Ugyan ezen az áron még egy ilyen csomag. (csak viccelek!)Számomra így ebben a formában nem.
Második csomag? Mire gondoksz?
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ugyan ezen az áron még egy ilyen csomag. (csak viccelek!)Számomra így ebben a formában nem.
Második csomag? Mire gondoksz?
Kampfpanzer: 44db Leopard 2A7+
Panzerhaubitzen: 24db Pzh2000
Pionierpanzer: 2db Ppz 3 Kodiak?
Bergepanzer: 2 vagy 4db Bpz Wisent 2
Brückenlegepanzer: legalább 2db PzSBr Leguan
Fahrschulpanzer: 14db Leopard 2A4
Eddig tiszta. Hat műszaki jármű jön, a német harckocsizászlóaljban négy Bpz van, tehát valószínűleg két Leguán és négy Wisent lenne a helyes válasz, de Ppz-t is feltüntet a német lista, szóval a Kodiak még játszik.
LKW: MAN teherautók
Gelaendefahrzeuge és Gelaendewagen: Merci terepjárókat sejtek emögött.
Anhaenger - und Teil für Kampfpanzer: MAN HX81 harckocsitrélerek
Gepanzierte Fahrzeuge: ez feltehetően Mercedes Wolf misszióba, már vettünk ilyet.
Landfahrzeuge: ez szerintem a harckocsizászlóalj és a tüzérosztály MAN HX32 műszaki vontató-mentő járműveit jelenti.
Fahr- und Gefechtsimulatoren: úgy tűnik veszünk egy szimulátort is, a képzés segítéséhez.
A mennyiségeket lehet találgatni az utóbbi esetekben.
Akkor három-három Wisent és Leguan jön. A Magyar Idők ugyanis ezt írta: "hat kompatibilis műszaki jármű"Itt 3 Leguan-t írnak. Wisentből meg lehet, hogy több lesz. A Kodiak viszont emlékeim szerint egy svájci átépítés.... de nem vagyok benn biztos.
https://index.hu/belfold/2019/03/19...csi_leopard_2_onjaro_loveg_airbus_helikopter/
A Fahrschulpanzer szerintem a vezető kiképző harckocsi
Minek? Ilyenkor mi van? Elfogadjuk,aztán csak áll? Minek fogadtuk el?
3 LeguanItt 3 Leguan-t írnak. Wisentből meg lehet, hogy több lesz. A Kodiak viszont emlékeim szerint egy svájci átépítés.... de nem vagyok benn biztos.
https://index.hu/belfold/2019/03/19...csi_leopard_2_onjaro_loveg_airbus_helikopter/
Itt 3 Leguan-t írnak. Wisentből meg lehet, hogy több lesz. A Kodiak viszont emlékeim szerint egy svájci átépítés.... de nem vagyok benn biztos.
Akkor három-három Wisent és Leguan jön. A Magyar Idők ugyanis ezt írta: "hat kompatibilis műszaki jármű"
Igen az, csakhogy mi a tizennégy Leopard 2A4-et vettük erre a célra: "A rendszeresítés elősegítése és a személyzet kiképzésének gyorsításáért rövid távon 12 darab korábbi, A4-es változatot lízingelnek, melyek idővel szintén magyar tulajdonba kerülnek."
Ez már reálisabb.3 Leguan
5 Wisent 2
a csomag ezen része. Kodiakról nem tudok.
Én inkább még a multifunkciós, olcsóbb kategóriájú Fenneket hianyolom jelentősebb számban.
.
Ezeket hol találtad?
Forrás? Köszönöm.
Ez már elég régi óta tudott dolog volt.
@mindenen kívül és én is jeleztük már, hogy bár mindenki arról regél, hogy a Leo 2-esek rohadt sokba kerülnek, a csomagáruk viszont kimondottan jutányos volt nekünk.
Én még bízok egy titkosított opciós, második csomagban is.
Szerintem a vezető-kiképző az csak a harckocsivezetők felkészítésére van, a 12 db A4 pedig teljes értékű harcképes jármű. Ezekkel a kezelőszemélyzet, illetve szakasz, esetleg század összekovácsolás (harcászat), illetve természetesen a harckocsi lőgyakorlatok végrehajtása jelenti a kiképzést-felkészítést.
A Wisent pedig lehet egyszerre műszaki harcjármű is (cserélhető adapterekkel), meg vontató harckocsi is.
Itt többfunkciós platformnak nevezi a gyártó, sokféle adapterrel (aknakifordító eke, markoló kanál, stb.)
https://www.ffg-flensburg.de/en/heavy-tracked-vehicles/arv-aev-wisent-2/
3 Leguan
5 Wisent 2
Elfogadtuk mert adtak. Egyebkemt soha nem lehet tudni mikor lessz rajuk szukseg. /nem csak a helik et kaptuk jott azzal mas is./ egy elhuzodo helyzetbe nem art ha van...Gondolj vissza 2011-re és hogy hány repülőképes helikoptere volt akkor a Honvédségnek...
https://888.hu/ketharmad/elerkezett-a-tettek-ideje-pusztito-acelszornyekkel-erosit-hazank-4189599/Lenne értelme beszerezni, csak eddig nem volt róla szó. Lehet, hogy most tudtuk meg innen.
Akkor a pionierpanzer és a bergepanzer egyaránt Wiesent lesz.
Forrás?
https://888.hu/ketharmad/elerkezett-a-tettek-ideje-pusztito-acelszornyekkel-erosit-hazank-4189599/
A darabszámok ebben hangzanak el többek között.
vágyaim szerint ez lenne a 25%...Akkor a helyes válasz:
Kampfpanzer: 44db Leopard 2A7+
Panzerhaubitzen: 24db Pzh2000
Pionierpanzer és Bergepanzer: 5db Bpz Wisent 2
Brückenlegepanzer: 3db PzSBr Leguan
Fahrschulpanzer: néhány FSchPz Leopard 2
Gyakorló és kiképzőharckocsi: 14db Leopard 2A4
LKW: 20-40db MAN teherautó
Gelaendefahrzeuge és Gelaendewagen: 20-30db Mercedes G250
Anhaenger - und Teil für Kampfpanzer: 6-10 MAN HX81 harckocsitréler
Gepanzierte Fahrzeuge: 10-20db Mercedes Wolf
Landfahrzeuge: 2-4 MAN HX32 műszaki vontató-mentő jármű
Akkor nem 12db? Vagy csak nekem volt annyi rögzülve?Gyakorló és kiképzőharckocsi: 14db Leopard 2A4
Köszi, hogy zanzásítva... (egyetértek!...)Elfogadtuk mert adtak. Egyebkemt soha nem lehet tudni mikor lessz rajuk szukseg. /nem csak a helik et kaptuk jott azzal mas is./ egy elhuzodo helyzetbe nem art ha van...
72 megsemmisiteni nem fogjak. /abbol akkora botrany lenne...ellenzek.../ eladni nem tudjak. Par db kap egy kissebb tk t /esetleg nagyot./ aztan tartalek. Amig tobb ezredre valo kikepzett ember van a 72 hoz... Ami nem kap felujitast akar johetne vissza kalocsara. A parancsnoki epulet egesz jo allapotba van meg meg egy ketto.../ a tk s ak meg maradhatnanak tatan ahol most is vannak /tartalekosoknak ho kesszenleti szolgalatot adni hasonlo..../ par oreggel akik neha megjaratjak meg rendezik a tartalekosokat.../igy az alkatreszkeszlet evtizedekig megoldott./ szerintem ez lenne a legjobb megoldas. Zanzasitva kb.[/QU
A páncélos csomag 1,5 Mrd EUR egy kicsit húzósnak tűnik. A Katari csomag (aminek a butított verzióját vesszük, azt hiszem) 1,89 Mrd EUR volt, igaz, 6 évvel ezelőtt. (62 db Leopard 2A7+, 24 db Pzh 2000)A jelentés alapján a listában szereplő "páncélos" csomag 1,5 millárd Euróba került.
A 2019-es jelentésben van még 265 millio Euro / 87 milliárd HUF, amiről nem találtam meg, hogy az mi lehet.
A jelentés alapján a listában szereplő "páncélos" csomag 1,5 millárd Euróba került.
A 2019-es jelentésben van még 265 millio Euro / 87 milliárd HUF, amiről nem találtam meg, hogy az mi lehet.
A páncélos csomag 1,5 Mrd EUR egy kicsit húzósnak tűnik. A Katari csomag (aminek a butított verzióját vesszük, azt hiszem) 1,89 Mrd EUR volt, igaz, 6 évvel ezelőtt. (62 db Leopard 2A7+, 24 db Pzh 2000)
https://www.janes.com/article/49181/leopard-ready-to-prowl-in-qatar-idx15vp
Jóváhagyot német fegyvereladások
Ungarn (millio EUR)
2015:1.283,5
2016:589,4
2015-ben mit vett a Honvédség a németektől?