Valakinek albatrosz nosztalgiahullámai vannak.Mi a francért kell nekünk ez az őskövület!
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Valakinek albatrosz nosztalgiahullámai vannak.Mi a francért kell nekünk ez az őskövület!
De senki nem szól, hogy ezzel nem fogunk tudni pilótát képezni az F-35.-re, vagy bármilyen más jövendőbeli csak együléses kivitelű ötödik generációs gépre! Ha ebből kell átszállniuk egyedül repülni, akkor százötvenmillió dolláros gépeket fognak törni azok a szerencsétlen kadétok. Vagy hogy lesz, ha egyszer jön az F-35, akkor továbbüzemeltetjük a kétüléses Gripeneket mint kiépzőket az alapképzésnél többet nem tudó Aero-k és az F-35 közé! Hihetetlenül gazdagok vagyunk, hogy ezt megvesszük, mert csak a közép- és nagyhatalmak engedhetnek meg maguknak olyan kiképzési láncot, ahol két jet van, egy lassú, lomha az alapkiképzésre és egy harci karakterisztikát felvonultató agresszív modell a fő kiképzési feladatokra!Valakinek albatrosz nosztalgiahullámai vannak.
Egyelőre még nemigen fogunk F-35-öt venni.De senki nem szól, hogy ezzel nem fogunk tudni pilótát képezni az F-35.-re, vagy bármilyen más jövendőbeli csak együléses kivitelű ötödik generációs gépre! Ha ebből kell átszállniuk egyedül repülni, akkor százötvenmillió dolláros gépeket fognak törni azok a szerencsétlen kadétok. Vagy hogy lesz, ha egyszer jön az F-35, akkor továbbüzemeltetjük a kétüléses Gripeneket mint kiépzőket az alapképzésnél többet nem tudó Aero-k és az F-35 közé! Hihetetlenül gazdagok vagyunk, hogy ezt megvesszük, mert csak a középhatalmak engedhetnek meg maguknak olyan kikézési láncot, ahol két jet van, egy lassú, lomha az alapkiképzésre és egy harci karakterisztikát felvonultató agresszív modell a fő kiképzési feladatokra!
Hát nem, de egyszer fogunk és ezek a kiképzők annak a típusnak a történetét is végig fogják kísérni! Megjegyzem biztos fel lesz ajánlva legalább egyszer Bidenéknek, hogy folytassuk az érdekalapú kapcsolatokat és mi veszünk F-35-öt.Egyelőre még nemigen fogunk F-35-öt venni.
Honnan tudod ilyen biztosra, hogy F-35-öt fogunk venni ?Hát nem, de egyszer fogunk és ezek a kiképzők annak a típusnak a történetét is végig fogják kísérni!
Még mindig ott hever a meghosszabbított program költségvetésében az a 4,2 milliárd Dolláros tétel, ahol egy brutál harcjárműprogramot már kihúzhatjuk, így sok lehetőség nem marad. Persze ki tudja mi lesz, a három szállítórepülőből is kettő lett.Honnan tudod ilyen biztosra, hogy F-35-öt fogunk venni ?
Azt még mindig csak te számolod így.Még mindig ott hever a meghosszabbított program költségvetésében az a 4,2 milliárd Dolláros tétel, ahol egy brutál harcjárműprogramot már kihúzhatjuk, így sok lehetőség nem marad. Persze ki tudja mi lesz, a három szállítórepülőből is kettő lett.
Meg Mihu...Valakinek albatrosz nosztalgiahullámai vannak.
Anno kiderült, hogy ez egy tétel.Azt még mindig csak te számolod így.
hát persze, hányszor mondtam neked hogy az esetek 90%-ában baromságok vannak lenyilatkozva, a múltkor már ki is akadtál rajta.Anno kiderült, hogy ez egy tétel.
még mindig nem értem h ez Neked hogy jön kiMég mindig ott hever a meghosszabbított program költségvetésében az a 4,2 milliárd Dolláros tétel, ahol egy brutál harcjárműprogramot már kihúzhatjuk, így sok lehetőség nem marad. Persze ki tudja mi lesz, a három szállítórepülőből is kettő lett.
Meg Mihu...
Meg Zlin...
Meg ilyenek...
...aztán meg elmennek nyugdijba, a "hasznavehetetlen" cuccok meg itt maradnak...
Mi a francért kell nekünk ez az őskövület! Kezd kisiklani a Zrínyi26! Mihufelújítás drónok helyett, akadozó személyi felszerelésprogram, három helyett csak két teherszállító és aztán egy elavult hidegháborús iskolagép a korszerű, később az F-35-re is pilótát képezni tudó iskolagép, mint a Masters helyett, a hasznot lefölöző NER közeli haverok a török vasak importja körül! Nem lesz ez így jó, nem erről volt szó, hanem korszerű hadseregről!
Jah csak eleve nem érdemes egy ekkora légierőnek a sugárhajtású gép. Azért imádkozom, hogy legyen valami csehekkel szlovákokkal egyebekkel közös projekt belőle, mert ha egyedül akarunk világot megváltani akkor kibasztunk az ablakon pár milliárdot megint....nembaj, jönnek a H-forceos H145 és H225M gépek a AMPS-M MAWS védelmi rendszer szinttel ami biztos jobb lesz majd a bizonyos ukrán mihunál ami a földet szántotta egy rakéta után, pedig az is dobálta nagy bőszen az infra csapdákat
amúgy nem olyan meglepő ez a beszerzés amikor:
"Z2026-ban deklarált cél a sugárhajtású kiképzőgépek beszerzése és a kiképzés itthoni újrakezdése." hogy idézzek az L-39 topikból
Ebben is van igazság...Ja! Meg az a sok egyéb roncs mint a HK-k,artyk, helik,szállítógepek, fegyverek,nyuszibuszok stb...
Szégyelltem is magam erősen amikor Airbuson repültem Donauworth-be!
Lófaszt! Most először büszke voltam a technikáinkra (és szerencsere kb mindenki más is aki nem csinál ebből is bicskanyitogató módon belpolt...)!
Úgyhogy ha ez az ára akkor jöjjenek az Albák! (Akár Kefír is,ki a francot érdekel a komoly cuccok árnyékában!)
Ebben is van igazság...
De ettől még tényleg nincs szükségünk rájuk.
Én már akkor sem értetem vele egyet. Nálam 'hozzáértőbbek' el is mondták ,hogy miért 'felesleges' ill. 'nem kifizetődő' a dolog. Ha lesz hát lesz,...remélem sikeres is lesz. Biztosan szép látvány lesz egy magyar jelzésű NG.amúgy nem olyan meglepő ez a beszerzés amikor:
"Z2026-ban deklarált cél a sugárhajtású kiképzőgépek beszerzése és a kiképzés itthoni újrakezdése." hogy idézzek az L-39 topikból
Ennek örülök,...a H145M-nek és a H225M-nek is. Jó választás volt szerintem.Lófaszt! Most először büszke voltam a technikáinkra (és szerencsere kb mindenki más is aki nem csinál ebből is bicskanyitogató módon belpolt...)!
Szerintem is, csak az NG-el már annyi pénzt pazarlunk el a Mihutól indulva, hogy pompásabb dróntüzérsége lenne a szárazföldieknek és támadódrón századai a légierőnek, mint amit az azeriek villantottak! Abba sem vagyok már biztos, hogy nem e a Gripen az utolsó pilóta vezette harci repülője a magyar haderőnek, erre a hidegháború visszakacsint és ahelyett, hogy szégyenkezve hallgatnának róla, még a Facebookra is ki merik posztolni!Ennek örülök,...a H145M-nek és a H225M-nek is. Jó választás volt szerintem.
Ja! Meg az a sok egyéb roncs mint a HK-k,artyk, helik,szállítógepek, fegyverek,nyuszibuszok stb...
Szégyelltem is magam erősen amikor Airbuson repültem Donauworth-be!
Lófaszt! Most először büszke voltam a technikáinkra (és szerencsere kb mindenki más is aki nem csinál ebből is bicskanyitogató módon belpolt...)!
Úgyhogy ha ez az ára akkor jöjjenek az Albák! (Akár Kefír is,ki a francot érdekel a komoly cuccok árnyékában!)