Giraffe 1X csak még aludtam...Mi ez az X1?
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Giraffe 1X csak még aludtam...Mi ez az X1?
Épp az a furcsa, hogy sokkal kisebb játék drónok ellen kellett volna tesztelni...Jàtèk drón....!
Közbeszerzési értesítőből
Részvételi felhívás
Nehézgépszállító vontató beszerzése
A közbeszerzés mennyisége: 1 darab
Főbb műszaki paraméterek:
,,N3 járműkategória'': több mint 12 t megengedett legnagyobb össztömegű tehergépkocsik, vontatók
A részletes műszaki követelményeket a közbeszerzési dokumentum tartalmazza.
- Hajtásképlet: 6x4
- Motor: dízelüzemű, EURO-6 környezetvédelmi besorolású
- Motor minimális teljesítménye: 390 kW
- Vezetőfülke: 1, és legalább + 1 személyes
- Automata, vagy automatizált nyomatékváltó
- Fényezés: egyszínű (ide értve valamennyi fényezett elemet is), az Eladó által ajánlott felár nélküli sötét árnyalatú színek (különösen zöld, fekete, kék, barna, szürke)
- Nyeregterhelés min 23 565 kg
- A vontató legyen alkalmas min. 65 t teherbírású (az MH-ban használt Faymonville F-S45-1AAG típusú) félpótkocsival történő egységes járműszerelvényként történő alkalmazásra
A teljesítés fő helyszíne: MH Katonai Közlekedési Központ, Táborfalva
Ajánlatok benyújtásának határideje: 09/12/2022
Mert gázolajra sincs pénz!Nem értem, miért egy-két darabonként kell ezeket venni...
@fedett_mókus ezért kellene amiröl beszéltem.Közbeszerzési értesítőből
Részvételi felhívás
Nehézgépszállító vontató beszerzése
A közbeszerzés mennyisége: 1 darab
Főbb műszaki paraméterek:
,,N3 járműkategória'': több mint 12 t megengedett legnagyobb össztömegű tehergépkocsik, vontatók
A részletes műszaki követelményeket a közbeszerzési dokumentum tartalmazza.
- Hajtásképlet: 6x4
- Motor: dízelüzemű, EURO-6 környezetvédelmi besorolású
- Motor minimális teljesítménye: 390 kW
- Vezetőfülke: 1, és legalább + 1 személyes
- Automata, vagy automatizált nyomatékváltó
- Fényezés: egyszínű (ide értve valamennyi fényezett elemet is), az Eladó által ajánlott felár nélküli sötét árnyalatú színek (különösen zöld, fekete, kék, barna, szürke)
- Nyeregterhelés min 23 565 kg
- A vontató legyen alkalmas min. 65 t teherbírású (az MH-ban használt Faymonville F-S45-1AAG típusú) félpótkocsival történő egységes járműszerelvényként történő alkalmazásra
A teljesítés fő helyszíne: MH Katonai Közlekedési Központ, Táborfalva
Ajánlatok benyújtásának határideje: 09/12/2022
A távozás hátterében úgy tudjuk, energiapolitikai véleménykülönbségek állnak. Információink szerint a kormányfő az energetikai válsághelyzet miatt külön Energetikai Minisztériumot akar létrehozni.Végülis ő felügyelte a hadiipart úgyhogy lehet hadiipari hír is: Palkovics lemondott.
Csak találgatnak: az Index szerint meg a közlekedést vették volna el tőle és adták volna Lázárnak.A távozás hátterében úgy tudjuk, energiapolitikai véleménykülönbségek állnak. Információink szerint a kormányfő az energetikai válsághelyzet miatt külön Energetikai Minisztériumot akar létrehozni.
Palkovics László lemondásának híre terjed a Technológiai és Ipari Minisztériumban
A távozás hátterében, úgy tudjuk, energiapolitikai véleménykülönbségek állnak. Orbán Viktor sajtófőnöke azt írta a Telexnek, hogy a kormányfő épp Üzbegisztánba tart, keressük a Miniszterelnökséget. A Miniszterelnökség délutáni közleményében azt írta: az ügyben Orbán Viktor dönt.telex.hu
Az az érzésem, hogy lassan minden tárca élére kirakatembereket, végrehajtókat tesznek, akik szó nélkül végrehajtják a parancsot, és nem értenek az adott területekhez!Csak találgatnak: az Index szerint meg a közlekedést vették volna el tőle és adták volna Lázárnak.
Mondjuk én is támogatom, hogy legyen mindenféle ladal különböző feladatokla és különböző platfolmokla! Elle nem kell sajnálni a lóvét!Ez má' sokkal érdekesebb.
Érdekes mert:
- ahogy látszik, ez egy kimondottan a Honvédség számára szervezett demó volt.
- érdekes, mert ezek szerint (nagyon helyesen) az Izraeli radarok mellett a Saab megoldásai is evidenciában vannak tartva. Illetve van egy olyan kép is, ami sokkal többet mutat arról, hogy milyen jelentősége lehet a terveinkben a Giraffe X1:
Tessék csak megnézni, hogy milyen feliratok vannak azon a széldzsekin!
Ugye a NASAMSba különben is már integrálva vannam a Giraffe radarok.
Mondjuk nem túl meglepő, hogy befigyel a X1, mivel a Saab elég régóta dolgozik a softveres rendszerén, ami a drónfelderítést illeti. Ami azt jelenti, hogy valószínűleg nem nagyon van náluk jobb a piacon e tekintetben.
Ráadásul, ahogy a képen is látszik az X1 kompakt kialakítása alkalmas arra is, hogy akár egy Gidrán/NMS-re fixre telepítsék, vagy ami még jobb, bármilyen platóra felrakják ezzel a komplett mobil platformmal.
- érdekes, mert kötődve az előző logisztikai eseményhez ez igencsak az ukrajnai tapasztalatok szerinti beszerzés lenne.
- érdekes, mert egy ilyen kompakt rendszer nagyon beleillik a mi várható decentralizáltabb zl. harccsoportos rendszerünkbe. Hja azt ugye tudjuk, hogy az X1 általános légtérfelderítő radarként is megállja a helyét. Egy ilyen konfigban lekerülhet akár a zl. harccsoport felderítő rendszerébe is.
- érdekes, mert ahogy látom a R&C biztosította a drónokat a teszthez.
Küld őket gladitol iskolába!Igaz leszalják, hogy mit támogatok...
Ez nagyon nem jó hír de várjuk ki a végét, hogy hova fog "ejtőernyőzni". 4IG Nyrt vagy más hadiipari területre, nem fogják elengedni a kezét.Végülis ő felügyelte a hadiipart úgyhogy lehet hadiipari hír is: Palkovics lemondott.
Ez meg mi? Elkezdünk plusz páncélt hegeszteni az amúgy is alul motorizált BTR-re?
Milyen más platformunk van még? T-72?
Leo 2A4?Hát passz, milyen meglévő platform ? Semmi pletyka nem volt a régi vasak felújításáról eddig.
szerintem ilyen jellegű problémákat normálisan meglehetne oldani Honvédségen belül is, NORMÁLIS keretek között, de amúgy igen igazad van, értem én mire mondtad@fedett_mókus ezért kellene amiröl beszéltem.
Ahhoz, hogy ráharapjunk, kellene valami infó is róla, nem?Azt gondoltam, hogy erre a The new priorities of Zrínyi Phase II -re jobban ráharaptok...