Milyen hadosztályról beszélsz?
A magyar haderő hadosztály szintű erőt jelent a nehéz és közepes dandárjával és a támogató alakulatokkal. De ezt az ostoba kérdést már sokadjára teszed fel!
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Milyen hadosztályról beszélsz?
Persze, ha tudnánk venni modernizált F-5E gépeket (a svájciak talán megkönyörülnének rajtunk). Csak annyi a picike problema velük, hogy az utolsókat is 87-ben gyártották, vagyis a legfrissebb példányok is a "alig" 32 évesek!!! Ne vegyük elő inkább a MiG-21 bisz-eket, azokhoz legalább van szakértelem ...?!!Pedig légi rendészetre,meg légvédelmi járőrnek hót felesleges.Amire mi használjuk,még a Gripen is felesleges.Egy modernizált F5E is könnyedén ellátná amire használjuk a gépeket.
Leirta.A HM a jelenlegiek szerint összesen egy gyenge hadosztálynyi erőt fog képviselni.Milyen hadosztályról beszélsz?
A magyar haderő hadosztály szintű erőt jelent a nehéz és közepes dandárjával és a támogató alakulatokkal. De ezt az ostoba kérdést már sokadjára teszed fel!
Leirta.A HM a jelenlegiek szerint összesen egy gyenge hadosztálynyi erőt fog képviselni.
Voldemort?Nekem az a tapasztalatom,hogy a mostani német hadseregtől tudjuk ki forog a sírjában az biztos!
Katonaként szerintem inkább a Manstein, Rundstedt, Guderian és Rommel-hez hasonló mesteremberekre gondolt ...Voldemort?
Ne fesd az ördögöt a falra!Mihu restaurációt is képesek voltak megcsinálni.Persze, ha tudnánk venni modernizált F-5E gépeket (a svájciak talán megkönyörülnének rajtunk). Csak annyi a picike problema velük, hogy az utolsókat is 87-ben gyártották, vagyis a legfrissebb példányok is a "alig" 32 évesek!!! Ne vegyük elő inkább a MiG-21 bisz-eket, azokhoz legalább van szakértelem ...?!!
73,Sharon hadosztály 2harckocsizó dd és egy ejtőernyős dd.Dehogy fog azt képviselni.Lásd fentebb.
Ez tökéletesen így is van, létezik is ilyen, úgy hívják:Szerintem pedig igencsak szükség lenne egy XXI. századi Freedom Fighter-re
A második felét a mondandómnak kérlek.Mi lenne,ha a teljes szövegkörnyezetet értelmeznéd,nem csak egy részletét?
Így együtt. Nézzük meg kinek van F-35-je, aztán gondolkozzunk el rajta melyikhez mérhetjük magunkat anyagilag. Szerintem ennyi ...
73,Sharon hadosztály 2harckocsizó dd és egy ejtőernyős dd.
Hadosztály lehet vegyes szervezetű.
Az a helyzet, hogy ők amit vesznek annak a lehetőségeit ki is használják, vesznek hozzá elég fegyvert és repültetik is őket annyit, hogy jól képzett pilótáik legyenek. Mi meg még a Griffek lehetőségeit se használjuk ki. Majd ha azokkal már nem tudunk továbblépni, akkor kacsingassunk más tipusra. Aki egy Opel Astrát se tud kihasználni, annak fölösleges luxi-Mercire kacsingatni ...Mindenkihez. Hasonló méretű országokhoz képes nagyjából annyiszor kevesebb lenne(ha 1 századdal számolok) mint ahányszor szegényebbek vagyunk. Ha a hollandok, belgák vennének 10-15 gépet akkor mi nyilván csak álmodozhatnánk róla. De nem ez a helyzet.
Miért, ezt szerinted miből lehet indítani?Például, igen. Ez valami olyasmi, ami sokkal, de sokkal értelmesebb, mint a HIMARS!
Jelenleg a Kárpát-medence legpotensebb gépével rendelkezünk-és le van tolva a gatyánk.Fentebb erről is irtam.Kiépitett támogató rendszer nélkül,hatékony hadszervezet nélkül a PzH2000 is csak levélnehezék.Ez minden harceszközre igaz.A második felét a mondandómnak kérlek.
Hát ez nem ilyen egyszer kérdés.Gripen korántsem olyan olcsó üzemelésű,mint a SAAB promóza.Új gépek beszerzésével számolva pedig egyértelmen az F35 a nyugati kinálat legolcsóbb választása.Ez tökéletesen így is van, létezik is ilyen, úgy hívják:
GRIPEN + a lehetőségeinek tökéletes kihasználása
Így együtt. Nézzük meg kinek van F-35-je, aztán gondolkozzunk el rajta melyikhez mérhetjük magunkat anyagilag. Szerintem ennyi ...
Nem egyedi eset.Máskor máshol is szerveztek vegyes hadosztályt.Hadne keresgéljem most össze mindegyiket.Azt tudták összerakni akkor,annak is örültek,hogy lyuk van a seggükön...
Én még nem láttam,de tetszik.Miért, ezt szerinted miből lehet indítani?
MLRS és HIMARS Már volt róla cikk régebben az MLRS topikban.
Jelenleg, eddig azthiszem te is a bezzegaromán f16 és társait mondogattad, szlovák f16 beszerzés is ott van, hát igen az a csúnya jövő bármit hozhat.Jelenleg