Az Ulmi Egyetem reprezentatív felmérése szerint (szintén Németországban) 70 év alatt akár 114.000 érintett gyerek is lehet, akiket pedig papok molesztáltak.Németeknél 30 000 eset volt.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Az Ulmi Egyetem reprezentatív felmérése szerint (szintén Németországban) 70 év alatt akár 114.000 érintett gyerek is lehet, akiket pedig papok molesztáltak.Németeknél 30 000 eset volt.
Hááát, azért ne gondoljuk túl az átlag nevelőszülőt se.tapasztalt nevelőszülőknél
Első héten labor?Tényleg? Hiszem ha látom. De nem fogom látni, mert a kihagyott labort pótolni kell, ha nem pótolod nem tudsz leadni jegyzőkönyvet, ha nem tudsz leadni jegyzőkönyvet karó.
Ti tényleg nem érzitek, hogy ez mennyire gáz?
Túl lehet élni, valahogy valószínűleg majdnem mindenki meg fogja tudni oldani, de miért kell egy szaros NEK miatt szopatni a hallgatókat?
Ezt a ondatot értelmezd már nekem: "Hierfür haben sie etwa 2500 Personen zu ihren Erfahrungen mit sexuellem Missbrauch in Kindheit und Jugend befragt. 0,16 Prozent gaben an, in einer Einrichtung der katholischen Kirche durch einen Priester missbraucht worden zu sein, ebenso viele in einer Einrichtung der evangelischen."Az Ulmi Egyetem reprezentatív felmérése szerint (szintén Németországban) 70 év alatt akár 114.000 érintett gyerek is lehet, akiket pedig papok molesztáltak.
Mekkora időintervallumban? Csak homoszexuális pároknál, vagy minden homoszexuálist figyelembe véve? Mi a helyzet a rejtőzködő melegekkel? Önbevallásos alapon, vagy valami megállapítás alapján.Németeknél 30 000 eset volt.
Kinek van bent 2 évi cucca?Hm, elképzelem, hogy hova küldtem volna azt, aki kitalálja, hogy bocsi, tudom, h 2 évnyi cuccod ott van a koliban, de most pár túrista miatt fogd ezt, és költözz át két hétre Ötthalomból a Hermanba, majd utána vissza...
Mindezt nyár végén, amikor pl, ilyen hülyeségeket is csináltam, mint a, 8 órában dolgoztam
b, nyaraltam
Iszonyatosan gáz ez az egész.
De akkor se lett volna őszínte a mosolyom, ha csak azt közlik, hogy majd csak 2. hét elején költözhetek, addig old meg, vagy ha nem tudod, nem hiányzás, de azért a 3. heti zh-t nem hagyhatod ki...
Azt jelenti, hogy a 2500 megkérdezett ember közül 0,16% állította azt, hogy a katolikus egyház valamely intézményében zaklatták, illetve pontosan ugyanennyien mondták azt, hogy protestáns intézményben érte abúzus.Ezt a ondatot értelmezd már nekem: "Hierfür haben sie etwa 2500 Personen zu ihren Erfahrungen mit sexuellem Missbrauch in Kindheit und Jugend befragt. 0,16 Prozent gaben an, in einer Einrichtung der katholischen Kirche durch einen Priester missbraucht worden zu sein, ebenso viele in einer Einrichtung der evangelischen."
Ha jól értem, akkor a megkérdezett 2500 főből 0,16% érintett papok általi zaklatásban? Tehát a papok által zaklatott gyerekek az össz számnak 0,16%-a?
Ezt a részét értem, csak az nem tudom, hogy a 2500 ember az mind abuzált, vagy ez a teljes népességből vett minta, nem csak a zaklatottak közül.Azt jelenti, hogy a 2500 megkérdezett ember közül 0,16% állította azt, hogy a katolikus egyház valamely intézményében zaklatták, illetve pontosan ugyanennyien mondták azt, hogy protestáns intézményben érte abúzus.
Az általam említett 114.000-es lehetséges számot pedig úgy kapták, hogy a fenti arányt extrapolálták a teljes népességre.
Mivel reprezentatív mintát említ a cikk, így szerintem mindenképp a teljes lakosságból vett mintáról van szó.Ezt a részét értem, csak az nem tudom, hogy a 2500 ember az mind abuzált, vagy ez a teljes népességből vett minta, nem csak a zaklatottak közül.
Amúgy a német papság amúgy is elég érdekes; nagyon liberális egyébként is, iletve eléggé ezt az itthoni békepapság néven ismert vonalat viszik nagy számban. Még a konzervatívabbak is általában hazai szemmel nézve liberálisabb vonalon vannak.
Igazad van, az a gyerek egy nevelőotthonban tényleg “jó helyen van”.. végülis csak egy család szeretné magához venni.
Őszintén nem értem, hogy mi zajlik le azok fejében, akik szerint egy gyerek azért maradjon állami gondozásban (ami tudjuk milyen), hogy ne egy azonos nemű párhoz kerüljön. Főleg, hogy a homoszexualitás nem tanult viselkedés, hanem öröklött tulajdonság.
Szó nincs róla, de az legalább egy olyan családi intézmény, amihez azért meg kell ugrani egy minimumot. Van egy kis oktatás és valami ellenőrzés is. Ha már családokhoz kerül a gyerek, akkor nem követik tovább a sorsát, pedig kellene. Tudnék mesélni olyan horror sztorikat...Hááát, azért ne gondoljuk túl az átlag nevelőszülőt se.
Öröklött tulajdonság alatt nem azt értem, hogy egy kifejezett gén jelenléte fejtené ki ezt a hatást (bár az X kromoszóma Xq28-as régiója fontos szerepet tölthet be), sokkal inkább egy bizonyos genetikai mintázatra kell gondolni: számtalan lehetséges génvariáns együttes megléte válhatja ki, amiben bizonyos külső ingerek is részt vehetnek.Nincs semmi bizonyíték arra, hogy örökölt tulajdonság (nem találtak meleg gént, az ilyen egyébként is kiszelektálódott volna elvileg), részben lehet veleszületett, részben közrejátszhatnak külső hatások.
Ja, azzal mindig könnyen fel lehet menteni mindenkit, de ez esetben nem igaz.Főleg, hogy a homoszexualitás nem tanult viselkedés, hanem öröklött tulajdonság.
Tételezzük fel, hogy így van. Ebben az esetben mi magyarázza a homoszexualitás jelenlétét az állatvilágban?Ja, azzal mindig könnyen fel lehet menteni mindenkit, de ez esetben nem igaz.
Csak a hajlamra mondják, hogy örökletes lehet, de az meg így olyan nesze semmi. Konkrétan ismerünk egyes környezeti hatásokat, amik miatt nagyobb valószínűséggel lesz nem normális heteroszexuális az ember. Nincs benne semmi ördöngősség, pl. akiket gyermekkorban szexuálisan zaklattak, azok nagyobb eséllyel válnak maguk is pedofilokká. Vagy ott van a vézna apuka-kövér anyuka család, ahol a fiú utódok nagyobb eséllyel lesznek homoszexuálisok. Senki sem születik drag qeen-nek van ladyboy-nak, de kulturális hatásra egyes helyeken több van belőlük, mint máshol, stb, stb.
Na most akkor egy homoszexuális szerinted azért homoszexuális, mert az akar lenni bűnös szándékkal?Ja, azzal mindig könnyen fel lehet menteni mindenkit, de ez esetben nem igaz.
Gondolom esetenként változik. Melyik érdekel?Tételezzük fel, hogy így van. Ebben az esetben mi magyarázza a homoszexualitás jelenlétét az állatvilágban?
Ilyet írtam volna?Na most akkor egy homoszexuális szerinted azért homoszexuális, mert az akar lenni bűnös szándékkal?
Amelyikről tudsz mesélni.Gondolom esetenként változik. Melyik érdekel?
Szerintem csak terelsz, mert butaságot írtál a genetikai hátteréről. Mondjuk már párszor kitárgyaltuk a témát itt a fórumon. Semmi új infó nincs eddig, csak ugyanazokat a köröket futjuk.Amelyikről tudsz mesélni.
Mi butaság van azon, hogy van egy öröklött hajlam, amit a környezet befolyásol?Szerintem csak terelsz, mert butaságot írtál a genetikai hátteréről. Mondjuk már párszor kitárgyaltuk a témát itt a fórumon. Semmi új infó nincs eddig, csak ugyanazokat a köröket futjuk.