1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Beszélgető

Diskurzus a(z) 'Kantin' témában - Tcat által indítva @ 2013. január 16..

Thread Status:
Not open for further replies.
 1. jurgenbauer

  jurgenbauer Well-Known Member

 2. tonyo

  tonyo Well-Known Member

 3. thomashewitt

  thomashewitt Active Member

  Ezzel az akvizícióval, a Monsanto nagyrészvényesei jártak jól, 5%-konként van itthol bejelentési kötelezettség, vétel/eladáskor, a Richterben az Aberdeen, nem 1x rendezett szőnyegbombázást, 20% eséseket produkálva az árfolyamban, ők le tudtak szálni a kivásárlással a hajóról, még prémiummal ráadásul, ami + 20/30% szokott lenni az aktuális árfolyamhoz mérten, ha a parketten történt volna, akkor 10% árfolyamesést simán el lehet képzelni, mert gyanút kelt. Buktak a Bayer részvényesei, mert a perekre céltartalékot kell képezni, meg negatív reklám, ami a bevételsort csökkenti
   
 4. Roni

  Roni Well-Known Member

  A két legnagyobb szkanderos. összemérte az erejét és meglepő volt.


  Denis cyplenkov még csak meg sem erőltette magát.

  Nem gondoltam hogy Davon Laratt ilyen könnyen kikap az orosz óriástól , már csak azért sem mert nem kis embereket nyomott le és komoly nehézsúlyú szkanderosokat .
   
 5. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Ilyenkor érzed azt, hogy megöregedtél.
  [​IMG]
   
 6. ozymandias

  ozymandias Well-Known Member

  Mondjuk ez mi is - vegyiparban dolgozom - sokat gondolkodunk. A Bayer nagyon megszívta ezzel a Monsanto vétellel. Miért érte meg megvenni a Monsanto-t a per közepén!?
  - Tudtak valamit a perről, ami mi nem, így megérte. Ha ez így lenne, akkor nem lenne a Bayer a béka segge alatt, sem jönnének a hírek a 15000 emberről.
  - Van valami a Monsanto-ban, ami valami nagyon nagy durranás lesz.. Akkor meg mi a fészkes fenének adták el!?

  Valami azt súgja, hogy ez megint a tipikus kapitalista trükk lesz. A Bayer megveszi a Monsanto-t, majd perekkel a Bayer-t leverik a sárga földig, cserébe az amcsi nagyrészvényesek jól beperlik a Bayer-t, mert majd előkerül egy e-mail, hogy bizony, valamit elhallgattak. Ezután az amerikai bíróság x milliárd dollárt megítél nekik, amit a Bayer-nek ki kell fizetnie. Ezután az árfolyam tovább zuhan, majd ezek a részvényesek (ahol szerintem sanszos, hogy Dow+DuPont vastagon benne lehet) fogják és megveszik a Bayer pénzéből a Bayert. Bayer-t kivonják a piacról, kiesik az egyik európai vegyipari gigász...

  (Hasonlót akart a Porsche annak idején a VW-vel. Elkezdte felvásárolni a VW részvényeket a Porsche, persze hitelből. Ezután jött a VW-rali, aminek eredménye az volt, hogy a VW volt rövid ideig a világ legértékesebb cége (pláne, amikor beszóltak, hogy miénk a cég papírjainak 30%-a, 40%-ra opciónk van, 22% meg Niedersachsen tartományé. Pillanatok alatt marad kb. 8%-nyi szabad részvény, az amcsi hedge found-ok meg nagyban shortra játszottak. Ha a buli összejött volna, akkor a Porsche megveszi a VW-t, majd a VW felvásárlására felvette hitelt a VW készpénz-állományából fizették volna vissza. A kishal megeszi a cápát. Végül fordítva lett, de ez már történelem. )
   
 7. gergo55

  gergo55 Well-Known Member

  Egy kis alaki:
  :)

   
  fishbed likes this.
 8. Nagy Csaba

  Nagy Csaba Well-Known Member


  Azt tudod, hogy nagyon komolyan visszajött a bakelit kultúrája????
  Már 2017-ben erőteljesen meglepődtem, mert karácsonykor meg akartam venni a Metallica új dupla lemezét, és a Fehérvári MédiaM.-ban választhattam CD vagy bakelit formátum között :)
  Elég nagy zeneb...i vagyok, így van rendes bakelit és CD gyűjtemény is, ráadásul a bakelit-hez van egy direkt hajtású Technics lemezjátszó viszonylag komoly erősítő rendszerrel. Ami az én tapasztalatom, egy CD alaú rockzenei koncert felvétel nem szól olyan jól, mint ugyan az bakeliten. A CD ehez elég steril.... (szigorúan saját vélemény)
   
 9. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Tudom, hogy visszajött. Arról meg nem maga a CD formátum tehet, hogy a mai számok úgy vannak megírva és hangszerelve, hogy eleve szarok. Nem azért szarok, mert a CD képességeit feszegetnék. Volt erről egy jó link valahol, hogy a dinamika tartomány hogyan változott meg 30 év alatt és a klasszikus zenéket is mutatták referenciának. Régen a popzene spektruma nem volt annyira eltérő a klasszikustól. Ma ránézel egy master anyagra is a popezénben és azt modod, arra amit látsz, hogy "ez zaj" erős túlzással.
   
  misinator and Nagy Csaba like this.
 10. Nagy Csaba

  Nagy Csaba Well-Known Member

  Absz egyet értek, s pont ez a bajom a mai sztárocskákkal és a mögöttük álló menedzsmenttel, hogy a felvételeknél olyan stúdió technikákat használnak, ami gyakorlatilag lehetetlenné teszi hogy ezek a sztárocskák mindezt élőben is visszaadhassák. Inkább a klippekbe ölik bele az innovációt és a pénzt, tisztelet a kivételnek.... Még szerncse, hogy lassan van megint egy újabb irányzat, főleg a rock zenében, ami alapvetően visszanyúl az alapokhoz, a tiszta blues/rock zenei világhoz. A nagy öregek közül a U 2 is olyan albumot hozott, ami megint arról szól, hogy abból a pár akkordból mit lehet még kihozni, valami újat. a Metallica tavaly bombát robbantott, ők is újra elővették a régi alapokat. De a fiatalok között is van meglepően jóízű hangzásvilág, ami a fentebb írt jelenséget nélkülözi. Két kedvencem van:
  - Royal Blood, már a felállás is unikum, csak basszus és dob. De olyan torzított basszusgitárral, amit még Jimy Hendrix is megirigyelhetne. (koncerten lehet látni a srác technikáját, az alsó 2-3 húron fogja a szólógitár hangjait, a felső 1-2 húron meg szinte fogás nélkül megy a basszus közben természetesen egyszerre).
  - Greta Van Fleet, amcsi kölyök banda, három testvér (ének-szóló-basszus) és a haverjuk a dobos. A tesók apja Zeppelin rajongó volt, és a banda valami hihetetlen. Elsőre Zeppelin klónnak tűnik, de több annál, mert az ének és a szólógitár nem arra törekszik hogy kiszorítson minden mást, hanem kiegészítik egymást egy alapvetően virtuóz basszussal és egy jó rock dobossal. A kölykök tanultak, mert láttam olyan számot tőlük koncerten amikor a basszeros leült egy Hammond orgonához (NEM szintetizátor), és Doors stílusban szólógitár, a basszus helyett Hammond orgona dobbal zenéltek. Nagyon tetszik, és ezt sem éreztem "nyúlásnak", mert a maguk stílusát is hozzárakták a kölykök.
   
  misinator and ozymandias like this.
 11. gergo55

  gergo55 Well-Known Member

  Kérek egy kávét! :)

   
  misinator, svajcibeka, fip7 and 3 others like this.
 12. Fennek

  Fennek Well-Known Member

  Jaja, kompresszált fos a menő. Sajnos nincs igény jobbra. :(

   
  misinator and Nagy Csaba like this.
 13. anonim999

  anonim999 Well-Known Member

  Román zászlót tűztek ki a Kékestetőre december elsején
  Erdély elszakításának centenáriumára időzítette a legmagasabb magyarországi hegycsúcs, a Kékestető „meghódítását" egy besztercei román alpinista csoport. Erről fényképet is készítettek, amit feltöltöttek Facebookra, de később törölték.

  A Magyarországot és a teljes magyar nemzetet megalázó fotót Ioan Bâca geológiatanár, a kolozsvári Babeş-Bolyai Tudományegyetem (BBTE) oktatója töltötte fel a közösségi oldalára - írja a Maszol.ro

  A képen három román hegymászó látható – köztük Ioan Bâca - az 1014 méter magas mátrai hegycsúcson,a magyar zászló fölé kifeszített piros-sárga-kék trikolórral, „besztercei és román premier Magyarország legmagasabb hegycsúcsán" kísérőszöveggel.A fotó kommentelőinek többsége szerint egyértelmű, hogya „csúcshódítás" időzítése a magyarokat sértő szándékkal történt.Ezt pedig a román nemzetiségű hozzászólók közül is többen elítélték.Ez kínos... Rosszat tesztek ezzel Romániának is– írta egyikük.

  A fényképet a kolozsvári BBTE tanára időközben törölte vagy elérhetetlenné tette a Facebook-oldalán.

  http://www.origo.hu/nagyvilag/20181203-roman-zaszlot-tuztek-ki-a-kekestetore-december-elsejen.html
   
 14. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Vihar egy pohár vízben. Felteszem egyetlen magyar hegymászó sem vitt soha magyar zászlót egyetlen hegycsúcsra sem...
   
 15. anonim999

  anonim999 Well-Known Member

  Biztos, hogy csak véletlen....na ne már....
  Azt nem zavarja aki nemzetietlen ebben az országban. Ennyi.
   
  bartinieffektus likes this.
 16. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Nem véletlen, de engem aztán nem avar. Ha valaki ettől érzi magát jól, hogy szeret trollkodni (?), vagy ettől hiszi magát keménynek, felőlem...
  Persze turbónak lenni sajnos lassan divat...
  Valahol szomorú, hogy ilyen marhaságokon szarrágnak még mai is sokan,
   
  Nagy Csaba likes this.
 17. anonim999

  anonim999 Well-Known Member

  Az nem volt véletlen, hogy pont ez a geográfus dec. 1-jén ott fent volt Magyarország legnagyobb csúcsán. Ennek üzenetértéke volt....persze van olyan ember aki ezt csip-csup dolognak gondolja, de ezt sajnos sokan nem értik meg. Nem értik meg a sértést...
   
  KoviUbi and bartinieffektus like this.
 18. Fennek

  Fennek Well-Known Member

  Remélem azért közben elköltöttek vagy 100 000 ft-ot itthon, hogy támogassák a turizmust.
  Jöhetnek még vagy 10 000-en akkor trollkodni. :D
   
  blitzkrieg, fip7, nyugger and 4 others like this.
 19. notaricon

  notaricon Well-Known Member

  Gondolom most te is vegytisztán csak trollkodsz én nem vagy annyira sötét, hogy ne tudj különbséget tenni, amikor valaki mondjuk a K2-re visz egy magyar zászlót, amivel egy elismerésre méltó sportteljesítményt hirdet ki és ezt nem kisajátítja ezzel a gesztussal, hanem a sikert, az örömöt megosztja, kivetíti arra a közösségre amelyhez tarozónak vallja magát.
  Ezzel szemben, a románok egy olyan hegycsúcson bontottak román zászlót, amit jó eséllyel öreganyám is megmászna, szóval a kettő között párhuzamot vonni és a mögöttes szándékot nem látni, a te a szellemi képességeiddel... enyhén szólva sem egy barátságos gesztus.
  Attól, hogy téged nem zavar, ha más, békés embereket megsértenek ezzel az érzéseikben, engem pl zavarna ha látnám, hogy téged sértenek meg az érzéseidben, mert az ilyesmit az emberi méltósághoz tartozó kérdésnek tartom.

  Nem vagyunk egyformák. Hálisten.
   
 20. arcas

  arcas Well-Known Member

  Az időzítés volt kínos és provokatív, még az értelmes románok körében is kiverte a biztosítékot..., persze "turbózni" is divat lett egy ideje...sajnos. Ami neked szarrágás...az másnak lehet sokkal de sokkal több...
   
Thread Status:
Not open for further replies.

Ezen oldal megosztása