Ha nem repked a brit ide legénybúcsúzni és a gyök2 magyar nem ugrik le hetente két napra ide és oda, mert óccó a benzin, akkor egyből visszasne a fogyasztás is. Gazdasági csökkenés lenne? Igen. Max Max. Nem.
Na, nekem pedig ez a jó lét, hogy ha eszembe jut hétköznap délután kettőkor akkor kér órával később már a Balatonban/Fadd-domboriban/Szelidi-tóban fürdök, utána lángos+alkoholmentes sör és nézem a csajokat. Nem sokszor, de nyáron párszor jó megcsinálni.
Esetleg utána még pár óra peca.
Hétvégén meg szeretek elmenni túrázni, ha lehet vonattal, ha nem lehet autóval.
Hogy pazarlás? Igen az. Nem dohányzom, nem iszom, nem érdekelnek a ruhák, de ezt szeretem.
Hogy környezetszennyező? Hát, igen. 10+ éves tévém van, a mobiltelefont is addig használom míg elromlik/már a navigációs szoftvert sem bírja. Bringával/busszal megyek dolgozni. De igen, gyök kettő vagyok és szeretem az autó adta szabadságot, bár néha kicsit szégyellem a kieregetett CO-t. Viszont 110-el autópályázom, és nem vagyok egyedül, nem megy mindenki ott sem 150-el, sőt az a kisebbség. (vannak ugye Teslasok is, ők kamion mögött kavirnyolnak szélárnyékért, ugye)
(a "gyök2 magyar"-t értem én, de ez minden európai nép fiaira igaz, talán most az ukránok kivételek)