Most kezdett el melegedni a talaj, látod így minden felgyorsulJa azert kellett 20 evet varniuk a tankokra...

Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Most kezdett el melegedni a talaj, látod így minden felgyorsulJa azert kellett 20 evet varniuk a tankokra...
Én nem feltétlenül mondanám az M6 Linebacker-re, hogy kudarc. Egyszerűen csak az is áldozatul esett a hidegháború végének, mint oly sok minden. Tevebaszók kergetésére nem kellett a Stinger, de most egy újabb hidegháború az oroszokkal és Kina térnyerése miatt, nem véletlenül találják fel újra a Bradley és Stryker alvázakon a hasonló feladatkörű új rendszereket...
![]()
![]()
Az. Különben mitől rettegne az ellen; ha tudná, miből mennyit vettünk, mit újítunk fel, stb.Van itt egy beteges eltitkolási hajlam, amit néha szükségtelennek érzek.Tul naiv elkepzeles hogy valaki most mar hivatalosan kozli hogy mit is tartalmaz a csomag?
Eredetileg csak egy modulárisan cserélhetó inditóegységnek indult az elképzelés,TOW inditók helyére,tábori körülmények között átcserélhető módon,elsősorban önlégvédelemre,max a szakasz védelmére.Csak a hh végével az ADATS,Bleser jellegű SHORADok mentek a levesbe,Abrams alapuak maradtak papiron,és ezt az önlégvédelmi megoldást akarták SHORADnak felpofozni.Hát arra ez nem jó.Mint SHORAD,meg is bukott.57milis ágyú sem légvédelmi célbol került újabban IFVre,csak ha már arra is használható,önvédelmi célra kihasználható.Elsősorban dronok és helik ellen,vadászgépek nem fognak berepülni a tüzkörébe valószinüleg.A programozható löszerek lassan alappá válnak30milistöl felfelé,a mai elektronikai szinten meg már külön dedikált irányzék és adatátviteli rendszer sem kell.Ma már az alapfelszerelés is képes rá.Légtérfelderitő lokátor meg nem kell rá,a légi helyzetképet a csapatlégvédelem dedikált eszkzeitöl,vagy akármi más ilencélú eszköztöl kapja a harctéri infórendszeren keresztül.A Bradley tornyán az oszlop árulkodó dolog. Kisméretű drónok elleni eszköz. Sokkal inkább EW mint hagyományos légvédelem.
A Linebackernek az volt a legnagyobb gondja, hogy igazán semmiben sem volt jó. SPAAG-nak harmatos a tűzereje, VSHORAD-nak feleslegesen túlbonyolított és nehézkes, IFV-nek alkalmatlan, mert csak 2 ember fért bele. Egyébként a plusz feladatok miatt kellett bele még egy kezelő. A kommunikáció a Sentinel radarokkal, az automata célkövető torony jelentősen megdrágította a gépet. Tűzoltás volt, mert az ADATS rendszer nem került rendszeresítésre.
Arról nem beszélve, hogy házon belül ott volt akkor már a LAV-AD. GAU 12/U, 8 Stinger. A továbbfejlesztett Blazer toronyra már Thales TLS 2630P radar is került. Ezzel jött a Mistral rakéták integrálása is.![]()
Továbbfejlesztett Blazer toronnyal.
![]()
Itt meg egy Blazer toronnyal szerelt Bradley. Ezen az úton kellett volna tovább haladni, de mindenki az ADATS-ban látta a jövőt.
![]()
Én ezt az IFV legyen egyben légvédelem is megoldást két dolog miatt nem tartom jónak.
1. Jelentősen megdrágítja az egyébként is eszméletlen drága IFV árát.
2. Jobban leterheli a kezelőszemélyzetet.
Én is 600M USD-t olvastam mindenhol a teljes üzletre.http://www.army-guide.com/eng/firm47.html
Nem tudom ezek mennyire hiteles adatok. Cseh forumon talaltam a linket Palitol.![]()
Ha igaz akkor Katart jól megrántották az A7+-alhttp://www.army-guide.com/eng/firm47.html
Nem tudom ezek mennyire hiteles adatok. Cseh forumon talaltam a linket Palitol.![]()
Naneee..., Te vagy az?!Cseh forumon talaltam a linket Palitol.![]()
Az nem Pali lesz. (Inkabb Hiryu.)NemA rosszmaju kommenteli a Leo topicot eleg gyakran.
Meg ugy minden magyar topicot altalaban.
Csak vicceltem, na...NemA rosszmaju kommenteli a Leo topicot eleg gyakran.
Meg ugy minden magyar topicot altalaban.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..