Természetesen a mikrót, retro tv-t, 100kg krumplit, és a három bőröndödet simán. A dupla ajtós amerikai hűtőt, a 150cm-es plazmát, a 2 tonna cementet nem szállítod a csomagtartódban. Igen, ha a havernak van kamionja és megéri neki kisegíteni téged, vagy, ha a tanyán élsz és amúgy is ott a traktor az utánfutóval, akkor hajrá. De, itt nem csak a vidékiekről volt szó, mert bizony már egy kisvárosban sem mindenki kisteherautóval jár.
A kisváros is vidék. Persze, hogy nem mindenki teherautóval jár. Bár néha elgondolkozom, hogy majdnem ugyan annyiban lenne fenntartani, mint egy futót.
2 tonna cement? Egy fuvarra? Mit építesz, atombunkert? Simán elhordasz még egy házépítéshez is annyi cementet, ami folyamatosan kell. Persze, ilyen naponta emelkedő építőanyag árakkal inkább megvesz az ember azt amit tud előre. De miért kellene ehhez kamion? Jó, a 6 méteres gerenda, vagy vasárú neccesebb, azt persze, hogy nem (na jó, csak falun belül).
A kamiont meg nem is értem, hogy miként jön ide? Azzal akarod a plazma tv-det szállítgatni? Vagy mi? Amúgy szerintem a 150-es plazma még Ignis kategória.
A traktor meg nem csak "tanyán" jár -és nem utánfutót húz legtöbbször, hanem pótkocsit. Már ha szállít.
Lehet, hogy bennem a baj; elismerem. Soha nem akartunk akkora hűtőt, meg akkora plazma tv-t venni, ami akár ne fért volna be a kocsiba. És nem a kocsi nagy.
Tudod, a haver nem azért haver, mert kiszámítja, hogy megéri e segíteni. Azt úgy hívjuk, hogy fuvaros. Szerintem.