@Dactilus
A csehek ha hozzák a formájukat akkor 19 közepe vagy 20 elején jelentik be, szerintem addig mi se fogjuk mert nagyon fontos és meghatározó az IFV kérdése.(Itthoni gyártási lehetőségek/a darabszám a legnagyobb lesz az eddigi bejelentések közül/elég fontos képesség/nagyon sok mindent kell átrágni/stbstbstb)
@Shadow @fip7
A K21 nekem a kedvenc IFV-m. Fip jól leírta miért képes úszni a technika , ami fontos még hogy ne felejtsük hogy hogy a K21-et olyan ország tervezte ami konkrétan arra készül/készült hogy akár másnap támadás érheti , én ezért kicsivel nagyobbra taksálnám,mint egy pumát,9 főt is képes vinni ,sok változata van ,úszik ,előrről megfogja a 30-ast ,teljesen körül meg a 14,5x114-es(vagy a 20milist) ÉS igen nagy 40mm-es puska van rajta, nagyon szimpatikus. Mindenek ellenére hogy szerintem kitűnő választás lenne nem hiszem sajnos hogy a K21-lesz a befutó,a politika nem igazán kedvez neki és a Pumát már nagyon nézegették.Logikusabb lenne a Puma ha 35 milissel érkezne + a csehe is azt rendelnék vagy lynx-et esetleg. Ami az ASCOD-ot illeti a cseheknél,mondtátok hogy csak az ár miatt van még versenyben, szerintem az ASCOD ilyen nagyon végső megoldás lenne ha nagyon félremenne a puma/lynx üzletük.Arról nem is beszélve hogy a K21-nek én speciel nem tudom mi áll az árcéduláján de szerintem nem olcsó.
+ még akkor is ha ahogy
@antigonosz mondta sanszosan sajnos csak az egy "nehéz dandár"-hoz kellő mennyiséget rendelik be, tehát szerintem 2x44-et + a kiképzők mondjuk 24 , tehát sajnos csak olyan 100-120 közötti mennyiségre számítok.
Arról amúgy nem volt hír vagy valami info morzsa hogy a BTR-ek akkor maradnak e végül 26 után?