Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Erre a kretén gazdasági miniszter:
Jövedelem adó helyett a fogyasztás van extrém módon adóztatva, mert azt rá lehet fogni a háborúra, a Nyugatra, Sorosra, Gyurcsányra, stb.Már rég csak a propi van.
Valójában egy qrva nagy megszoritás van,csak aljasul az infláció eszközével.
Sírni is fogsz?Jövedelem adó helyett a fogyasztás van extrém módon adóztatva, mert azt rá lehet fogni a háborúra, a Nyugatra, Sorosra, Gyurcsányra, stb.
Aztán csodálkozunk, hogy az inflációban milyen jól teljesítünk.
Lehet hogy Erdogan a példakép?
Sírni is fogsz?
Milyen "extrém" módú fogyasztási adóról beszélsz?
Csak mert itt az áfa 27%, közben meg az EU-ban nem egy országban 24-25%, miközben nagyon gyakori, hogy csökkentett áfa meg nincs is. Miközben több fajta jövedéki adóból is kevesebbet, vagy egyáltalán nem kell itthon fizetni a türelmi idők miatt?
Azt áruld már el, hogy miért ne a munkát terhelő befizetéseket csökkentsük, és miért a fogyasztást terhelő?
Az a kemény, hogy olyan alapvető közgazdasági tényekkel sem vagy tisztában, hogy nem a tücsköt, hanem a hangyát kell díjazni a felfogásáért.
Nem fogom újra leírni, tételenként felsorolni, hányféle különadó van, amik mind beépülnek az inflációba, mert nem férne rá egy teljes oldalra. Aki eddig vakon volt, ezután is úgy lesz, és választás szempontjából is mindegy, mert még legalább 3 évig ez marad.Sírni is fogsz?
Milyen "extrém" módú fogyasztási adóról beszélsz?
Csak mert itt az áfa 27%, közben meg az EU-ban nem egy országban 24-25%, miközben nagyon gyakori, hogy csökkentett áfa meg nincs is. Miközben több fajta jövedéki adóból is kevesebbet, vagy egyáltalán nem kell itthon fizetni a türelmi idők miatt?
Azt áruld már el, hogy miért ne a munkát terhelő befizetéseket csökkentsük, és miért a fogyasztást terhelő?
Az a kemény, hogy olyan alapvető közgazdasági tényekkel sem vagy tisztában, hogy nem a tücsköt, hanem a hangyát kell díjazni a felfogásáért.
...és ezzel van arra ösztönözve, hogy előbbre jusson.Neki a kisebb jövedelem után kisebb adókedvezmény jár. Egyébként is kevesebb kedvezményt tud igénybe venni, az önrész hiánya miatt, mint a gazdagok.
Sokszor leírtam, gyanús hogy még fogom is, ilyenkor magam ellen beszélek! Csak mert meglátom, meghallom azokat is, akik alacsonyabban vannak a ranglétrán.
Szerintem nem nekem kellene közgazdaságtant, hanem neked emberséget, szolidaritást tanulnod!
Ez meg olyan szép, és nagylelkű, hogy most meg én fogom magam elsírni.A folyamatos kampányolást meghagyom jürgennek.
Íme, melyik áruházláncok az olcsóbbak, és melyek húzzák le leginkább a vásárlókat:
Ítéletet mondtak a vásárlók: íme a legolcsóbb és a legdrágább élelmiszerboltok Magyarországon
A vásárlók véleménye szerint Magyarország nagy FMCG áruházláncai közül a Lidl a legolcsóbb, a diszkontláncot sorrendben két vetélytársa, a Penny Market és az Aldi követi - derült ki a Pénzcentrum és a Debreceni Egyetem közös, nagymintás felméréséből.www.portfolio.hu
Mondjuk nálam a Spar hátrébb szerepel a listán, de a többi kb. életszerű.
Jól látható, hogy a magyar kézben lévők a legdrágábbak!
Ha a "Lézer Janin" múlna, ebből lenne most több itthon.
Én falun élek, nálunk ezért COOP van.Mi pont a CBA-ba szoktunk menni havonta 2-3-szor nagybevásárlásra, mert rendes magyar élelmiszereket kapunk normális áron.
Lidl/Aldi/Penny trióval az a bajom, hogy addig olcsó amíg el nem kezdi az ember kezdi nézegetni, hogy mit vesz.
Mert ha pl. nekem virsli kell, nem frankfurter, vagy rudacska, vagy "bécsi" (így idézőjelben), akkor egyből nem olyan jók az áraik.
Múltkor volt valami műsorban, hogy a magyar Pick szalámi a németországi Aldiban olcsóbb mint nálunk Magyarországon. WTF?!Tudom . S ezért is írtam amit írtam, hogy bazzmeg elkezdtem nézegetni hogy mikor vásárolok, épp mi van akcióban, mert már nekünk is számít.
1000 Ft a kenyér, 5-600 a tej, normális felvágott 4000, szalámi 6000, VICC.
Norvég árak vannak kajában, ami Európa legdrágább országa kb.
tegyük hozzás hogy a kaja meg ömlik kifele az országból. az olcsó ukrán gabona ellen pampogtak hogy agyonveri a gazdát. az FSZt megveszik az olcsó ukránt a sajátot meg adják el sokan jó árba...Tudom . S ezért is írtam amit írtam, hogy bazzmeg elkezdtem nézegetni hogy mikor vásárolok, épp mi van akcióban, mert már nekünk is számít.
1000 Ft a kenyér, 5-600 a tej, normális felvágott 4000, szalámi 6000, VICC.
Norvég árak vannak kajában, ami Európa legdrágább országa kb.
Tényleg nagyon sajnálom őket!Múltkor volt valami műsorban, hogy a magyar Pick szalámi a németországi Aldiban olcsóbb mint nálunk Magyarországon. WTF?!
sokan meg 80-100 ezres nyugdíjból kell megéljenek...ötletem sincs, hogy oldják meg.
Qrvasokat emelkedtek az árak ez nem kérdés, ami sokat ront az életszínvonaon.Azért írtam Norvégot, mert kb. 1 éve voltunk kint (nem én fizettem), és láttam hogy ott akkor kb. olyan árak voltak mint most nálunk.
Két éve meg Németeknél voltunk, ottani EDEKA akkor olcsóbb volt mint itt a SPAR most. Én szoktam venni a családnak a kaját 80%-ban, kb. napra kész vagyok az árakban.
Qrvasokat emelkedtek az árak ez nem kérdés, ami sokat ront az életszínvonaon.
De alapvetően az osztrákhoz képest még olcsóbb az élelmiszerár is.. Telex, nem propi összehasonlítás.
Azóta változhatott de sztem az arányok hasonlóak.
És szlovákokkal van tele a győri Árkád is
Ki tud kedvezőbb feltételeket kiharcolni egy ártárgyaláson? Aki veszi esetenként 1-2 száz darabos tételt; vagy annak, aki havi rendszerességgel garantálja, hogy 2000 darab termékedet megveszi és még vesz mellé mást is tőled?Múltkor volt valami műsorban, hogy a magyar Pick szalámi a németországi Aldiban olcsóbb mint nálunk Magyarországon. WTF?!
Azt hiszem, hogy nekik mindegy, hogy hol olcsóbb a Pick termék, ami sose volt a szegény ember eledele.sokan meg 80-100 ezres nyugdíjból kell megéljenek...ötletem sincs, hogy oldják meg.
Most vettem két havi ennivalót 65ezer Ftért. Mind finom. Csak olyat eszem, amit szeretek. +72 liter kólát 14ezerért.Múltkor volt valami műsorban, hogy a magyar Pick szalámi a németországi Aldiban olcsóbb mint nálunk Magyarországon. WTF?!
sokan meg 80-100 ezres nyugdíjból kell megéljenek...ötletem sincs, hogy oldják meg.