Nem azért hogy védjem a jelenlegi politikai vezetést, de 100x jobban csinálják mint előző kormányok.
Persze lehet kritizálni és persze sokszor a döntések mögött nem 100% szakmai döntés születik hanem politikai is, de azt hozzátenném hogy a politikai döntés félig meddig szakmai kérdés, mert ugye akitől veszük a technikát az ellen nem fordulhat az ember , mert véletlen nem fog jönni pótalkatrész , meg löszer hozzá.
Szerintem így több év elteltével érezhető a változás, persze tudom a Mi-24 beszerzés ocska elavult technika, de ugye az a csunya orosz embargo miatt nem lehet.
Deeee felvetésem szerint a visszaérkező Helikopterek , pikk pakk upgradelhető lesz, gondolom ugy csinálják meg hogy csak be kell csattintani a technikát és jééé 12 db 80 évek szinvonalat képező helikopterből lesz , éjszaka is bevethető 21. századi csucs helikopter.
Azt mindig vegyétek számításba hogy a jó hadvezért és taktikus nem mutattja meg a lapjait az ellefelének.
Jövőre elindul újra hazai pilotaképzés, ez is jól muttatja hogy okosan az alapoktól kezdik a reformokat és a modern harcászat a légiharcászatot fejlesztik, ami észerü.
Véleményem szerint a zseniális stratégia az lehet, ha szomszédokat altatva felduzaszt az állam egy jól képzet pilota állományt a meglévő gépparkon és fegyvernemekbe, aztán jól időzitve az utolsó pillanatba, megduplázza illetve megtriplázza a gépparkot. Ezzel helyzeti előnybe kerülve , mivel az ellenfelek nem előkészülve szinte esélytelen hogy tudnak személyzetet képezni és beszerezni gépeket.
Tehát probáljatok az Ő fejükkel játszani.
Ezzekkel a beszerzésekkel nem ütjük ki a szomszédoknál az ingerküszöböt , hogy Ők is fegyverkezzenek, de beszereznél 100 Grippent, egyből menne a lázitás a románoknál és fegyverkeznének.
Szerintem zseniális stratégák vannak jelenleg a vezetésbe, Én ha sakkoznék nagyjaból úgyan igy csinálnám. Grippenek is már csapásmérésre képesek , persze nem potens gagyi bombákkal, de támadást gyakorolonak ! ! Az hogy később beszerzzel Preciziós bombákat , meg robotrepülöket , az már részlet kérdés.
De itt jön a politikai kérdés nyugati technika , nyugati érdekeknek megfelően adnak el csúcs technikát....
Ennyit röviden szerintem.
Ja és még valami, egyet ne felejtsünk el hogy haditechnikát sosem jó évekkel előre beszerzni, ezt jól példálozza a II. VH a faranciákkal.
33 ban beszerzett tankokkal várták a németeket és úgy mentek át mint kés a vajon.
A mi grippenjeinket is egy most E-F darabokra szedné. Szóval minden az időzitésen múlik, ha jól időzit az ember ebben a játszmában , nyer hanem akkor bukó