Mivel a BW láthatóan erőteljes létszám hiánnyal és egyéb problémákkal küzd, a nehéz dandár német mintára felépítése mivel a németektől függünk szinte mindenbe. Én úgy látom hogy az a leendő nehéz dandárral a leendő német "idegen-légiónak" is kedvezni fognak. Tehát én úgy látom hogy valami "közös" európai (főként német vonalon) hadseregre hajtanak nehéz dandár szinten. A nato egyéb tényezőket most kihagyom. Úgyhogy jó esélyel egy leendő nyugat európai krízis helyzet esetén a nehéz dandár inkább fog nyugaton operálni német szárnyak alatt mint sem itt.Mégegyszer hadd hangsúlyozzam, amit nem értesz: M3 kétéltű ponton
Szóval de, pár perc, épp elegendő az áteresztőképessége nem összfegyvernemi hadseregek, csak egy-egy zászlóalj megy át rajta, ha megsérül, akkor pár perc alatt pótolják a sérült részt egy másik járművel, stb.
Idehaza meg azokkal értek egyet akik szerint számunkra (közepes dandárba) inkább nem boxer meg egyéb nehéz vasak valóak, hanem úszóképes/Patria/Rozsomák meg szintén úszóképes láncos technika. Persze valamilyen mbt-el társulva. Nehéz dandárral egy jó kis esőzés után főleg egy mélyebb fekvésű laza talajú helyen megnézném hogyan tudsz operálni ha lekerülsz a kiépített utakról. Az átkelés se úgy menne ha az ártér meg a folyópart fel van ázva. Főleg egy 30-40 tonnás műszaki járműveknek. Pláne egy 60 tonnás vasnak. Tehát csak akkor tudsz bárhol átkelés kedvezményezni ha arra alkalmas a terület is. Ezek meg leginkább a komp átkelő helyek lesznek. Azokra meg az ellen is figyelni fog szerintem.