Nem, de tíz százalék, megbízható, jófajta népből származó szakit elkeverhetünk a magyarok közt.Oké, értem: szervezzük ki a honvédelmet zsoldosoknak...
Putin és a Wagner Group örülne neki...![]()
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Nem, de tíz százalék, megbízható, jófajta népből származó szakit elkeverhetünk a magyarok közt.Oké, értem: szervezzük ki a honvédelmet zsoldosoknak...
Tévedsz, az csak súlyosbító körülmény! (2b pont)Nem a fejeseket védem, de ez csak akkor lenne igaz ha háborús készültség esetén sem lenne kiosztva a jobb cucc.
10%? Valószínűleg így csak minden 100. honvéd fog forró drótot fenntartania GRU-val...Nem, de tíz százalék szakit elkeverhetünk a magyarok közt.
Az nem gond, mert az oroszokkal nem fogunk háborúzni. Én például egy vadidegenben is jobban bízom -ha nem román-, mint egy nyugatos nézetű, atlantista magyarban. Ez utóbbiban a lelkes németbarát nyilast vagy az ötvenes évek sztálinista zsidóját látom csak.10%? Valószínűleg így csak minden 100. honvéd fog forró drótot fenntartania GRU-val...![]()
Ne legyél buta, semmi köze ehez.Oké Uraim,ez innentől kezdve katonai bűncselekmény.
https://vidakovics.hu/eloljaroi-gondoskodas-elmulasztasa-btk-451/
"
Elöljárói gondoskodás elmulasztása
451. § (1) Aki elöljárói kötelességét azáltal szegi meg, hogy az alárendeltjének anyagi ellátásához, fenyegető veszélytől megóvásához vagy megmentéséhez szükséges intézkedést elmulasztja, ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, vétség miatt egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
(2) Ha a bűncselekmény a szolgálatra vagy a fegyelemre jelentős hátránnyal jár, a büntetés bűntett miatt
a) az (1) bekezdésben meghatározott esetben egy évtől öt évig,
b) háború idején vagy megelőző védelmi helyzetben két évtől nyolc évig
terjedő szabadságvesztés.
(3) Aki a (2) bekezdésben meghatározott bűncselekményt gondatlanságból követi el, vétség miatt - az ott tett megkülönböztetés szerint - egy évig, illetve három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő."
Akkor az első kultúr-sokk: "nyugatos nézetű" vagyok, de nem német-barát, nem nyilas, se nem sztálinista - zsidó meg végképp nem...Az nem gond, mert az oroszokkal nem fogunk háborúzni. Én például egy vadidegenben is jobban bízom -ha nem román-, mint egy nyugatos nézetű, atlantista magyarban. Ez utóbbiban a lelkes németbarát nyilast vagy az ötvenes évek sztálinista zsidóját látom csak.
Sajnos sokan szereltek le nálunk ilyen okokból.Nekem is lassam 8 éve. Emlékszem hogy nem lehetett még kocogni sem rendesen, mert a felszerelésem össze-vissza forgott, csapkodott rajtam. Csörögtünk a gyakorlótéren mint a vasas cigányok. Aztán ha harchoz kellett menni, akkor a rohadt sisak a szemembe vágódott, hiába állítottad be, a szimpla szíj nem tartott semmit.
Szerettem volna megtanulni harcolni. A szigort, a rendet, a fáradságot nem bántam soha.
De egyszerűen nem engedték, hogy katona legyen a katona.
Amikor a parancsnokok szent beszédeket tartottak, legszívesebben a hátukba állítottam volna a kanálgépet (hiszen kést sem kaptunk).
Úgy éreztem ők állnak az útjában, hogy elvégezhessem a munkámat.
Félreértetted a történelmi szituációkban viselkedésre utalást.Akkor az első kultúr-sokk: "nyugatos nézetű" vagyok, de nem német-barát, nem nyilas, se nem sztálinista - zsidó meg végképp nem...
A világ egy csöppnyit összetettebb mint ahogy te szemléled...
A probléma az, hogy azzal kellene gyakorolni amit élesben használsz.Nem a fejeseket védem, de ez csak akkor lenne igaz ha háborús készültség esetén sem lenne kiosztva a jobb cucc.
lesz it tmég magyar gurkha, akarom mondani kurta alakulat...
Tudnak írni és jó harcosok. Kazah, orosz, belorusz, kirgiz, mongol és tatár az kemény mint a vídia. Csak sajna az orosz hadsereg nagyon jól fizet hozzánk képest (majd kétszeres szorzó), így nekünk a tökös török jutna, mert az orosz inkább repatriál a tatár meg az oroszoknak jutott (meg is becsülik)! A mongolokkal amúgy már dolgoztunk Irakban és sok katonánk köszönheti nekik az életét!
Üzbég, türkmén és tádzsik már felejtős. Az inkább Közép-Kelet, a románt nem szecskázná fel uzsonnára.
Viszont bosnyák minden mennyiségben jöhetne!
Ti miről beszéltekOké, értem: szervezzük ki a honvédelmet zsoldosoknak...
Akarod mondani írógépet.A probléma az, hogy azzal kellene gyakorolni amit élesben használsz.
De annak/azoknak sem adnék új laptopot akik erről így döntenek.
Használja a 15/20 éves asztali gépet. Jóaz még.
Ez mondjuk nem meglepő azután a hibbant szlav alternatív kamu történelem alapjan, ami időnként kibuggyan beloled... a világ túl bonyolult, redukaljuk le az egybites os-szlav vilagnezetre, nem igaz?Az nem gond, mert az oroszokkal nem fogunk háborúzni. Én például egy vadidegenben is jobban bízom -ha nem román-, mint egy nyugatos nézetű, atlantista magyarban. Ez utóbbiban a lelkes németbarát nyilast vagy az ötvenes évek sztálinista zsidóját látom csak.
Ez az egész uniformid-sisak-melleny-stb kaosz egy vicc. Komolyan. Ezt illene felszamolniuk, mielőtt PzHval kezdenek lövöldözni.Akarod mondani írógépet.
Ne ámítsuk magunkat. A cég általános haditechnikai színvonalát ha irodára akarjuk lefordítani akkor bizony az írógép a jó hasonlat.
Ember, te akkor nem ismered rokonaink hozzánk való viszonyát. Pontosan tudják, hol vagyunk, a legnyugatibb rokonaik, nyelvünk szerkezete is hasonló. Szerinted miért vagyunk megfigyelőként jelen a Türk-tanácsban? A Kurultájra évről-évre jönnek mongolok-sokan, törökök-sokan, azeriek, kazakhok, tadzsikok, türkmének, tadzsikok, ujgurok...szerinted miért? Testvérnek tekintenek minket! A turanizmus élő gondolat....Ugye ez vicc?
Ezek "túráni népek" (akik valószínüleg nulla kötődést éreznek a magyarsághoz, Magyarországot a térképen sem találnák meg) 5x idő alatt tanulnának meg magyarul, amennyi idő alatt kiképzel erre magyarokat. Nettó 400 ezerért itthon is találsz embert - pláne lakhatással.
Normális humán politikával és kellő pénzzel megoldható a létszámhiány.
Pl. 15-20 év szolgálat után járna egy 50m2-es lakás élethosszig használatra - eléggé lenne keletje...
OFFEmber, te akkor nem ismered rokonaink hozzánk való viszonyát. Pontosan tudják, hol vagyunk, a legnyugatibb rokonaik, nyelvünk szerkezete is hasonló. Szerinted miért vagyunk megfigyelőként jelen a Türk-tanácsban? A Kurultájra évről-évre jönnek mongolok-sokan, törökök-sokan, azeriek, kazakhok, tadzsikok, türkmének, tadzsikok, ujgurok...szerinted miért? Testvérnek tekintenek minket! A turanizmus élő gondolat....
A törökök valahogy elfelejtkeztek erről a fene nagy testvériségről úgy 177 évre...Ember, te akkor nem ismered rokonaink hozzánk való viszonyát. Pontosan tudják, hol vagyunk, a legnyugatibb rokonaik, nyelvünk szerkezete is hasonló. Szerinted miért vagyunk megfigyelőként jelen a Türk-tanácsban? A Kurultájra évről-évre jönnek mongolok-sokan, törökök-sokan, azeriek, kazakhok, tadzsikok, türkmének, tadzsikok, ujgurok...szerinted miért? Testvérnek tekintenek minket! A turanizmus élő gondolat....
Off itt.OFF
En ha idegen nyelvet hallok a TV-ben nekem mindig a perzsa tunik a "legmagyarabbnak". Toroknek koze nincs hozzank ahhoz kepest.
A közepes nem 8x8-asokra épül majd?
Mitől lesz ez "közepes" ha közel 50 tonnás IFV-k lesznek benne?
Ezt honnan veszed?
Előfordulhat, hogy most, az emberhiány okán Hódmező Tatához kerül (ez jövőben a második nehézdandár ígérete lenne és a háromdandáros gépesített hadosztályé), de akkor majd Debrecen kap új zászlóaljakat és nem a Bocskai lesz Lynx-el felszerelve!
Hát bocs, de éppenhogy ott lett kikalkulálva, hogy a darabszám az három gépesített lövészzászlóalj és egy felderítő század teljes igénye körül van. Ott számolgattuk, hogy hány gép kell medevacnak, hány a támogató századnak, stb. A jelenlegi Lynx rendelés az csak egyetlen egy három lövészzászlóaljas fullos nehézdandár, kompromisszumok nélkül.1, Ki lett kalkulálva, hogy a 200+ gép az nem Tata igénye, mert oda állítólag 3 zl IFV kell. Nem én találtam ki.
Ez az egész uniformid-sisak-melleny-stb kaosz egy vicc. Komolyan. Ezt illene felszamolniuk, mielőtt PzHval kezdenek lövöldözni.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..