1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Beszélgető

Diskurzus a(z) 'Kantin' témában - Tcat által indítva @ 2013. január 16..

 1. zeal

  zeal Well-Known Member

  Lehet, hogy nem ment at vagy gyenge volt, de meg mielott felkoncolnad a masikat, basszus, csak egy vicc volt.
  Nem sertegetes (khmm...!) es nem fenyegetes. Csak egy vicc. :rolleyes:
   
 2. migfun

  migfun Well-Known Member

  Ezek a jó példák. Az én általánosom nem kapott semmit, ahová a nagyobbik fiam jár, szintén nem. Ha esik, csak egy osztálynak van tesióra, akkor is, ha órarend szerint többnek lenne.
   
 3. Nem akarok részt venni ebben a szardobálásban(és közben örülök hogy nem a sport topikot szennyezzük ezzel a sehová sem vezető vitával), de azért azt nem árt tudni hogy az alapok nincsenek rendben. Hiába teszik bele a nagy pénzt, ugyanazok az arcok felelősek az utánpótlás kineveléséért akik millió alkalommal kudarcot vallottak már, ugyanúgy a gazdag hülyegyerek fia fog lehetőséget kapni aki szponzorálja egy "kicsit" az akadémiát meg az adott csapatot, ugyanúgy itt vannak a kenőpénzek, a visszaosztott fizetések, stb. Most van néhány reménysugár, a külföldön nevelkedő és melózó edzők között(pl Dárdai), de elég pesszimista vagyok ezügyben.

  Bónuszként egy személyes élmény.
  [​IMG]
  A kép 1997-ben készült, a Magyarország-Svájc meccsen, augusztus 20-án volt. A mérkőzés után megnéztük a tűzijátékot és csavarogtunk a városban mert hajnalban indult a vonatunk. Egész éjjel arról beszéltünk hogy majd a Lisztes-Sándor Tamás generációval kijutunk a vb-re. Néha én is tévedhetek, na. :)
   
  fip7, gergo55, blitzkrieg and 6 others like this.
 4. ms07

  ms07 Well-Known Member

  A népligeti csarnok a buszpályaudvar mögött, a ledózerolt tiszti suli helyén épül, persze Mészáros cég építi, a kézi Eb után a Fradi fogja használni.
   
 5. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Fogalmam sincs hova illene, ide teszem.
   
 6. Kurfürst

  Kurfürst Well-Known Member

  De a logikus érvelés képességet biztos nem (szalmabáb érvelés).
   
 7. FilcTroll

  FilcTroll Well-Known Member

  A sivatagi népek is forró teát isznak. Ami még ide illik, hogy asszem a déligyümölcsök szintén hűtési reakciót váltanak ki a szervrzetből -- és mifelénk mégis télen eszik a népek a narancsot. :)
   
  rejsz felügyelő likes this.
 8. Lator

  Lator Well-Known Member

 9. jurgenbauer

  jurgenbauer Well-Known Member

  Oké, de ez Atlanta után volt. Atlanta után, amikor Nigéria ellen egész jól helytálltak, Japán ellen meg Sáfár benézte, na akkor még volt valós reménykedés. Svájc se volt túl jó. A Fradi a topcsapatát 3:0val intézte el 95ben otthon.
   
  rejsz felügyelő likes this.
 10. jurgenbauer

  jurgenbauer Well-Known Member

 11. jurgenbauer

  jurgenbauer Well-Known Member

  Nehogymár visszasírod a régit! :D
  A mostani azért fényévekkel jobb stadion.

  De ha már kesergünk, régen volt salakmotor Miskolcon. Ha jól tudom már az sincs. Vagy volt a Vasgyár. És már az se. Stb.

  Mégis, Miskolc szebb és élhetőbb, mint bármikor. Persze szerintem.
   
 12. megazez

  megazez Well-Known Member

  blitzkrieg likes this.
 13. jurgenbauer

  jurgenbauer Well-Known Member

  Hogy még nehezebb legyen fenntartani? :) A debreceni modell kellene, vagy amit a Fradi a Groupamával vagy az irodaházzal lépett.

  Anno, amikor volt a rendszerváltozás és utána egy-két jobb stadionban is jártam külföldön, akkor utána fejben megterveztem, hogy milyen stadionok kellenének Magyarországra. A koncepció - szerintem - üzletek, irodák, rendezvényközpont az alsó szintre a stadionon belül. Ez eltartaná az egészet. Mellé normális, nem egyből rögtön a hétre ugró meggazdagodás okán a jegyárak alacsonyak, mellé sok apró eladható olcsó ajándékkal az ajándékboltban. Ez lenne az optimális, persze még értelmes helyen felépítve magát a stadiont. Pl. téma parkot a közelbe, stb. (pl. mekkora ötlet a Fertőrákosi Kőfejtőben a színház! Az tartja el a falut, közel a határ, stb. és tényleg klasz kis napi bevételük van abból a nagy semmi kőbányából.) A lényeg, hogy ne csak kéthetente legyen kihasználva. Nálunk olyat, mint a régi Arsenal stadionban, hogy "bele a közepibe", a helyiek ezerszámra mennek meccsre akkor is, ha szar a csapat, egyesek a stadion mellett vesznek lakást, csak hogy közel legyenek a pályához, na ez nincs. Mondjuk a pályát sem pálya már, de nem messze van tőle az új, ami már nem annyira feelinges, mint régen, de kellett egy jobb, na.

  A pályák amúgy nem rövidtávra épülnek. Ha tényleg összejön amit a V4 akar, hogy közös bajnokság, akkor az nagy lökést adhat a focinak, még ha mondjuk 18 csapatos az első, és 18 csapatos NYUGAT-KELETI is lesz a V4 második osztálya. Orbánék szeretnék a fekete manitól megszabadítani a focit, és hogy NE az önkormányzat, hanem a szponzorok tartsák el a csapatokat. Ahhoz pedig kell egy jó stadion, nem elég a jó minőségű pálya egy libalegelő szintjén. De ez persze még terv. Hogy megvalósul-e? Nem tudom, de a hokinak jót tett. Szerintem a focinak is jót tenne. Akik meg stadionoznak, ha anno a 20. század elején nem kezdik el építeni a csapatokat és nekik a pályát, nincs ilyen focimúltunk, sem két VB ezüstünk. Az olimpiai címekről már nem is beszélve.
   
  blitzkrieg and zeal like this.
 14. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Számomra indifferens. Ettől nem élek jobban.
  Ellenben szarabbul közlekedek, mert arra nem jut pénz.
   
 15. nyugger

  nyugger Well-Known Member

  Azért a pár éve Várpalotán aknagránátot vagy hasonlót flexszel vagdosót nehéz felülmúlni :D
   
  blitzkrieg, svajcibeka and megazez like this.
 16. alali77

  alali77 Well-Known Member

 17. Lator

  Lator Well-Known Member

  Érdekes ötlet
   
 18. jurgenbauer

  jurgenbauer Well-Known Member

  Értem.
   
  papajoe likes this.
 19. zsolti

  zsolti Well-Known Member

 20. emel

  emel Well-Known Member

  Érdekes - és elég régi ötlet, ilyen rotorokkal repült a helikopterek őskorában a szériagyártású Kaman HH-43 Huskie kb. a 70-es évek közepéig.
   
  blitzkrieg, fishbed, Lator and 2 others like this.

Ezen oldal megosztása