1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

A magyar hadiipar napjainkban

Diskurzus a(z) 'Magyar vonatkozású hírek, elemzések' témában - altx által indítva @ 2014. március 25..

 1. Pista a hegyről

  Pista a hegyről Well-Known Member

  Köszönöm szépen!
   
 2. tonyo

  tonyo Well-Known Member

  Azon gondolkodok hogy ha ők képesek egy régi 30 éves konstrukciójú Bov ból ezt kihozni. Akkor mi is tudnánk a komondor rok helyet egy normálisabb 4x4 et tervezni és gyártani. A mistraloknak illetve ATGM nek.
  Ott vannak a fejek a videó végében. A legújabb már rádió irányítással is rendelkezik. Nem a legmodernebb cucc sokkal inkább hogy mit tudtak belőle kihozni. És ahogy látom a legújabbat Helikopterre is rá lehet intregrálni. 200m/s sebesség.
   
  antigonosz likes this.
 3. Robur

  Robur Well-Known Member

  Itt az a kérdés, hogy nekik mennyi maradt a hadiiparból és nekünk mennyi. Illetve mekkora befektetéssel tudnák az ő szintjükre eljutni ha őket vesszük alapul.
   
  tonyo likes this.
 4. tonyo

  tonyo Well-Known Member

  Hát nem ismerem a magyar had ipar helyzetét de a látva őket biztosan legalább 6-8 év és jelentős befektetésekkel. És így is csak elérnénk őket szerintem.
   
 5. notaricon

  notaricon Well-Known Member

 6. torsen

  torsen Well-Known Member

 7. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

 8. Nemerson and danielblack like this.
 9. Terminator

  Terminator Well-Known Member

 10. rappali_

  rappali_ Well-Known Member

  Van. Nagyon jó a helyi gépipari suli. Mérnökképzés meg van Kkméten. Fegyverműszerész meg csak Csongrádon van.
   
  antigonosz likes this.
 11. krisss

  krisss Well-Known Member

  Hát lényegében csak egy CNC gépet kell hozzá kezelni. Ami meg csinálja magától. Kicsit automaitzált már az egész.
   
 12. thomashewitt

  thomashewitt Active Member

  Akkora sorozatnál a kezelőket "ződgombos"nak hívják.
   
 13. honved

  honved Well-Known Member

 14. anonim999

  anonim999 Well-Known Member

  A magyar haderő lehetséges fejlesztésu irányai még zárva van így ide rakom.

  Érkeznek a fegyvergyártó gépsorok

  Magyar fegyvergyártásról, új katonai középiskola építéséről, minden eddiginél jelentősebb költségvetési lehetőségekről és haditechnikai fejlesztésről is beszélt Benkő Tibor a honvédség feladatszabó értekezletén. A honvédelmi miniszter ismét megerősítette: Magyarországnak és a térségnek erős, ütőképes Magyar Honvédségre van szüksége.

  Hamarosan érkeznek a fegyvergyártó gépsorok abba a kiskunfélegyházi hadiüzembe, ahol idén elindulhat a cseh–magyar kézifegyverek gyártása – jelentette be Benkő Tibor honvédelmi miniszter a Magyar Honvédség feladatszabó értekezletén kedden. A tárcavezető azt is elmondta, az immár magyar gyártású pisztolyokkal és gépkarabélyokkal nemcsak a honvédséget, hanem a rendőrséget és a büntetés-végrehajtás tagjait is elláthatják majd.

  A haditechnikai fejlesztésekről szólva közölte: olyan eszközöket szereznek be, amelyek a katonai igényeknek, az ország gazdasági érdekeinek is megfelelnek. Külön kitért a légvédelem fejlesztésére is, emlékeztetett: összesen nyolc szállító repülőgépet szerez be a honvédség. Ezenkívül érkeznek többek között korszerű helikopterek, tankok, önjáró lövegek, páncéltörők, modern radarok, légvédelmi rakéták, és a hatékony kibervédelem érdekében létrejött egy kutatási-fejlesztési kötelék és egy kibervédelmi központ is.

  A miniszter a legfontosabb jogi lépések között említette meg, hogy egy minisztériumi rendeletben szabályozták az országgyűlési képviselők beléptetési rendszerét a helyőrségekbe. Hangsúlyozta: a képviselők ezentúl nem kényszeríthetik arra a katonai vezetőket, hogy pártpolitikai jellegű tevékenységet folytathassanak a laktanyákban.

  A költségvetésről a tárcavezető elmondta: a kormány támogatja, hogy minden eddiginél nagyobb volumenű haderőfejlesztés induljon el az elkövetkezendő években. Ennek köszönhetően a tervezett 427 milliárd forinton túl további 147 milliárdot juttattak a honvédségnek. Ez azt jelenti, hogy ma már a GDP 1,41 százalékát fordíthatjuk honvédelemre, ami jobban megközelíti a NATO elvárásait.

  [​IMG]
  Minden eddiginél nagyobb haderőfejlesztés kezdődik
  Fotó: Mirkó István

  Benkő Tibor kiemelte azt is, hogy idén két önkéntes tartalékos területvédelmi ezredet sikerült felállítani, az elmúlt nyolc évben mintegy 15 százalékkal nőtt a tartalékosok száma, és egyre több a fiatal jelentkező. A katonai nevelés területén is egyre sikeresebb a honvédség, tavaly például 47 honvédelmi táborban vett részt több mint 1500 gyerek, idén 72 ilyen program indul, ahová 2500 fiatalt várnak. A miniszter tájékoztatott arról is, hogy hamarosan Hódmezővásárhelyen új katonai középiskola és kollégium épül.

  A Honvédkórház kapcsán Benkő Tibor megjegyezte: bármennyi támadás is érkezik az ellenzéki oldalról, csak elismerését és köszönetét tudja kifejezni az intézmény dolgozóinak. Jellemzőnek nevezte, hogy azok a képviselők kritizálják a legjobban az intézményt, akik eközben bejelentkeznek, VIP-kártyákat igényelnek az ottani ellátásra. Eközben az a hír szinte elsikkad, hogy idén 3,7 milliárd forintot fordítanak a kórház fejlesztésére, a dolgozók 99 százaléka pedig a híresztelések ellenére elfogadta a honvédelmi alkalmazotti státust. A korábbi közalkalmazottak átminősítésükkel 35 százalékos illetményfejlesztést is kaptak – tette hozzá a miniszter.

  Benkő Tibor az értekezleten azt mondta: a magyaroknak és a térségben lakóknak elengedhetetlenül fontos, hogy békében és biztonságban élhessenek, és ezt a lehetőséget a jövő nemzedékeknek is meg kell teremteni.
  https://magyarnemzet.hu/belfold/erkeznek-a-fegyvergyarto-gepsorok-4202120/
   
  fip7, alfa74, Nemerson and 2 others like this.
 15. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Életemben nem gondoltam hogy Vasváron ilyen EC gépeket tudnak felújítani, szervizelni...
   
  svajcibeka, Masztiff and borisz like this.
 16. borisz

  borisz Well-Known Member

  Pedig debizony. Sőt, ha igaz a híresztelés, a többit is ők fogják majd.
   
  fip7, honved, antigonosz and 2 others like this.
 17. imike

  imike Well-Known Member

  Megérte nekik a két kis mókussal jó munkát végezni, mégpedig határidő előtt, még ha nem is keresték magukat agyon rajta, de így most már van referencia munkájuk a honvédség felé, így már bízhatnak abban, hogy majd később is ők kapják a többi EC-t.
   
 18. honved

  honved Well-Known Member

 19. krisss

  krisss Well-Known Member

 20. Star Trek86

  Star Trek86 Member

Ezen oldal megosztása