Beszélgető

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

M

molnibalage

Guest
Vagy Meta-ra és társaira, gyakorlatilag az egész amerikai "ipar" egy légvár.
Juj, azért túltolni nem kéne.
Azért a Boeing, ami a fejed felett repül GE vagy PW hajtóművel, az nem légvár.
Vagy a Honeywell ipari műszeres cuccok és n+1 más dolog.

T

Törölt tag

Guest
Juj, azért túltolni nem kéne.
Azért a Boeing, ami a fejed felett repül GE vagy PW hajtóművel, az nem légvár.
Vagy a Honeywell ipari műszeres cuccok és n+1 más dolog.
De ezek régi cégek amik kézzel fogható dolgokat gyártanak a mai napig, meg is látszik a részvényeiken, nem szárnyal úgy, mint az új csodáké, amik csak ígérnek.

Ranger

Well-Known Member
2021. szeptember 20.
1 663
3 501
113
A kisebbség képviselőjének volt, ez pedig jelen értelmezés szerint az ellenzék.
"Az intercessiót, azaz a vétó intézményét a Kr. e. 6. században vezette be a római köztársaság, hogy a tribunusok ennek segítségével védhessék a plebs, azaz a köznép érdekeit a szenátust ellenőrző patríciusi osztály esetleges túlkapásaival szemben. A tribunusi vétó azt nem tudta megakadályozni, hogy a szenátus megszavazzon egy törvényt, de azt igen, hogy a jogszabály életbe is lépjen. A tribunusok arra is használhatták a vétójogot, hogy egy törvényjavaslat ne kerülhessen a plebeius gyűlés (Concilium Plebis) elé. A consuloknak szintén volt vétójoguk, és a döntésekhez általában mindkét consul hozzájárulására szükség volt. Az intercessio jogával bármelyikük élhetett, ha nem értettek egyet. A vétó alapvető része volt annak a római köztársasági felfogásnak, hogy a hatalomnak vinnie kell az államügyeket, ugyanakkor korlátozni kell a főhivatalnokok és intézmények hatalmát."
Spitzer, Robert J.. The presidential veto: touchstone of the American presidency. SUNY Press, 1–2. o. (1988).
Csak hogy nálunk OV a néptribunus… szerep felfogása szerint.

Ranger

Well-Known Member
2021. szeptember 20.
1 663
3 501
113
OK, és erre benyögni egy alap nélküli számot? Ej...
Akkor mondhatom, hogy az infláció 30%, mert a számokra fontos dolgok ennyit drágultak a többit meg fosom le?

Cseréld ki a cég nevét Teslára... :)

Nem molnibalage nak csak a témához …

migfun

Well-Known Member
2013. május 28.
2 298
4 783
113
Csak hogy nálunk OV a néptribunus… szerep felfogása szerint.
Nem, ő a szenátus (v.ö.: országgyűlés) vezetője. Annyi a különbség, hogy most (még ) ez is választott tisztség, de szerintem a lényeg itt van: "A vétó alapvető része volt annak a római köztársasági felfogásnak, hogy a hatalomnak vinnie kell az államügyeket, ugyanakkor korlátozni kell a főhivatalnokok és intézmények hatalmát."

• Tetszik
Reactions: Bleroka

Ranger

Well-Known Member
2021. szeptember 20.
1 663
3 501
113
Nem, ő a szenátus (v.ö.: országgyűlés) vezetője. Annyi a különbség, hogy most (még ) ez is választott tisztség, de szerintem a lényeg itt van: "A vétó alapvető része volt annak a római köztársasági felfogásnak, hogy a hatalomnak vinnie kell az államügyeket, ugyanakkor korlátozni kell a főhivatalnokok és intézmények hatalmát."
Köszönöm. Vannak arra nézve tanulmányaim hogyan működött a római köztársaság államrendszere.
S nem abban megfeleltetni akartam OV-t.

Én OV szerepálmáról beszéltem.

• Tetszik
Reactions: Wilson and migfun

FilcTroll

Well-Known Member
2017. december 18.
1 722
4 613
113
Vagy Meta-ra és társaira, gyakorlatilag az egész amerikai "ipar" egy légvár.
A Meta és tsai üzleti ereje sztem nem légvár, hanem épp a pszichopolitikai hatalom alapja. Még csírázó állapotban vannak, de a művelt világ lakossága hatalmas részének elméjét (idejét, alkotóerejét, figyelmét stb.) máris sikerült gyarmatosítaniuk. (Byung-Chul Han német filozófus műveit többen ajánlgatjuk itt a fórumon, a Meta-jelenség megértéséhez alapvető, csak javasolni tudom. Korunk egyik legnagyobb gondolkodója, magyarul is elérhető.)

• Tetszik
Reactions: Irsai Olivér

migfun

Well-Known Member
2013. május 28.
2 298
4 783
113
A korrupt liberális állam mitől nem diktatúra?
Hát, ha nincs meg a különbség, akkor nehéz lesz elmagyarázni bármit...
De a definicíód szerint mindenhol diktatúra van, mert én nem ismerek nem korrupt államot. Az emberek mégis érzik a különbséget, különben nem mászkálnának egyik országból a másikba.
Olyan ez, mint amikor a nők azt mondják, felháborodva egy illetlennek érzett közeledés-kísérleten, hogy minden férfi egyforma. Én azt szoktam kérdezni, hogy akkor miért válogatnak annyit?

alali77

Well-Known Member
2011. szeptember 19.
4 267
10 877
113
1999 óta van hivatalosan munkaviszonyom, 2002-ben végeztem mint építőmérnök. A Linkedin-en ez ki van írva. Ehhez képest pár hetente kapok ilyen levelet:
"A szakmai tapasztalata alapján szeretném felhívni a figyelmét egy álláslehetőségre. Új munkatársat keresek STATIKUS SZERKESZTŐ pozícióba." Szegedre- teszem azt hozzá.
Egyrészt ugye oda van írva hogy mihez értek, nem vagyok statikus.
Másrészt bazmeg, 20év feletti tapasztalatom van, még ha nem is vagyok a szakmám paganinije, de azért van néhány nagy tervezési projketem amin túl vagyok.
Harmadrészt meg Budapesten élek, oda van írva.

Junior Hr-eseknél elvárás a szefosság?

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
7 572
20 953
113
1999 óta van hivatalosan munkaviszonyom, 2002-ben végeztem mint építőmérnök. A Linkedin-en ez ki van írva. Ehhez képest pár hetente kapok ilyen levelet:
"A szakmai tapasztalata alapján szeretném felhívni a figyelmét egy álláslehetőségre. Új munkatársat keresek STATIKUS SZERKESZTŐ pozícióba." Szegedre- teszem azt hozzá.
Másrészt bazmeg, 20év feletti tapasztalatom van, még ha nem is vagyok a szakmám paganinije, de azért van néhány nagy tervezési projketem amin túl vagyok.

Nem csak juniornál.

M

molnibalage

Guest

Ne tudd meg hány autóipari mérnök meg gyártástámogató / összeszerlő mérnök ajánlattal kerestek meg úgy, hogy 0 tapasztalatom van és process eng. vagyok. Csak a HR-esnek sokszor fingja nincs mi az a process eng. A process szót talán érti.

Flexus

Well-Known Member
2018. március 16.
1 475
5 293
113
Ne tudd meg hány autóipari mérnök meg gyártástámogató / összeszerlő mérnök ajánlattal kerestek meg úgy, hogy 0 tapasztalatom van és process eng. vagyok. Csak a HR-esnek sokszor fingja nincs mi az a process eng. A process szót talán érti.
Ó a HR rejtelmei. Lathatoan fingjuk nincs mi az a paleontologia. Orvosi allast is ajalnottak mar. Azert az szomoru , hogy a 21. szazadban ilyeneket magyarazni kell. De kaptam mar PhD-vel olyan allasajanlatot is ami maximum kozepiskolai vegzettseghez kotott. Vagy a vilag masik felen van. Lanyom rendszeresen kapott a jogositvanya elott (oda volt irva, hogy nincs) olyan ajanlatokat ahol kifejezetten kovetelmeny volt a jogsi. Azert azt eleg egyszeru kiszurni, nem kell tudni olyanokat, hogy proc. eng. ,vagy paleont.