Ez is elég változó viszonylat. Nem mindenki "parancsol" ennyi embernek, attól függ milyen osztályon van. De ez igaz a seregre is. Van aki nyolc általánossal vagy szakmunkással (még az átkosból) "parancsol" ennyi embernek a civil életben. Én 17-nek voltam a "főnöke" egy ideig, míg a robotok le nem váltották őket, technikusi végzettséggel. Nyaggattak hogy vállaljak többet, de nem inkább kevesebbet, a család az első nem a multicég. Főnököm most parancsol nekem meg még egy embernek, tanári diplomával 3-400000-ért. Nem kell hozzá sok minden Excel meg SAP ismeret és némi elhivatottság. Viszont vannak akik nagyon sok mindennel kell hogy tisztában legyenek, különféle gyári szabványok, előírások pl TPM,NCE stb, stb, nálunk a pillérek menedzser szintű vezetői 1 guriga felett vannak már egy jó ideje, de ezek is ugye jobbára prémiumtól függők ha teljesülnek a gyári célok az adott időintervallumon belül. Szóval elég összetett ez nem lehet így meghatározni.Amúgy komolyra fordítva a szót egyáltalán nem keresnek jól a tisztek.Egy civil cégnél mennyit keres az a diplomás ember aki 30,100,400 ember főnöke?Mert ez úgy kell nézni,hogy egy hadnagy 30 ember főnöke egy százados 100 emberé egy alezredes meg 400 embernek parancsol.