Akkor miért nem a parlamentbe csapódott? Többet repült román légtérben mint a mienkben!Provokáció volt! Szerintem ide szanták!
Hagyjuk már a konteókat!
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Akkor miért nem a parlamentbe csapódott? Többet repült román légtérben mint a mienkben!Provokáció volt! Szerintem ide szanták!
Egzakt módon valóban nem meghatározható, de enged következtetni a beszerzések jelentőségére, mennyiségére, minőségére.Ezt azért nem lehet megmondani, mert ez a kifejezés nem jelent semmit illetve bármit jelenthet.
Már holnap tarthatnak egy sajtótájékoztatót: "a térség meghatározó ereje lettünk!" - ennyi!
Nézd meg a térképet mert butaság amit írsz!Akkor miért nem a parlamentbe csapódott? Többet repült román légtérben mint a mienkben!
Hagyjuk már a konteókat!
Szerintem "vért pisálnak" az erőlködéstől, hogy összegereblyézzék a NATO-nak "nehéz dandárt" emberben és felszerelésben. Még ha 2x ezt megismételnénk (3 dandár) amire nincs pénz meg ember, akkor sem lennénk a térség meghatározó ereje!Egzakt módon valóban nem meghatározható, de enged következtetni a beszerzések jelentőségére, mennyiségére, minőségére.
Én is amondó vagyok. Zelenszkij nem véletlen emlegette azt is, hogy robbantsák fel a Barátság vezetéket.Provokáció volt! Szerintem ide szanták!
MEgnézetm, nekem egy délebbi útvonal térképe rémlett. Minden estre semmi értelme nem volt az akciónak, senki nem ért el vele semmi. Max kiderült hogy szar a légvédelmünk, de ez eddig is tudható volt.Nézd meg a térképet mert butaság amit írsz!
Nem kell atomfizikusnak meg biztpol.szakertőnek lennünk, hogy kikövetkeztessük! EnnyiÉn is amondó vagyok. Zelenszkij nem véletlen emlegette azt is, hogy robbantsák fel a Barátság vezetéket.
Dehogy nem ért vele semmit! Provokált! Ez volt a lényege!MEgnézetm, nekem egy délebbi útvonal térképe rémlett. Minden estre semmi értelme nem volt az akciónak, senki nem ért el vele semmi. Max kiderült hogy szar a légvédelmünk, de ez eddig is tudható volt.
Az a drón ügy sokkal korábban volt, még valamikor 2022 nyarán. Mondjuk biztos nem véletlenül jött erre, az egy elég hihetetlen magyarázat volt, hogy keletre akarták indítani, csak tévedésből valahogy nyugatra sikerült. Mindegy, amúgy sem láthattak semmi olyat, ami veszélyes lenne rájuk nézve. A horvátoknál zuhant le végül, talán ott is szét akartak nézni.Én is amondó vagyok. Zelenszkij nem véletlen emlegette azt is, hogy robbantsák fel a Barátság vezetéket.
Állítólag ezt mondta - a franc sem tudja mi volt. Egyébként a saját területén jogában állna elzárni vagy kár fel is robbantani a vezetéket, mert az szuverén ukrán területen fut. Nekünk szar lenne, de jogilag nem lenne támadás Magyarország ellen.Én is amondó vagyok. Zelenszkij nem véletlen emlegette azt is, hogy robbantsák fel a Barátság vezetéket.
A huszárok lovainak elképesztően nagy a takarmányigénye...@krisss többször utaltál már erre, hogy elő van készítve néhány nagyobb beszerzés, csak közben olyan lett a gazdasági helyzet, amilyen, így nincs rá pénz. Annyit árulj el nekünk, hogy ha majd lesz ezekre pénz (mondjuk 2024-ben), és megrendelik azokat az eszközöket, amik elő vannak készítve, akkor lépünk egy nagyot előre? Akkor megnyugodhatunk majd egy kicsit? Leszünk a régió meghatározó hadereje úgy, hogy Szerbia és Románia is a régióhoz tartozik? (Ukrjanáról nem is beszélve...)
Mi történt a provokáció hatására, mit ért el? Semmit!Dehogy nem ért vele semmit! Provokált! Ez volt a lényege!
Csak amilyen baromi instabil gazdasági és politikai helyzetben vagyunk mi, Európa és a világ, nem biztos, hogy arra kéne hagyatkoznunk, hogy majd anyagilag lényegesen jobban fogunk állni valamikor, vagy, hogy a hadiipari termékek drágulása hirtelen meg fog állni.Azon túl vannak már sokszor, ki lett számolva az ára.minden szóbajöhetőnek is 4x....
Maroktartás van.
Ez egy feltetelezes, amit nem igazab tamaszt ala barmi.Egész Európának és így Magyarországnak sem érdeke hogy Oroszország sikerrel (területnyereséggel) zárja ezt a háborút, mert az újabb háborúkra motíválja őket hosszabb távon.
Ugyan dehogy. Ez politikai szervilizmus, a NATO alapvetoen amerikai vezetesu - joggal, teszem hozza, az en adombol (is) tartjak fenn az iszonyat amerikai military machinet. A tobbi tagallam utoljara az iraki haboru idejen mert szembeszallni Amerikaval, ma mar nincsenek olyan kaliberu europai politikusok, mert az egesz EU mechanizmusa kizarja, hogy azok keruljenek a csucsra, oda csak szintelen-szagtalan burokratak kerulhetnek.Ez minden NATO ország kormányának egyértelmű, csak a miénknek nem.
Ezért támogatják Ukrajnát.
Megint nem használod a fejed.Baltiak, Grúzia, stb.
Arrogáns vagy. Ukrajna megtámadásában sem volt ráció, kb. senki nem is hitte el itt Európában, hogy ez lesz - még a "béke misszióra" Moszkvába zarándokló "felcsúti Napoleón" sem . Ők sem használták a fejüket!?Megint nem használod a fejed.
A legtöbb háború háború úgy indul, hogy az egyik oldal elszámolja magát és rosszul méri fel a lehetőségeit vagy az ellenfelét. Elég ha éppen rossz bőrben van a NATO (Trump-szerű figurák több ország vezetésében) és egy meggondolatlanabb orosz vezető van hatalmon. Putyin korából adódóan már nem fog NATO-ra támadni: elviszi a kaszás mire ehhez minimális siker esélyével képesek lennének a mostani legatyásodás után.Az oroszok sosem fognak kikényszerítés nélkül NATO országot megtámadni. Tehát a Baltiak nem játszanak.
Óóó dehogy nem! Nem láttad a 2019-es Aresztovics interjút? Nem olvastad a merkeli nyilatkozatot, hogy mindenki tudta nyugaton, hogy a Minszki egyezség csak időhúzás Zelenszki részéről. Minden efelé mutatott 2014-óta. CSak az időpont volt kérdés. És főleg ezzel lepte meg a nyugatot Putyin. De azért a jelek ott voltak egész végig.Ukrajna megtámadásában sem volt ráció
Ahogy írtam, mindenki tudta, hogy az ukrán-orosz meccset még le kell játszani. Orbán csak abban reménykedett, hogy még nem most....hogy ez lesz - még a "béke misszióra" Moszkvába zarándokló "felcsúti Napoleón" sem . Ők sem használták a fejüket!?
Oroszországgal kapcsolatban ez az "axioma" nem így van. Te látod magad előtt, azt, amikor bármelyik, (vagy az összes) balti állam hadat üzen Moszkvának?A legtöbb háború háború úgy indul, hogy az egyik oldal elszámolja magát és rosszul méri fel a lehetőségeit vagy az ellenfelét.
2026-ra várták az ukrán-orosz balhé éleződését. 2030-ra - ha jól sejtem - a balkáni migrációval túlfűtött balhét várták.talan Maroth mondta el, hogy
a magyar katonai hirszerzes 2014 elott meg 2030 utanra tette az ukran-orosz cirkusz kirobbanasat, majd Krim utan 2028-ra, majd folyamatosan upgradeltek, de meg 2021-ben is 2024-25 kore tettek leghamarabb. Aztan ebbol lett 2022 februar, sajnos.
Az oroszok szerintem felkészültek a saját tervükre. Inkább azt mérték el, hogy ennyire beáll az amerikai felderítés az ukránok mögé. Meg hogy ez mekkora előnyt is jelent valójában.Ma mar azt is latni, hogy miert: az oroszok nem voltak keszen erre, Putyin (mindegy, miert) rettentoen alabecsulte az ukranokat meg a nyugati reakciot, es erre nagyon nem voltak felkeszulve, realisan tenyleg meg vagy 2-3 ev kellett volna nekik.
Az egesz harcaszatuk egy elavult metodikan alapulo szar volt.2026-ra várták az ukrán-orosz balhé éleződését. 2030-ra - ha jól sejtem - a balkáni migrációval túlfűtött balhét várták.
Az oroszok szerintem felkészültek a saját tervükre. Inkább azt mérték el, hogy ennyire beáll az amerikai felderítés az ukránok mögé. Meg hogy ez mekkora előnyt is jelent valójában.
Szerintem azt nem gondolták, hogy a real time adatok (C4) továbbítását lehetővé tevő konzolokat átadják.
Biztos vagyok benne, hogy nekik megvolt a gyors megoldásra (kievi fegyveres hatalomátvétel), és a lassú (az egész ukrán haderő elleni) akció terve. Nem véletlen, hogy a megelőző 2-3 évben folyamatosak voltak a 2-300.000-es monstre gyakorlatok a nyugati, és a déli katonai körzet régióiban. Nyilván, a sokkból nehezen eszméltek, de a kínai segítség - érzésem szerint - kirántja őket annyira a lekvárból, hogy az ukrán logisztikát azon a szinten tudják tartani, ami mellett egy komolyabb offenzíva nem lehet sikeres ukrán részről.
Ha lett volna tervük a "lassú" esetre is, akkor nem 200.000 emberrel támadnak rá az ukránokra. 200.000 emberrel nem lehet egy Ukrajna méretű és erejű (csak önmagában) országot legyőzni hagyományos fegyveres konfliktusban, mert egész egyszerűen túl nagy az ország. A 200.000 arra lett volna elég mint mint a mit a Krímben csináltak, semmi másra.2026-ra várták az ukrán-orosz balhé éleződését. 2030-ra - ha jól sejtem - a balkáni migrációval túlfűtött balhét várták.
Az oroszok szerintem felkészültek a saját tervükre. Inkább azt mérték el, hogy ennyire beáll az amerikai felderítés az ukránok mögé. Meg hogy ez mekkora előnyt is jelent valójában.
Szerintem azt nem gondolták, hogy a real time adatok (C4) továbbítását lehetővé tevő konzolokat átadják.
Biztos vagyok benne, hogy nekik megvolt a gyors megoldásra (kievi fegyveres hatalomátvétel), és a lassú (az egész ukrán haderő elleni) akció terve. Nem véletlen, hogy a megelőző 2-3 évben folyamatosak voltak a 2-300.000-es monstre gyakorlatok a nyugati, és a déli katonai körzet régióiban. Nyilván, a sokkból nehezen eszméltek, de a kínai segítség - érzésem szerint - kirántja őket annyira a lekvárból, hogy az ukrán logisztikát azon a szinten tudják tartani, ami mellett egy komolyabb offenzíva nem lehet sikeres ukrán részről.