A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 866
35 246
113
Pontszamok alapjan mukodik a tender.
Pl
Feketen villogo sargasag ra kiirt tender.
Az ar mondjuk 60 pontpont max
Garancia 10 pont
Kompatibilitas 10 pont
Villogasi ido 10 pont
Szervizhatter 10 pont.

Az eggyik ceg adja 10 millaert 10 ev garival 10 kompatibiltassal 8 villogasi idovel 8 szervizhatterrel.

A masik adja 13 millaeert 10 ev garival 10 kompatibilitassal 10 villogasi idovel 10 szervizhatterrel.

Bar dragabb a masodik 3 pontal megis o nyer +1 pontal
Ezt kicsit elkapkodtam matematikailag nem a legjobb pl t hoztam. De a lenyeg kiszurheto
 

Masztiff

Well-Known Member
2018. július 4.
4 256
8 169
113
A gond nem is azzal van, hogy selejteztek/leépítettek, hanem az, hogy cserébe semmit nem kapott a nép. Az egészségügy, oktatás, a szociális helyzet semmivel nem volt jobb mint most, sőt! De nem is próbáltak tenni érte, csak parasztvakítás volt.
Ezt máshol kellene megvitatni, szétoffoljátok a topikot.
 

Nagy Csaba

Well-Known Member
2017. július 26.
1 329
2 379
113
Én úgy tudom hogy volvo buszokat is szerelnek,állítanak elő magyarországon valamelyik cégnél. De az is meglehet hogy a Craftex nél csinálták meg a vázakat a többit meg a két cégnél összelegozták.
De ha látad a videót akkor mutatták Széles Gábor üzemében is folyt az alvázzak összehegesztése.
Egy alvázat legyártani ma már nem nagy kunszt. Vagy megveszed a piacról a kész vázakat (darabokban mint a lego). És magadnak összelegozód. Vagy licensz alapján legyártód saját magadnak.

Erről a magyarországon összeszerelt Volvo alvázról dobj már egy linket.... Jelenleg 3db Magyar buszgyártásra képes cég van (talán). Győri Kravtex, nem a kormány csókosa, bár a rendőrék tőlük rendeltek. Az Ikarusz egyedi, ami épp csődben. No és a fantom Széles féle Fehérvári, amiről az elmúlt 6-8 évben NULLA termelési adat jelent meg. Szerinted honnan jöttek a kész buszok a Currus féle legózáshoz ezután? Pláne a nagy semmiből 2x 40db? Légyszi, a józan észt ne hagyjuk már el a propaganda és a vakítás ellenében.....
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 866
35 246
113
Debrecenbe is van valami busz gyar. Van sajat termek mercedes license es a mercedesnek beszallito. Ha jol emlekszem.
Minibusbol meg vahy 15 gyarto
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 866
35 246
113
A kinaikinaiakkal kozos elektromos buszgyarto egy masik ceg az oroszoknak szallit elektromos buszokat.
/troli nemtudom szamit e abbol is vaan vagy 3 gyarto./

Buszba egyebkent meg a dunai repulogep gyar is reszt vett.
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 866
35 246
113
Busz alvazak akar a rabatol is mehettek sok busz alvazat keszitenek /beszallitokent masoknak es bergyartasba./
 
  • Tetszik
Reactions: tonyo

tonyo

Well-Known Member
2017. június 23.
5 427
7 987
113
Közben meg megy a Bakonyban a H-145 ös H-force fegyverrendszer géppuska/agyú és nem irányitott rakétákkal a tesztelése. A blogerek szerint irányitott rakéta tesztelése is várható lesz. Szerintem a irányitott 70 mm lesz majd az. (Több mint valószínű hogy a H-force "alap" csomagját tesztelik).
Nagyobb atgm be meg nem akarok jóslásokba belebocsátkozni.
Link később mert teloról nyomom.
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 866
35 246
113
A magyar ipar erdekes rossz a marketing ezert pl sokan nem is tudjak hogy a dunan jelenleg is 2 hajogyar uzemel es termel...gyart nem csak felujit vagy karban tart /karbantarto felujito tibb is van a dunan./ a balatonon is van hajogyartas igaz zomeben uvegszalas testuek keszulnek a balatoniakba./

Sok minden van ithon amirol szinte senki se tud. /a bajairol en is csak azert tudok mert a kozelbe van es a kornyeken a motorcsonakok/hobbi hajok/motorosok/ ponton hajok /lakohajok 90% ott keszult./ de az dorszag mas reszen nem is hallottak arrol hogy van ilyen is.
 
  • Tetszik
Reactions: Panzerfaust

tomsinner

Well-Known Member
2015. június 13.
1 468
1 872
113
Miféle terelés...?
  • Volt 29-es flotta és lényegében 8 év alatt megfeleződött.
  • A 2003 utáni időszaknál a flotta kb. megharmadolódott.
  • Volt tucatnyinál több harci heli, kaptunk NDK-ból is. 2013-ra 0 db maradt úgy, hogy eladogattak dolgokat is mellőle úgy, hogy hivatalosan soha nem vonták ki őket a hadrendből.
  • Volt egy rakás T-72-esünk is. A dandárok nem kaptak szart sem, de Irakba azért felújítva kerültek ki.
  • 80-as évek közepén kiépült méregdrága AVR 15 év múltán már kb. az enyészeté lett.
És ez csak egy kis szelete és csak fegyveres erők. MÁV, BKV pont ugyanezzel a szemlélettel van. Felúított 1-es metrót kb. akkor takarították, amikor megírta valamelyik lap. A 4-es metrót még azután sem. Sőt, képesek voltak úgy megtervezni, hogy kvázi üzemeltethetetlen ilyen szempontból, mert nincsenek beépítve rögzítési fülek ipari alpinistáknak egyetlen állomáson sem, amennyire látom. Tisza kosz az egész.

Miféle fejlődést mutassak...? Be tetszik lenni rúgva? Nekem a referenciám itt látható az HTKA-n, +1000 ezer oldalnyi írás. Hát a tiéd micsoda, ha szabad kérdezni?

Nosza, írjál cikkeket, forrásokkal, küldd el lektoroknak és lássuk mi lesz a vége. Nagyon elegem van abból, amit itt egyesek előadnak. Semmit nem tesznek le az asztalra, de még van képük személyeskedni és beszólogatni nagy arccal annak, aki az elmúlt 2 évben megjelent cikk tartalom kb. 95%-át írta.

Kemény...
Azért szólogatnak be neked, mert olyan a stílusod, amilyen. Ha nem lennél ennyire elszállva magadtól,megütnél egy bizonyos hangnemet másokkal szemben, akkor elfogadnának olyannak, amilyen vagy. Kutya nem foglalkozna azzal, hogy bunkó vagy, hogy gyűlölsz mindent, ami magyar, meg azt hiszed menő, ha minden második szavad angol. Vannak ilyenek mások is. Így meg verheted magad a sok írásodra.
 
M

molnibalage

Guest
Azért szólogatnak be neked, mert olyan a stílusod, amilyen.
Tudod, ez olyan, hogy más szemében a szálkát, de sajátban gerendát...

Ha nem lennél ennyire elszállva magadtól,megütnél egy bizonyos hangnemet másokkal szemben,
Je persze, csak az én stílusommal lehet baj... Lásd fent...

Kutya nem foglalkozna azzal, hogy bunkó vagy, hogy gyűlölsz mindent, ami magyar,
  1. Személyeskedés.
  2. Még pontatlan is, a magyar paprika és erős pista igen gyorsan hiányozni kezd...
  3. A bringám is magyar, ami a leggyakrabban használt tárgyam a számítógép után.
  4. Tisza cipő van rajta éppen, amikor írom.
  5. Imádom az egyik magyar pékség lánc termékeit, nekik köszönhető az, hogy nagy a csábítás a sok szénhidrátra.
  6. Csak nem turbónak tetszik lenni?
Másegyéb elmés észrevétel?

meg azt hiszed menő, ha minden második szavad angol.
Ezt már elmagyaráztam. De tudod mit? Írják 1200 oldalnyi anyagot és kommenteljén annak a színvonalán és akkor majd visszatérünk arra, hogy akkor adott estben nem fogok rövidíteni és időt spórolni.

Így meg verheted magad a sok írásodra.
Aha. És te mire vered? Mert eddig csak személyeskedni és trollkodni láttalak téged is. Duma van, teljesítmény az nincs. Neked is kijárna már egy nagy moderátori tasli...
 
  • Tetszik
Reactions: Nagy Csaba

nekerdez

Well-Known Member
2012. június 3.
2 714
2 365
113
Miféle terelés...?
  • Volt 29-es flotta és lényegében 8 év alatt megfeleződött.
  • A 2003 utáni időszaknál a flotta kb. megharmadolódott.
  • Volt tucatnyinál több harci heli, kaptunk NDK-ból is. 2013-ra 0 db maradt úgy, hogy eladogattak dolgokat is mellőle úgy, hogy hivatalosan soha nem vonták ki őket a hadrendből.
  • Volt egy rakás T-72-esünk is. A dandárok nem kaptak szart sem, de Irakba azért felújítva kerültek ki.
  • 80-as évek közepén kiépült méregdrága AVR 15 év múltán már kb. az enyészeté lett.
És ez csak egy kis szelete és csak fegyveres erők. MÁV, BKV pont ugyanezzel a szemlélettel van. Felúított 1-es metrót kb. akkor takarították, amikor megírta valamelyik lap. A 4-es metrót még azután sem. Sőt, képesek voltak úgy megtervezni, hogy kvázi üzemeltethetetlen ilyen szempontból, mert nincsenek beépítve rögzítési fülek ipari alpinistáknak egyetlen állomáson sem, amennyire látom. Tisza kosz az egész.

Miféle fejlődést mutassak...? Be tetszik lenni rúgva? Nekem a referenciám itt látható az HTKA-n, +1000 ezer oldalnyi írás. Hát a tiéd micsoda, ha szabad kérdezni?

Nosza, írjál cikkeket, forrásokkal, küldd el lektoroknak és lássuk mi lesz a vége. Nagyon elegem van abból, amit itt egyesek előadnak. Semmit nem tesznek le az asztalra, de még van képük személyeskedni és beszólogatni nagy arccal annak, aki az elmúlt 2 évben megjelent cikk tartalom kb. 95%-át írta.

Kemény...

Balázsnak van egy stílusa, de egy szaki ! Stílusához mért tudása bőségesen meg van ! Ez a lényeg! Stílus az másodlagos mivel nem szemtől szemben beszélgetünk. Mostani laktótársam tervező mérnök stílusa kb egy az egyben Balázsé!
 

nekerdez

Well-Known Member
2012. június 3.
2 714
2 365
113
Haderő fejlesztés kapcsán egy dolgot látni kell. Jelenleg le van tolva a gatya és szerencsés politikai környezet miatt nem martak belénk!
1990-2000 éve között a néphadsereg eszközei csúnyán elherdálták! Tökre vágták! Azok korszerűsítse szomszédaink elleni védelemhez elegendő lett volna! De nincsenek mert demokrácia van és nálunk semminek nincs következménye.
Így is örüljünk 2,9 milliárd dollárt fegyverekre szánnak ! Lesz egy nehéz dandárunk jobb esetben és ez is nagyban növeli védelmi képességeinket! Közben bízhatunk a megfontolt külpolitikában és abban, hogy pl románok elcseszik a haderő fejlesztésüket!
 
  • Tetszik
Reactions: tonyo

zulu

Well-Known Member
2012. március 8.
636
907
93
Elolvastam Zord írását, nekem úgy tűnik, hogy összesen 1400 milliárdról van szó. Amiből már 100-ról tudjuk, hogy mire megy. “Újabb 800”, és volt anno 600. Szép nagy szám.