Dehogynem.
WTF?
Ezeket a zoldsegeket a Rudi eteti neked? Nem is ertem, mit akartok ezzel, komolyan.
Legvedelmi gepagyu alatt nem masodik vilaghaborus eszkozoket ertettem, gondoltam ezt nem kell magyaraznom... azzal valoban mission impossible.
Segitek:
A dronok ill az azokrol inditott missile ellen egy-ket C-RAM/CIWS kell, pl Phalanx a radarjaval (esetleg a Ku-bandon igazitani kell, mert az hasznaljak sokan pl rendorok), aztan annyi.
A gardista a kapuban csak annyit hall, hogy felordit a fegyver es vilagitanak az egen a felrobbano lovedekek, semmi mast nem kell csinalnia (max ha szolnak neki, hogy honnan eszleltek az inditast, mert ki vannak arra kepezve.)
Itt egy idei akcio-kollekcio:
Ki meri be, az ellenseges melysegi szakasz, akirol beszeltel?
Hatizsakban hoznak EW setupot?
Egyre zavarosabb ez az egesz sztori...
Minden CIWS radarral jon, ez az egyik lenyege, hogy integralva baromi gyorsan reagal a fegyver es ugye
75 rounds per second, mondjuk 1-2km belul, nemcsak az inditott raketa
kat lovi szarra, de dron
okat is.
Raadasul nem is dragak, 20 mm loszert esznek stb.
Semmi nem jon 10-30 meteren, az bazison belul van, ilyen zoldseget.
Nem voltal katona, nem adtal "baktert" (=objektumorseg-szolgalat) soha, mi?
Ez nem ugy megy, mint a filmeken. Van inner layer, kozbulso meg outer perimeter es hatorszagban meg aztan azon kivul is jaroroznek, peldaul akar a gardistaid, azaz nemigen allsz neki az utca kozepen osszerakni egy dront, rajta egy adag robbanoanyaggal, plane nem raketaval, meg azt a Fireflyt sem, vagy hogyan hivjak a zsidoknak azt a kis konnyu modelljet.
Roviden barmi, ami C-RAM avagy CIWS, pl Phalanx. Az amerikai, $8-10M per darab mindennel egyutt, de asszem van europai verzioja is, valami Goalkeeper vagy mi a neve, stilusosan maradtak a focinal, csak az eredeti focinal.
Viszont nem emlekszem, hogy a Z2026 haborura felkeszulest tartalmazna.
Ha konfliktuskozeli helyzetbe kerulnenk, gondolom egybol vennenek vagy 20-30 darabot es telepitgetnek mindenhova, mert 10 dron utan mar tobbe kerul a tamadonak a mese, raadasul a kozelbe is kellene azt a sok dront juttatnia, ugye es igy tovabb.
Kevesbe fontos objektumokra gondolom nem tennenek, azt bealdozzak, de azokra meg ugye akkor eleve kicsi az esely, hogy ennyi energiat pazarolna az ellen, plane a hatorszagban.
Meg gyakorlatilag az osszes bazis, objektum, akarmi kore - plane hatorszagban!
Fogalmam sincs, mibol gondolod, hogy amit egy mozgo (!!) dandar meg tud oldani, azt egy fix objektumon, a hatorszagban nem lehetne megoldani... kifejtened? Nekem meg az elkepzeles is minden logikat nelkuloz, oszinten megmondom.