-esekbe életet lehelni.
Kismilliószor átlapoztuk a szóba jöhető típuskavalkádot, pro és kontra és az az érzésem, lesz még ebből politikai botrány :))) Mármint ha mégsem lesz kiírva a pályázat.
Egyébként azt hallottam, hogy Hende marad a miniszter, no de ez korántsem biztos.
Amúgy tényleg nincs pénz és piszkosul ki vagyunk téve a külpiaci pénzmozgásoknak, ami aztán gyorsan be tud tenni a nagyra törő terveknek.
Sztem is szállítókat 17-ből kellene kistafírungozni, ehhez még az én álmom - sajnos valószínű az is marad - a harci helik beszerzése. Anélkül nagyon impotensnek tűnik még a védekező stratégia is. Emlékszem még jó pár szarvastehénre a Bakonyban :)

<blockquote rel="Terminator"><blockquote rel="therob">Ma voltam a kecskeméti reptéren látogatáson.

Hát, erről mindenki gondoljon amit akar, DE egy kedves Mo-i ismerősöm simán bejutott "körülnézni" pápára, sőt, egy indulás előtt álló C-17-pilótafülkéjében is volt ideje körülnézni (még fotóm is van róla). Az illető maga is megjegyezte nekem, hogy meglepődött a "lazaságon" ahogy bejutott (de ámult a preciz munkán is nameg a technikán), szavai szerint simán rakhatott volna "csomagot" az induló gépre ha pl. terrorista hajlamai lettek volna...</blockquote>

Nem ilyen egyszerű azért bejutni. Nem úgy van ez, hogy odamész, hogy be akarsz menni. Topit se akarták beengedni csak mikor letelefonált a befolyásos kísérőnk, hogy ugyan engedjék már be. Meglepő nyíltsággal válaszoltak a kérdéseinkre pl.: a Gripennel kapcsolatban. Ami titkos arra nem válaszoltak ennyi.

Nem azt mondtam,hogy úgy van...hanem azt, hogy pl. tőle senki sem kérdezte ki fia-borja,...és ez pápán volt. Ha alkalmam lesz -mert persze személyesen ismerem a "befolyásos" illetőt- én is 1x megkisérlek bejutni :D

nekem a volt surranótársam öccse C-17 pilóta Pápán! Bebebee, :D :D :D csak menjek haza, szerveztetek is a Luxival egy sétát Pápára! :D