Az hogy nem igaz amit leírtál. Nincs olyan hogy annyit költhetnek az állami szervezetek, amik a rendeltetésszerű működéshez kellenek. Illetve az sem igaz, hogy ki tudják fizetni. Nem azt mondom, hogy hazudsz, félre ne érts. Csak ez nem igy van. Sem az EÜ-ben, sem máshol, pl. nálunk. Erre céloztam, hogy nagyon optimistán nyilatkoztál.
És ha már válaszolok, akkor leszek magyarosan pesszimistán realista.
Mikor valamennyire egyenesbe jön a költségvetés, és a rengeteg tartozást kiegyenlitik, pl. a rendőrség 23 milliárdos adósságát, akkor lehet még beleönteni az állami cégekbe, szervezetekbe az elmaradt karbantartások, leürített raktárkészletek, egymást beérő elavult eszközök cseréjének, az elmaradt fejlesztések, lerohadt gépkocsi flották stb cseréjének, elmaradt fizetésemelések összegét is. Úgy nagyjából a teljes állami szektorban. Utána lehet tovább emelni a költségvetését ezeknek a szervezeteknek, mert már eleve a tartozások is sok helyen azért alakultak ki hosszú évek alatt, mert nem volt elég pénz az adott évre.
Kihagytam valamit?
Szerintem a világ minden pénze és egy évtizednyi folyamatos fejlesztés nem lenne elég arra, hogy egyenesbe legyen rakva az, ami most itt le lett rohasztva az utóbbi pár évben.