Az ASCOD a te K(e)fired...
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Az ASCOD a te K(e)fired...
Masnak meg a puma. Ascod mellett a hazai ipar felfejlesztese sokat nyom a lattba a szemembe.Az ASCOD a te K(e)fired...
Ha jól értem arról van szó hogy magyar kvázi magán befektetői csoport tészvételével rendeznék át az Aero Vodochody tulajdonosi viszonyait..
Inkább Puma/Lynx.Masnak meg a puma. Ascod mellett a hazai ipar felfejlesztese sokat nyom a lattba a szemembe.
Se pumaval se lynx el nem lehetne a honvedseg nehezjarmu igenyeit kielegiteni egy jarmu alapplatformmal. Arba meg vegkepp nem. A nehez dd lehet nem ascodal lenne a legcombosabb nehez dd a tagabb regioba de a kozepes dd ascoddal a legcombosabb lenne. /eddig apc t hasznalt az egesz sereg harcjarmunek ezutan ifv t hasznalhata ugyanugy egy tipussal./Inkább Puma/Lynx.
Ez is az. Az ágyú 2 oldalán azok a lőszer tartók (12 lövedék és töltet), amiből automata rendszer tölt. Az irányzás a kabinból történik, digitálisan, akár a C2 rendszeren megadott koordinátákra.Az Archer teljesen automatizált, nem hinném, hogy rossz lenne.
Bocs ha mar volt de az Aero Vodochody-t nem vesszuk meg veletlenul?
Olvasom a kommenteket itt
https://www.armadninoviny.cz/nova-dela-pro-armadu-ceske-republiky-zuzana-2-vs-caesar.html#diskuze
es csicsergik a verebek hogy az Arzenal az Omnipollal egyutt megvenne a Penta-tol.
Beutom a ket ceg nevet a Googliba
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/...-ovladnou-madari-v-tandemu-s-omnipolem-108411
Meg semmi sem biztos de a terv hogy a tulajdonresz igy alakulna: Omnipol 49 , Arzenal 51 szazalek.
De most ebből az Aero-ból technikai szinten mi eshet le nekünk? Szóval mit gyártanak ami számunkra kell és megfelelő?
http://www.aero.cz/en/De most ebből az Aero-ból technikai szinten mi eshet le nekünk? Szóval mit gyártanak ami számunkra kell és megfelelő?
Aero beszállítója több nagynak isDe most ebből az Aero-ból technikai szinten mi eshet le nekünk? Szóval mit gyártanak ami számunkra kell és megfelelő?
Az milyen torony az AMVn 6:05-nel, az emelkedon felfele??
Így is úgy is magyar lesz.Ha megvennenk a Konstruktat is akkor az mar magyar hadiipar
De ennyi...Beszállít az Airbusnak Embraernek, Leonardonak
De ennyi...
Alapvetően a hagyományos alumínium héjszerkezetek gyártásában van a cégnek tapasztalata és technológiája.
Önálló konstrukciójuk az L39 de annak a ránc-felvarrott verzióját már nem fogják tudni eladni olyan mennyiségben mint a korábbi verziót a "béketábor" országainak.
Nem értem hogy egy magán befektető milyen fantáziát lát a cégben.
Se high-end technológia, se egy ütős jó saját típus, se piacméret, semmi...
Ha állami tulajdonban lenne akkor még értem hogy tömködik pénzzel mert stratégiai okokból fontos lehet hogy legyen egy ilyen "képesség", de piaci alapon szerintem nem magyarázható a befektetés
Pontosan, se korszerű, se eladható technológiája nincs a cégnek. Az Aero Vodochody lényegében egy értéktelen kisvállalkozás, különösebb jövőkép nélkül. Hatalmas botrány lenne, ha Magyarország lenne az eladhatatlan L-159/L-39NG utolsó vevője, tisztán politikai korrupció okán. A légierőnek nincs szüksége erre a gépre, ha mindenáron jet trainert akarunk, akkor ott a korszerű Master, amit a lengyelek és az izraeliek is vettek, nem véletlenül!De ennyi...
Alapvetően a hagyományos alumínium héjszerkezetek gyártásában van a cégnek tapasztalata és technológiája.
Önálló konsyrukciójuk az L39 de annak a ráncfelvarrott verzióját már nem fogják tudni eladni olyan mennyiségben mint a korábbi verziót a "béketábor" országainak.
Se high end technológia, se egy ütős jó saját tipus, se piacméret, semmi...
Ha állami tulajdonban lenne akkor még értem hogy tömködik pénzzel mert stratégiai okokbólfontos lehet hogy legyen egy ilyen "képesség", de piaci alapon szerintem nem magyarázható a befektetés
Semmit. Reméljük csak egy rossz üzleti érzékű tökfilkó magánakciója és nem a Zrínyi2026 légierőt érintő részét kisiklató korrupciós ügy előszele!De most ebből az Aero-ból technikai szinten mi eshet le nekünk? Szóval mit gyártanak ami számunkra kell és megfelelő?
Kerdes hogy az Arzenal mennyire "maganceg".Nem értem hogy egy magán befektető milyen fantáziát lát a cégben.
Beszállítói pozíciót gondolom.De ennyi...
Önálló konsyrukciójuk az L39 de annak a ráncfelvarrott verzióját már nem fogják tudni eladni olyan mennyiségben mint a korábbi verziót a "béketábor" országainak.
Se high end technológia, se egy ütős jó saját tipus, se piacméret, semmi...
Ha állami tulajdonban lenne akkor még értem hogy tömködik pénzzel mert stratégiai okokbólfontos lehet hogy legyen egy ilyen "képesség", de piaci alapon szerintem nem magyarázható a befektetés