Az enyém vegyes építésű; egy sor tégla, két sor vályog. Majd megyek szaktanácsért, ha a szigeteléshez érek
Hi hány cm vastag a fal?.....Mit szeretnél szigetelni?.....menyó,fal,ajzat?.....az a baj hogy ezer féle megoldást fogsz hallani
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Az enyém vegyes építésű; egy sor tégla, két sor vályog. Majd megyek szaktanácsért, ha a szigeteléshez érek
Vannak jó kőműves vállalkozók, én is ismerek ilyeneket. Meg olyant is aki padlóra vágta a százmillás cégét. Sokféle van.Ezen a fórumon mindenki mindenhez ért ...és mindinki alapból hülye ha nem kérdez......Én 200 ház után telibekakilom mi a "jó" vagy mi a "szar"......a gazda szerint..(amúgy Ő a legokosobb lény a világon)...tisztelet a kivételnek...én azt csinálom amire kérnek és fizetnek......és úgy látom nagyon jól el vagyok vele....Ha megkérdez szívesen válaszolok,de már nagyon régen nem akarom őket meggyőzni menet közben semmiről
Jó megközelítés ! Ezért nem lesz napelemem ! A hőszigetelés viszont jó ha ésszel van készítve ! A ház energetikáját komplexen kell megtervezni és elkészíteni ! Sajnos sok technológiáról csak idővel derül ki , hogy xart se ér ! A szigetelés egy kényes téma (pont ezért szereztem be egy komoly PUR szóró gépet és dolgoztam ki a saját PUR homlokzati "rendszeremet"(qrva nagyképűen hangzik de a szabadalmi hivatalból nem dobták vissza) mert jelen pillanatban ez a csúcs jobb lamda értékkel mind bármi elérhető szigetelés és szakadás/toldás/hőhíd nélküli azok minden előnyével , hátrányaik nélkül !
Persze,hogy van csak meg kell fizetni...10 éve ugyanazok az alvállalkozóim...sőt őszintén mondom 1-2 a barátom is....csak így lehet pró és kontra.Vannak jó kőműves vállalkozók, én is ismerek ilyeneket. Meg olyant is aki padlóra vágta a százmillás cégét. Sokféle van.
Remélem te a jók közé tartozol. Mondjuk nem is te kezdtél el triviális módon beszólogatni... Ugye az már megmutatta milyen mélyen húz szellemileg és erkölcsileg is az a csávó. Ezt mindig elfelejtik az ilyen észlények !
Jo ez a napelem olyan mint a kompakt feny cso volt /energia takarekos./ egy hagyomanyos izzo kerult 140-160 ft ba evekig kevesbe hasznalt helysegekben evtizedekig elvilagitott.Soha nem költenék én sem napelemre...mármint ha nekem kellene érte fizetni.....Nekem full nettóban jönne ki a saját cégemre,de így sem jön vissza soha(magánházról beszélek)...2008-ban építettem könnyűszerkezetest magamnak...8 cm HC van rajta 30 cm mennyezeti szigetelés....amíg gázzal fűtöttem addig sem volt soha az éves díj 90.000 ft-nél több...(bruttó 115m2 a ház)....5 éve vízteres kandallót használok,ha nincs kedvem akkor bekapcsol a kazán.....és akkor a gépészem mondja....Zoli hidd el visszajön az ára.....mondom minek ???.....Mondom neki 9.500 ft a havi villanyszámlám...és erre nyomjak napelemet....Ja és legyen full ronda a ház a sok naplem miatt.Inkább elnyarolom minden évben a lovét....
Jo ez a napelem olyan mint a kompakt feny cso volt /energia takarekos./ egy hagyomanyos izzo kerult 140-160 ft ba evekig kevesbe hasznalt helysegekben evtizedekig elvilagitott.
Majd jott a sok nagyokos hogy vegyel energiatakarekosat mert megterul mert csak otodet fogyaasztja. /kozbe meg 7-8000 ft volt db ja es ha egy evet kibirt akkor az egy nagyon jo db volt./
Ma kapni olcsobban par ezerert de azok se nagyon birnak ki egy evnel tobbet. A dragabbak persze birjak csak az aruk is huzosabb... Bar energiatakarekos /nem mondom zold meg minden./ densoha nem terul meg... /arrol nem is beszelve hogy amiota emergiatakarekosak az izok nincs az mint reg hogy kapcsold le a lampat ha nincs szukseged ra.../vegeredmenybe lehet tobbet is fogyaszt no meg higany.../
A led mar masteszta. Az valoban penztarca barat es kornyezetkimelo.... /erdekes hogy azt nem reklammozak igy miga a kompakt fenycsoveket ami se nem volt gazdasagos se nem igazan kornyezetbarat az hudezold volt es persze nagyon jo uzlet es megterul...no persze./
Alapvetően így van, de van kivétel. Amennyiben a szülők ismeretlen állampolgárságúak. Magyarul, ha szülők letagadják a gyereket, és Magyarország területén, vagy légterében születnek, akkor érvénybe lép a jus sol. És igen, ha az ország aláírta a légitársaságaira vonatkozó egyezményt, akkor a különben hontalan gyereket a légitársaság illetékessége szerint anyakönyvezik. Ha viszont egyik módon sem megállapítható az állampolgárság, akkor a légtér dönt.Ez nem így van. Akkor lesz a gyerek magyar állampolgár, ha legalább egyik szülő magyar állampolgár. Vagy a gyerek magyarországon született, de a szülők állampolgársága ismeretlen. Ez nem minden országban van így. Az USA -ban pl. automatikusan állampolgár lesz, aki ott születik.
Jo ez a napelem olyan mint a kompakt feny cso volt /energia takarekos./ egy hagyomanyos izzo kerult 140-160 ft ba evekig kevesbe hasznalt helysegekben evtizedekig elvilagitott.
Majd jott a sok nagyokos hogy vegyel energiatakarekosat mert megterul mert csak otodet fogyaasztja. /kozbe meg 7-8000 ft volt db ja es ha egy evet kibirt akkor az egy nagyon jo db volt./
Ma kapni olcsobban par ezerert de azok se nagyon birnak ki egy evnel tobbet. A dragabbak persze birjak csak az aruk is huzosabb... Bar energiatakarekos /nem mondom zold meg minden./ densoha nem terul meg... /arrol nem is beszelve hogy amiota emergiatakarekosak az izok nincs az mint reg hogy kapcsold le a lampat ha nincs szukseged ra.../vegeredmenybe lehet tobbet is fogyaszt no meg higany.../
A led mar masteszta. Az valoban penztarca barat es kornyezetkimelo.... /erdekes hogy azt nem reklammozak igy miga a kompakt fenycsoveket ami se nem volt gazdasagos se nem igazan kornyezetbarat az hudezold volt es persze nagyon jo uzlet es megterul...no persze./
Ha már világítás, nagyságrendi információk mindegyik kategória szokásos/átlagos árú, hétköznapi elérhetőségű termékét figyelembe véve:
- izzók: 1-(esetleg)2%-os hatásfok, a átlagosnak vett élettartam (ebben az összehasonlító felsorolásban),
- energiatakarékos neoncsövek: 4-5%-os hatásfok, hullámzó minőség(az olcsóbbak többsége), drága: rövid élettartam(az átlagos árú 2-3-4-500 HUF), élettartamra vetítve(sok csere, kérdéses garancia/vissza-csere) már nem éri meg, a LED jobb,
- LED "izzó", 5-6-7 (?)%-os hatásfok, gyakorlatilag "örök-élet"(10.000 óra ! ! ! ), ár/érték/megterülés viszonylatban -jelenleg- a legjobb választás, lassan izzólámpa árban is lehet kapni. Az olcsóbb termékek "nagyvonalúak" azt írják általában, hogy: " termékünk 75W-os izzóval egyenértékű" ...na akkor az (szinte mindig) az "eggyel kisebb", 60W-ossal egyenértékű. ...de így is sokkal gazdaságosabb/energiatakarékosabb mint az izzós(neonos) termékek.
Ez kb. az én tapasztalatom.
Az nem kérdés , hogy a LED a jelen és valszeg a jövő is ! A saját tapasztalatom , hogy tudatosan épített elektromos rendszerbe integrálva brutális energia megtakarítás úgy érhető el , hogy a megvilágítási fényerő akár duplázható mert sokkal homogénem és tervezhetőbb a világítás . Az élettartamokra kíváncsi leszek mert a kompakt fénycső óriási csalódás volt (mondjuk a korai ledek is ) .
Viszont baromi szar a fényük.Rühellem őket.- LED "izzó", 5-6-7 (?)%-os hatásfok, gyakorlatilag "örök-élet"(10.000 óra ! ! ! ), ár/érték/megterülés viszonylatban -jelenleg- a legjobb választás, lassan izzólámpa árban is lehet kapni. Az olcsóbb termékek "nagyvonalúak" azt írják általában, hogy: " termékünk 75W-os izzóval egyenértékű" ...na akkor az (szinte mindig) az "eggyel kisebb", 60W-ossal egyenértékű. ...de így is sokkal gazdaságosabb/energiatakarékosabb mint az izzós(neonos) termékek.
Viszont baromi szar a fényük.Rühellem őket.
Nekem sehogy se tetszik.Mindenhogyan természetellenes éles fénye van.Általában kifejezetten pocsék kápráztató éles szar.Sokféle van próbálgatni kell ! Direkt fényben nekem se tetszik de szórtban jó és a trend szerint mást most nem kapsz illetve nem érdemes beépíteni . Az viszont tény , hogy a fénycsövek minden fajtájától jobb !
Nekem sehogy se tetszik.Mindenhogyan természetellenes éles fénye van.Általában kifejezetten pocsék kápráztató éles szar.
Na meg fényerőszabályzós lámpáknál hiába írják kompatibilisnek az ugyanakkora teljesítményű ledek erősebb fénnyel világítanak minimál állásnál, mint a hagyományos vagy halogének és eléggé baszkurálja a szememet. Egyedül a filament ledek amikkel úgy-ahogy kiegyezek de érdemes interneten nézegetni hagyományos izzókat mert szerencsére lehet még kapni belőlükViszont baromi szar a fényük.Rühellem őket.
Vannak vélemények, hogy a LED-eknél a vibrálás(a legtöbb termék vmilyen frekvenciával ki-be kapcsolgatja magát), illetve szín-spektrum/szín-hómérséklet probléma lehet. Akár igaz is lehet, de én igyekszem nem a falak/LED-ek között leélni az egész életem, úgyhogy most el is megyek 1-2 órára...
És ez milyen cél és teljesítményre igaz? Nekem most már minden lámpám LED-es és semmiféle különbséget nem érzek. Azelőtt kb. 4-6 havonta lehetett cserélni a 60W izzót, ami csinálta a meleget. 2 éve nem vettem fényforrást. Egy darabot sem.Nekem sehogy se tetszik.Mindenhogyan természetellenes éles fénye van.Általában kifejezetten pocsék kápráztató éles szar.