Nem tűnik fel, hogy senki nem tart fenn ilyen sokadvonalas haderőt, amiatt, amit leírtam...?
Akkor videól illusztrálva. Balra a sokadvonalas erős, jobboldalról meg jön az első vonal.
Persze, ha valaki a tálib vs. jenki haderő lebunkózásokat akarja újrajátszani, szíve joga, de oda nem fog találni katonát, azt garantálom. Vagy az első összecsapás és eredménye után mindenki elfut, mert a semmiért nincs értelme megdögleni teljesen esélytelenül. Ez a II. vh idején az őrület tetőfokára hágva ment, amikor totalitárius diktatúrák köcsögök által vezetve tették azt, amit. A másik véglet meg Falkland. A reménytelen helyzetben 10k+ sorkatona adta meg magát a szigeten. Nem 10 ezer britnek tudtommal...
Lásd kemény mag, hivatásos RM, ejés + RN vs sorkatonák...
(alábbiak 'Negan' -nak válaszod)
Semmit nem ér a milícia, ha nem találkozik hozzá méltó erővel. Senki nem tart fenn ilyen erőt a környéken. Vagy én nem látok valamit?
Egy kb. Volksturm szerű izé "harcértékét" láthattuk 1945-ben. Kösz. Nem.
És ma a technika miatt ez még szélsőségesebb...
Az odáig rendben van, hogy az én hozzászólásomra válaszoltál, de a hsz -ed tartalma miatt nem vagyok biztos benne, hogy nem nyomtál-e félre ... Úgy egyébként gondoltam, hogy "angolosan" távolmaradok, de aztán így mégse
Ugye a mai nap/a héten/elmúlt időszakban kb. raklap számra írtam, hogy amennyiben bármi komolyabb "galiba" lenne a reguláris erőkkel vagy azok felszerelésével (ilyen-olyan fogyás miatti jelentős képességcsökkenés) - akkor kb.
k@rva gyorsan fehér zászlót lengetni, mert a "B terv" a mészárlás (mármint a rossz oldalán). Ennek melyik része nem érthető?
A tartalékosokkal kapcsolatban szintjén sokadszorra az elképzelésem - most csak nagyon zanzásítva:
-
ÖMT (ha eljutunk oda, hogy túlnyomórészt aránylag
frissen leszerelt hivatásosok/szerződésesek alkotják): fő manővererők békelétszámának feltöltése - amennyiben marad, akkor sorban a többi egységet is.
-
ÖTT : Teherautósofőr, targoncás/pakoló a logisztikai központban vagy egyéb raktárakban, őrszolgálat kiegészítése laktanyákban/raktárakban egyéb, tűzoltó szolgálat, konyhás, "kiskutyafülefarka", de leginkább a hátországban. Azaz nemhogy az ellen "élcsapatai" közelébe nem engedném Őket, hanem még a szabadcsapatai közelébe sem ...
És egyelőre még a fentiek is a "fantázia birodalma" ...
Azt is írtam párszor, hogy az ellen szabadcsapataI/sokadvonalas brigádjai ellen egy jól felszerelt és modern regulárisokat könnyű dandár konstrukcióban (KMZ -t
nem ide) képzelek el, ha majd egyszer lesz ilyen. Ezek nem AK -s bakák - lépcsőházról-lépcsőházra stílusban. Hanem az olyan "szó nélkül bontjuk a fél várost, ha kell" típusú arcok illetve felszerelésekkel ...
Az eddigiekkel nem értesz egyet? OK, mondj jobbat.
Namost az urasan kihajigálunk mindent (mármint
irreverzibilis módon) dologgal továbbra sem értek egyet. Részletesen leírtam miért nem. Egyelőre a "letolt gatyán" (technika vonalon) kívül nincs semmi. Amennyiben majd lassan csorog egy-két dolog, akkor az volt a mondás a részemről, hogy toljuk be a laktanya sarkába a mostani dolgokat. Nulla költéssel, nulla semmivel (bakker még a kohó is egy rakás pénzbe kerül ezeknél).
Erre jönnek a válaszok (nem Tőled), hogy akkor a tartalékosnak/milicistának majd az USA/német és az orosz élcsapatokat kellene legyalulni (hogymi?
) ... Még jó, hogy nem egyszerre ...
A 'Negan' -nak írt válaszodra - csak azért, mert ezt a témakört is pedzegettem részleteiben korábban.
"Semmit nem ér a milícia, ha nem találkozik hozzá méltó erővel. Senki nem tart fenn ilyen erőt a környéken. Vagy én nem látok valamit?"
Na ebben pont 100% -ban nincs igazad. Úgy egyébként a saját civil lakosságot tekinthetjük "méltó erőnek"? Ugye ezen országokban (sajnos) sok esetben nem mindig az ellen fegyveres erőivel (legyen az bármilyen) keresik a "harcérintkezést ...
Pont a szomszédos államok baromira erős "szabadcsapat képző" képességgel rendelkeznek. Ld. közelmúlt illetve jelen (délszlávok, ukránok) vagy akár az elmúlt bő egy évszázadban kb. minden "jószomszédnál". Több- akár soktízezres nagyságrendben. Semmilyen erkölcsi- vagy morális gáttal (!!). Úgy mellesleg itt-ott némi (sokadvonalas) nehéztechnikával is.
Csak példaként - ugye pont most volt nemrégen bedobva egy YT videó asszem a 300 kilőtt ukrán T-64 tankról. Namost azokat a kilőtt roncsokat nem a madarak hordták ám oda össze ...