K
kamm
Guest
Ez az S1 upgrade csomag része. A neve TSWA. A lényege, hogy egy külön vezérelhető 40mm-es gránátvető, ami rendes robbanó, vagy nem halálos gránátokat tud kilőni.
A járművön belül külön konzolt kapott saját monitorral, amivel a mellékelt kamera képét lehet nézni, és azzal célozni.
Pontosa így:
Alapvetően a PUMA-ra szerintem nem biztos, hogy kell +RC torony. A Lynx esetében maga a jármű akkora hodály, és ezzel együtt a torony is, hogy gyakorlatilag nem oszt, vagy szoroz az ügy. A PUMA viszont egy viszonylag alacsony toronnyal rendelkezik. Csak a nagy EO torony ágaskodik a tetején. Ha amellé felteszel egy RC tornyot, akkor a független 360-as situation awernesst húzod le a klotyón, ha meg a torony mellé teszel bármit, akkor ott meg a torony forgását akadályozhatod.
Alapvetően szerintem nem biztos, hogy szükséges a + független géppuskás torony, mivel a fő fegyverzet, alkalmas páncélozott célok és élőerő ellen is hatékonyan működni.
Ugye az Airburst elég komoly pusztítást tud véghez vinni az ellenséges alegységekben, akár fedezék mögött is. Ha meg felesleges a drága 30-as lőszert pazarolni, akkor még mindig ott a párhuzamosított 7,62-es MG5.
FYI szerintem ha Pumat rendelunk, akkor mar eleve hasonlot fogunk rendelni ill kapni - befejeztek a VJTF2023 konfig muszaki ertekeleset es functional evaluationt, most indul a BW-nel a Puma VJTF2023 config operational test, lasd a sarkokon kivulre felszerelt normal/hokep kamerakkal, amelyek 360 fokos kepet biztositanak:
Elso korben egybol osszesen 41 Pumat upgradelnek a VJTF2023 konfigra, ezeket mar regen kivettek szolgalatbol (azert is lett mindossze 30% a rendelkezesre allas juniusi szamok szerint,) A KMW mar befejezte az o reszet, most a RM jon, ok valamikor 2020Q3 soran szallitjak le oket keszen a BW-nek.
Ezutan erdemes lesz figyelni a rendkelkezesre-allast. A masodik kort mar tervezik, meg nem ismert.
A Puma unmanned 30mm tornya van a BW Boxeren is, 2x ATGM meg a 7,62mm MG - sajna szerintem mi is ezzel rendeljuk majd, ha megis Boxer lesz a kerekes:
Ja es Drummond (KMW UK tanacsado) azt irta, hogy a Puma 30-40% kerul tobbe, mint a Boxer - azaz a Puma $11M arat alapul veve a Boxer $8M korul tenyleg piszok draga a $3-4M Patriahoz kepest, azaz elvileg 1.5-2x annyi Patria kijon ugyanannyibol...