Ebből a pluszból, vagy megvesszük az IFV harcjárműveket, vagy a légvédelmi rakétákat, vagy bérre költik el.
Idénre a rámpás teherszállítók vannak tervezve ha jól emlékszem!
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ebből a pluszból, vagy megvesszük az IFV harcjárműveket, vagy a légvédelmi rakétákat, vagy bérre költik el.
Meg még egy pár dolog.Idénre a rámpás teherszállítók vannak tervezve ha jól emlékszem!
Sok résszel egyet értek, de amit csináltak Simicskó előtt, abban nem volt köszönet. Mindenki szart bele magasról mindenbe, pártfüggetlenül. A Honvédségben csak azt látta a felső vezetés, hogy viszi a pénzt, és semmire való az egész. Az eredeti funkcióját kérdőjelezték meg folyamatosan, az volt az általános vélekedés hogy országvédelemre már nincs és nem is lesz soha szükseg.Nem tudom, te hol voltál de 8 évvel ezelőtt éppen kifelé lábaltunk egy gazdasági világválságból. Először a fizetési mérleget meg a gazdaságot kellett rendbetenni a kormánynak. A korábbi kormányok ( az most mindegy milyen színű volt) által felvett külföldi deviza hiteleket elkezdtük visszafizetni. Így már mennyiségileg kevesebb kamatot tudtak kiszivattyúzni az országból. Abból a pénzből pedig már futotta jóléti intézkedésekre, ÁFA és járulék csökkentésre és igen haderő reformra is 2016-tól.
Miért szerinted honnan van pénz az új játékszerekre...erre nem kapunk EU-s támogatást és úgy tudom hitelt sem vettünk fel rá (mondjuk az politikai öngyilkosság lett volna).
Trumpnál valóban jogosan gurult el a gyógyszer 2015-ben amiatt, hogy az USA hadserege kénytelen a NATO-t vinni a hátán. Egyértelműen ez indította el a Zrínyi2026-ot. Azonban ez pont kapóra jött mert beindított egy fegyverkezési versenyt európában, amire senki nem nézhet gyanakvással mivel az ukáz felülről jött.
Ráadásul a világ nem lett jobb hely az utóbbi években sem. Ukrajna a széthullás szélén áll. A migráns válság miatt az EU megosztott. A brittek már mennének (ez az EU gazdaságát is érinti). Az USA megint jön a "gonosz birodalma" miatti paranoiával. A Balkán továbbra is egy puskaporos hordó.
Továbbá kovácsolódik itt egy V4-es tömörülés is ami ugyan pörgeti valamelyest a gazdasági növekedést az EU-ban. Ahhoz azonban, hogy Brüsszelben és a világban máshol is politikailag is komolyan vegyenek minket ( valamint ha beüt valami nagyobb baj) nem árt ha van modern haderője a V4-nek. Főleg ha az EU esetleg megborul...mert akkor újra azonnal fellángol a nacionalizmus Európában.
Az pedig tény, hogy az USA-tól eddig nem nagyon vettünk semmit komolyat sem, talán a különlegesek homokfutóin kívül...
Egy szó mint száz a rendszerváltás óta most van olyan gazdasági (meg kell nézni a mutatókat és a felminősítéseket) és politikai helyzet ahol ezt a haderő modernizálást meg lehet csinálni és meg is kell csinálni de okosan...
Felsőfokú végzettséghez tiszti beosztás van párosítva legalább, mindenhol, az őrmester gyakorlatilag a rendőrségnél a legalacsonyabb rendfokozat.Tényleg? Belinkelnéd?
Én nem ismerem a román rendőri szervek béreit. Ezért gugliztam egy picit.
https://www.maszol.ro/index.php/gazdasag/102201-ekkorak-a-fizetesek-a-helyi-rend-rsegen
Nettó 4497 lejt keres az önkormányzati fennhatóság alá tartozó helyi rendőrség felsőfokú végzettségű alkalmazottja. Ha vezető beosztásban van, a fizetése meghaladja a nettó 6000 lejt. Az adatokat a ploiești-i polgármesteri hivatal hozta nyilvánosságra az observatorulph.ro portál megkeresésére. E szerint egy középiskolai végzettségű alkalmazott nettó bére 2683 lej. Ha éjszakai szolgálatot is teljesít, 25 százalékos pótlékot is kap. A felsőfokú végzettségű helyi rendőrök nettó fizetése 4497 lej, az intézmény aligazgatójáé 6227 lej.
Jelenleg a nettó átlagbér Romániában 2708 lej. Korábban már beszámoltunk arról, hogy az egységes bértörvény hatályba lépése után jelentősen nőtt az önkormányzati alkalmazottak fizetése. - a Maszol.ro portálról
Szerintem az őrmester nem felsőfokú végzettségű. Felteszem, hogy pótlékokkal lehet ennyi.
Felsőfokú végzettséggel az illetménytábla itthon is ilyesmiket hoz bérként. Középfokkal viszont ott sem. Megtaláltam a "Mérce" írt erről...
A 2018-as költségvetés 428 milliárdra volt tervezve, ami a 2017-es GDP 1,1 százaléka volt.
A 2019-es költségvetés 512 milliárdra lett tervezve, ami a 2018-as GDP 1,2 százaléka lenne.
Amiről mostanában keveset hallani azok a sugárhajtású kiképzőgépek.
Nem is bánom annyira.Lehet mert fontosabb dolgokkal vannak elfoglalva
- légvédelem - milliárdos tétel
- IFV - milliárdos tétel
- APC- milliárdos tétel
- ne adj Isten még több tank meg Pzh - megint csak százmilliók
- F-35 ??? - milliárdos tétel
Meg még egy pár dolog.
A légvédelmet is idénre ígérték (nem rég meg jövő évet mondtak szóval nem tudom).
A puma is lassan érik meg még tavalyról van egy ilyen lehetséges IFV/APC beszerzés.
ATGM is lehet, hogy fog idén érkezni.
Bocs benéztem. Úgy értelmeztem, hogy mi jön idén. Ha azt nézzük, hogy ez a plusz mire lesz, akkor a legvalószínűbb tényleg a rámpások. Arra, ha jól emlékszem alapból 75 miliárdot szántak. Lehet, hogy kellett egy kis kiegészítés a nagyobb gépekhez.Már bejelentették, hogy jövőre.
Időben elhúzódó fizetés lesz, majd valamikor az elkövetkező években. A rendkívüli juttatást idénre nem indokolja.
Ki sincs választva az ATGM! Legjobb esetben jövőre kell fizetni!
A rámpás szállítórepülőkön kívül nincs semmi, amit idén le lehetne zavarni és kifizetni ilyen tételben. Ha nem a rámpás szállítórepülők és azok is valami folyamatban lévő megrendelésből, vagy éppen csak használtan, akkor komoly bérfejlesztés lesz!
Lényegében arra tudok gondolni, hogy a német légierő A400M gépei közül veszünk meg hármat, amelyek vagy egyenesen a gyártósorról jönnek, vagy legkésőbb tavaly legyártott példányok lesznek alig használtan!
Vagy vmi török beszerzés....Bocs benéztem. Úgy értelmeztem, hogy mi jön idén. Ha azt nézzük, hogy ez a plusz mire lesz, akkor a legvalószínűbb tényleg a rámpások. Arra, ha jól emlékszem alapból 75 miliárdot szántak. Lehet, hogy kellett egy kis kiegészítés a nagyobb gépekhez.
az a 75 kicsit több lesz szerintem , főleg ha idén még idén megérkeznének a vasakBocs benéztem. Úgy értelmeztem, hogy mi jön idén. Ha azt nézzük, hogy ez a plusz mire lesz, akkor a legvalószínűbb tényleg a rámpások. Arra, ha jól emlékszem alapból 75 miliárdot szántak. Lehet, hogy kellett egy kis kiegészítés a nagyobb gépekhez.
érdekes kérdés , mi az ami hegyekben áll NATO ország raktárában , el is adná nekünk , modern/ütőképes és hamar lelehetne zongorázni az egész dolgotMár bejelentették, hogy jövőre.
Időben elhúzódó fizetés lesz, majd valamikor az elkövetkező években. A rendkívüli juttatást idénre nem indokolja.
Ki sincs választva az ATGM! Legjobb esetben jövőre kell fizetni!
A rámpás szállítórepülőkön kívül nincs semmi, amit idén le lehetne zavarni és kifizetni ilyen tételben. Ha nem a rámpás szállítórepülők és azok is valami folyamatban lévő megrendelésből, vagy éppen csak használtan, akkor komoly bérfejlesztés lesz!
Lényegében arra tudok gondolni, hogy a német légierő A400M gépei közül veszünk meg hármat, amelyek vagy egyenesen a gyártósorról jönnek, vagy legkésőbb tavaly legyártott példányok lesznek alig használtan!
Isten ments a töröktőlVagy vmi török beszerzés....
Pedig török tuti lesz!!!az a 75 kicsit több lesz szerintem , főleg ha idén még idén megérkeznének a vasak
érdekes kérdés , mi az ami hegyekben áll NATO ország raktárában , el is adná nekünk , modern/ütőképes és hamar lelehetne zongorázni az egész dolgot
Isten ments a töröktől
miért vagy ennyire biztos ebben?Pedig török tuti lesz!!!
Többször lenyilatkozták, plusz a politika.miért vagy ennyire biztos ebben?
Soha nem nyilatkoztak semmi konkrétumot ilyen téren. Aláírtak egy semmitmondó együttműködési nyilatkozatot és ennyi.Többször lenyilatkozták, plusz a politika.
A negyven ezer a tervezett teljesen feltöltött létszámAz éves többlet bérköltség számításakor figyelembe vettétek azt a plusz létszámot (a tisztit, altisztit, legénységit) amit a különféle eszköz beszerzések és egyéb egység feltöltési igények miatt az évek alatt szükségszerűen generálódik? A korábban említett 40.000 fő a tényleges mostani létszám vagy a program végére 2026-28-ra tervezett?
Ebből mennyi lesz a ténylegesen bevethető nagyságrendileg?
Töbször az emlékeim szerint 1x volt, az is annyi, hogy védelmi együttműködési szerződést írtunk alá. De ilyen szerződést írtunk a D-Koreaiakkal isTöbbször lenyilatkozták, plusz a politika.
Soha nem nyilatkoztak semmi konkrétumot ilyen téren. Aláírtak egy semmitmondó együttműködési nyilatkozatot és ennyi.
Még Simicskó kezdte, ami azt jelenti nem ötletelésről van szó:Töbször az emlékeim szerint 1x volt, az is annyi, hogy védelmi együttműködési szerződést írtunk alá. De ilyen szerződést írtunk a D-Koreaiakkal is
Lehet mert fontosabb dolgokkal vannak elfoglalva
- légvédelem - milliárdos tétel
- IFV - milliárdos tétel
- APC- milliárdos tétel
- ne adj Isten még több tank meg Pzh - megint csak százmilliók
- F-35 ??? - milliárdos tétel