1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

A magyar hadiipar napjainkban

Diskurzus a(z) 'Magyar vonatkozású hírek, elemzések' témában - altx által indítva @ 2014. március 25..

 1. Laci1970

  Laci1970 Well-Known Member

 2. krisss

  krisss Well-Known Member

  Épp azért hogy fejlődjön.
   
  zeal, blitzkrieg, megazez and 7 others like this.
 3. fedett_mókus

  fedett_mókus Well-Known Member

  Nem , ez egy olyan folyamat pont amihez nem kell reptér mert olyan munka fog folyni amihez a reptér mint olyan csak extra lenne de nem elsődleges , a karbantartás ebben az iparban kicsit más mint mondjuk egy autónál , ha egy gépről leszednek egy hajtóművet akkor akár több hónapig is parkoló pályára rakják , tehát bőven elég idő van karbantartásra küldeni teherautóval , ez főleg igaz akkor ha a hajtóműben beazonosítják a hibát , kiszerelik az alkatrészt és csak azt küldik el ,a vasba kerül másik és már megy is vissza a madárra egy földi teszt után , sok ilyet láttam , wizznél volt olyan hogy a gép hajtómű hiba miatt visszafordult , az itthoniaknak sikerült beazonosítani hogy csak egy szivattyú a hiba , gyors csere , teszt és este már rakták is vissza a hajtóműt a 321-esre , a kiszedett darabot meg küldték vissza a gyártóhoz. Miskolcra szerintem meg azért esett a választás mert 400 embert könnyebb leakasztani elvileg mint egy debrecenből ahova épp bmw gyár megy de ehhez már nem nagyon értek.
   
  zeal, blitzkrieg, megazez and 2 others like this.
 4. anonim999

  anonim999 Well-Known Member

  Egy tegnap megjelent cikk a honvédelem.hu oldalról a lánctalpas beszerzéseinkről.

  A Magyar Honvédség szárazföldi haderőnemének megerősítése jegyében negyvennégy Leopard 2 nehéz harckocsi és huszonnégy PzH 2000 önjáró löveg beszerzéséről született döntés a közelmúltban.

  https://honvedelem.hu/cikk/114676_generaciovaltas
   
 5. Centurio

  Centurio Well-Known Member

  Tegnap már linkeltem.;)
   
 6. anonim999

  anonim999 Well-Known Member

  Bocsánat, nem tudtam, ezt elnéztem.:oops:
   
  Centurio and Anti like this.
 7. emel

  emel Well-Known Member

  Nem repülőgépeket fognak javítani, hanem repülőgépekről leszerelt hajtóműveket, vagy a hajtóművekről leszerelt segédberendezéseket: tüzelőanyag és olajszivattyúkat, szűrőket, generátorokat, szelepeket, tüzelőanyag-fúvókákat, starter-turbinákat, segédberendezés-meghajtásházat, stb.. Egyikhez se kell repülőtér mert ezeket kamionnal szállítják, egyetlen kitétel hogy a hajtóművet csak légrugózású kocsival szabad szállítani. Ráadásul Debrecenben épp elég lesz ha a BMW-hez tudnak megfelelő munkaerőt szerezni, szerintem nem az a cél hogy a két német cég egymást ölje a munkaerőért.
   
 8. Laci1970

  Laci1970 Well-Known Member

  Ezt mar azert egy par honapja tudjuk.
   
  borisz likes this.
 9. rappali_

  rappali_ Well-Known Member

  Khm...a bmw nem csak Debrecen tábláig toboroz. Ha nyilvános lesz az infó, jelzem...de 100 km-es rádiuszt nyugodtan számíthatsz ;)
   
 10. igaziigaz

  igaziigaz Well-Known Member

  Elég megnézni a cseh fórumokat, hogy mi véleményük a "modernizációkról" papíron jók, de a gyakorlatban a t72 modernizációjukat is fikázzák és a magyarokat irigyelik, hogy képesek újat venni ők meg foltozgatnak. A szerbek ugyanez és leginkább nekik mutatóba vannak a cuccaik 1-2 darabszámokkal. Ezek nem igazi fegyvergyártások A tótok még vicceskednek de nekik se jön össze a minőségi cuccok. Egyébként a Currus révén hasonlókat lehetne csinálni ha nagyon akarnák erőltetni. Tehát semmivel sincsenek előrébb ezek.
   
  alfa74, blitzkrieg and tonyo like this.
 11. Ocses

  Ocses Well-Known Member

  El is olvastátok a cikket? Autómata töltőberendezés az ágyúhoz?
  Ez baromság ha jól gondolom. Vagy ha nem írjatok róla valamit.
   
 12. Centurio

  Centurio Well-Known Member

  Hun leo 2 topicot ajánlom figyelmedbe.;)
   
 13. Ferkó84

  Ferkó84 Member

  Valaki írta itt Nyíregyházát. Nos ott tudtommal nincs mérnök képzés, Miskolcon van. Nem is kicsi múlttal. Itt a Bosch amely támogatja az egyetemet a mérnök képzésben. Szóval nem tudom mi bajotok van azzal hogy ez a cég ide települ. Ha nagyon akarná a város itt lenne a szánkban egy reptér. Mezőkövesd mellett a volt Szovjet reptér a Klementina mely anno a kis hazánba érkező és távozó baráti Szovjet katonákat szolgálta ki. Eddig csak azért nem ment ez mert itt van Debrecen - Kassa. Mind a 2 egy köpésre.
   
  fedett_mókus and marton like this.
 14. emel

  emel Well-Known Member

  Biztos hogy így lesz, de ha egy miskolcit vagy M. környékbelit felvesznek a Lufthasa T.-hez, az nyilván nem fog Debrecenbe a BMW-hez igazolni, már csak azért is, mert a repipar/L. jobban fizet. Hacsak idővel meg nem unja hogy csak gatyát cserélni járhat haza, az egyéves gyereke meg idővel nem ismeri meg és megijed tőle.
   
 15. Ocses

  Ocses Well-Known Member

  Köszi.
   
  Centurio likes this.
 16. Fennek

  Fennek Well-Known Member

  Miért?
   
 17. emel

  emel Well-Known Member

  Mert a szállítókocsi túl kemény rugózásánál a hajtómű forgórész csapágyainak golyói/görgői beleverődnek a csapágyház futófelületébe, és kicsit "zötyögős" lesz a futásuk. Így előbb-utóbb könnyebben kikopnak, közben megnövelik a fogyasztást és durván lecsökkentik a hajtómű élettartamát. A zötyögős futást nem úgy kell érteni, hogy ez emberi érzékekkel észrevehető lenne, de speciális hajtómű-próbapadi rezgésmérő műszerekkel kimutatható.
   
  fishbed, borisz, anonim999 and 4 others like this.
 18. rappali_

  rappali_ Well-Known Member

  Meg ugye a forgórész (lapátsor pl) kiegyensúlyozottsága oda lesz. Miskolc közelében van reptér?
   
 19. borisz

  borisz Well-Known Member

 20. silurusglanis

  silurusglanis Well-Known Member

  Használhatatlan, a kövesdi polgi meg ipari parkká akarja átalakítani rövid időn belül.
   

Ezen oldal megosztása