Kéretik nem félre érteni, de ha én volnék az SZBU regionális parancsnoka és azt a parancsot kapnám, hogy készítsek elő egy támadást Magyarország ellen a következőket tenném. Magyarul többé kevésbé beszélő "külsősökkel" megvásároltatnék néhány kamiont egy fals fuvarozási vállalkozás keretein belül. M.o-n szerezném be az üzemanyagot és az ellátmányt ahogy azt Silur is ecsetelte. A fuvarozási vállalkozás működtetése érdekében néhány ezer liter dízel senkinek nem lenne gyanús és érdekes módon pont főképp élelmiszer-alapanyag és műtrágya fuvarozással foglalkoznék. Kettes pontként felvásárolnék Szabolcsban néhány 10 hektárnyi ócska almaültetvényt, Hevesben ugyanennyi vacak szőlőt. Hivatalosan toboroznék mezőgazdasági idénymunkásokat (150-300 főt) akik ott dolgoznak és a jelenlegi viszonyok között még kormánytámogatást is kapnék utánuk. Az ellátmányt és a felszerelést (mg-i mérnökként robbantottam trágyaszarvasokat ammónium-nitrát-dízel keverékkel) a támaszpontokon felhalmoznám. Amikor indul a banzáj akkor Kecskemét és Szolnok kapná az első sallert. Öngyilkos merénylők (pénz kérdése 30-50 fanatikus bevetése és ennyi embert az alvilágból nem nagy ügy első osztályúan felfegyverezni, lásd szlovák visszaélesített kalasok a Charlye Hebdo idejében) megakadályozzák a Griffek és gyors reagálásúak 24 órán belüli elindulását. A határokon keresztül megindul az invázió, miközben a nagyobb városokban a diverzánsok – akik addig almát és szőlőt termeltek a magyar élelmiszeripar nagyobb dicsőségére – lángba borítják a keleti országrész kommunikációs (posta, Internet, laktanyák katonai kommunikációja, és legfőképp a légvédelmi központok, stb) pontjait, plusz odacsapnak a mobil légvédelemnek + robban a 4-6-os villamos, a 7-es busz és egy két Intercity, had kapkodjanak a fiúk. Ezzel egyidejűleg lecsap az ellenséges légierő, a diverzánsok által létrehozott réseken keresztül egy masszív légicsapással felszámolom a katonai tartalékokat, majd a stratégia pontok irányába elindul a légideszant. Ennek következtében a támadás 48-ik órájában a magyar honvédség ott áll egy szál letolt gatyában. Légvédelem 90 százalékban beadta a kulcsot, légierő nagy része még a földön megsemmisült, katonai raktárak lángolnak mint a Reichstag, a katonai-politikai központok pedig az ellenség ejtőernyőseinek kezében, az ellenség nehéz-dandárjai meg robognak előre. 50 ezer jól képzett hivatásossal és 1000-2000 hasonlóan jól képzett és motivált diverzáns egységgel simán véghezvihető és mindez ukrán vagy román viszonylatban korántsem megvalósíthatatlan.
Ahogy azt itt sokan már kifejtették a dolognak egyetlen Achilles-sarka van – a magyar elhárítás. Ha a gumitalpúak jól dolgoznak, ha idejében futnak be az információk és minden vendéget megfelelően fogad a KMZ akkor mindennek semmi értelme. No, ezért kell Magyarországnak legelőször is nem a páncélosokra meg a légierőre koncentrálnia, hanem az információs hadviselésre. Egy felvázolt akció ugyanis alsó hangon több ezer halottal járna mindkét fél részéről. Márpedig ha a potenciális ellenség tudja, hogy tudom és én is tudom hogy ők tudják akkor az egész csak egy diplomáciai kardcsörtetésbe torkollik, mert minden politikus ott akar ülni az országa parlamentjébe. Egy elbukott katonai kaland meg ennek nem igazán tesz jót. Ennek fényében én Magyarország sebezhetőségét pont abban látom, hogy a magyar politikum mára már megyei és országos szinten is összefonódott az ukrán-szlovák és román alvilággal, ahogy azt a Fenyő gyilkosság, az Aranykéz utca és Rohacs mester annak idején szépen bebizonyították. És ne higgye senki, hogy most más a helyzet..... Mert a pénz nagy úr ám.....