Beszélgető

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.

senkineksenkije

Well-Known Member
2020. november 22.
539
4 892
93
Csak úgy is meg ölhette saját jobbagyát…joga volt hozzá. Belső késztetés(szándék hiánya) vagy érdeke korlátozta.
Nem tartozott magyarázattal senkinek.
Pláne ha pallosjoga is volt.
Valamiért én ezeket a középkori történeteket nagy fenntartásokkal fogadom. A most tanított történelemnek valamiért érdeke, hogy a mi korunkat megelőző korokat minél sötétebbnek fesse le. A történelemírók is fizetésből élnek és a megfelelő politikai irányzat igényeit közvetítik.

Az egyik lehetőség: borzadjon el az átlag és örüljön, hogy most milyen jó nekünk.
A másik: kevés írásos emlék van és abból dolgoznak. Mit is örökít meg az ember? A dicsőséges uralkodó fényes tetteit és azonkívül a kirívó eseteket. Általában a normális hétköznapi életről kevés szó esik.

A mostani időszakban is mit közölnek a plebssel, annak ellenére, hogy hírbőség van?

Az aktuális irányzatnak megfelelően milyen jó politikusok vannak, vagy milyen diktátorok vannak. Az egyik celeb elvesztette a bugyiját, a másik celebnek milyen orgiái vannak. Józsi bácsi végzi a mindennapi munkáját becsületesen, no erről szólnak a hírek a legkevesebbet.

Az, hogy a mai szemmel kegyetlen büntetések voltak? Megölték a családfőt. Abban az időben az egész család megélhetése veszélybe került. Ellopták a család élelmiszerkészletét? Lehet a következő betakarításig az egész család meghalt. Ésszerűen hozták meg a döntést, hogy ezeket példásan meg kell torolni. Elrettentő módon. Egy gabonaföld felgyújtása egyenértékű volt annak a családnak az éhenhalásával. Egy ház felgyújtása az egész település létét veszélyeztette.
Szerintem teljesen jogosan nem voltak érzékenyek az elkövetőkkel szemben.

A háborúban elkövetett kegyetlenségeket se hozza fel senki, mert ezek a kegyetlenségek egészen a mai napig élnek.

Az ellehetetlenedés vonatkozott még a közelmúltban is. Családunkban az 1960-as években történt egy rablás. A teljes élelmiszerkamra készletet ellopták. Akkoriban biztosítás nem volt. Ha nem lett volna állatállományunk, amiből pótoltuk az ellopott dolgokat, akkor nem tudom mi lett volna. Igaz, a rokonságra támaszkodhattunk volna. Kapott az illető 5 évet, a kár nem térült meg. Ma mennyit kapna?
 

kegyetlen petymeg

Well-Known Member
2020. április 18.
1 376
8 983
113
Háztartási nagygép vásárlás. Webshopoknál tapasztalom, hogy a házhozszállítási feltételek nagyjából sztenderdizálódtak, és van egy alapáras, és attól két drágább opció. Kis termékek kézbesítésénél ha jól emlékszem pl csomag üzletszabályzatban nem tudom már posta vagy GLS benne van, hogy átvételkor jelezni kell ha sérült a csomag/termék. Namost háztartási nagygép házhozszállításnál az új sztenderd az, hogy a legmagasabb prémium házhozszállítás árában van csak az benne, hogy megengedik kibontsam és megnézzem van-e rajta sérülési nyom...
namost legutoljára amikor házhoz jött a sütő, akkor szállítás közben sikerült összepréselni, valami nehezet rátenni, és az speciel csak kibontás után látszott... érdekes irányba fejlődünk....
Ha telefonnal felveszed a bontási folyamatot, úgy sincs esély?
 

kegyetlen petymeg

Well-Known Member
2020. április 18.
1 376
8 983
113

Nincs többé lengyel-magyar barátság...​


Orbán Viktor miniszterelnök tusványosi beszéde sokaknál felháborodást váltott ki az utóbbi napokban, amelyet Lengyelország sem hagyott szó nélkül. Személyesen a lengyel miniszterelnök erősítette meg, hogy Magyarország és országa már külön utakon járnak.

Elvált Lengyelország és Magyarország útja – erősítette meg pénteken Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő, aki elárulta, hogy ennek oka Orbán Viktor tusványosi beszéde. Azt is hangsúlyozta, hogy Lengyelország nem vett részt az ukrajnai háborúban.

– jelentette ki a lengyel miniszterelnök pénteken, aki határozottan kijelentette, hogy Lengyelország nem vesz részt az ukrajnai háborúban. Morawiecki miniszterelnök kifejtette, hogy országa igyekszik segíteni Ukrajnának, hogy „ellenálljon az ellenség, az agresszor elsöprő nyomásának és Oroszország brutális támadásának”.

Átmeneti mosolyszünet.
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 365
54 970
113
Mert ha átvettem, bárki mondhatja, hogy a futárnál ép volt, én csesztem el. Ez a kereskedő, vagy a futár cég etikusságán múlik, hogy kicsicseréli-e, vagy valami megoldást ajánl. Hogy van akkor ez @fip7 ?

Nem feltétlenül kell kibontani a terméket. Csak átvételkor rá kell írni a papírra, hogy átvételkor nem lett kibontva a termék. Ilyenkor azért nehezebben utasítják el a reklamációt. De szerintem minden esetben érdemes kibontani a terméket, sérülésről jegyzőkönyvet írni stb...
Sütők esetén különösen ajánlott, mert nagyon drága, ellenben könnyen törnek, főleg az üveg alkatrészek.
Legtöbb esetben nem is a futárnál sérül meg, hanem a gyárban vagy a raktárban.
A sérült termékből meg egyre több van, ugyanis hajlamosak a gyárak újra csomagolni és megpróbálják elsózni valaki olyanra aki nem nézi meg...
 

Flexus

Well-Known Member
2018. március 16.
1 413
5 011
113
Nem feltétlenül kell kibontani a terméket. Csak átvételkor rá kell írni a papírra, hogy átvételkor nem lett kibontva a termék. Ilyenkor azért nehezebben utasítják el a reklamációt. De szerintem minden esetben érdemes kibontani a terméket, sérülésről jegyzőkönyvet írni stb...
Sütők esetén különösen ajánlott, mert nagyon drága, ellenben könnyen törnek, főleg az üveg alkatrészek.
Legtöbb esetben nem is a futárnál sérül meg, hanem a gyárban vagy a raktárban.
A sérült termékből meg egyre több van, ugyanis hajlamosak a gyárak újra csomagolni és megpróbálják elsózni valaki olyanra aki nem nézi meg...
Ezeket mindig ki kell csomagolni. Ne legyünk lusták. Ahogy írtad, akkora a sérülés esélye, hogy jobb ha megnézzük. Vagy (ezt nem tudom, hogy otthon mennyire elterjedt) installálással kell rendelni, ami nem egy nagy összeg, viszont amíg át nem vetted a beállított eszközt addig az ő felelősségük. Mint például a falra szerelt TV, ami onnantól nem a te sarad, ha pl. reggelre a földön találod.
 

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 613
26 010
113
Ha szinte senki nem tesz be rajtam kívül marginálisan HT tartalmat, akkor csak nem olyanra tudsz reagálni...
Csinálj már magadnak egy saját fórumot oszt baszakodhatsz , trágárkodhatsz , NER-ezhetsz amennyit csak akarsz ! Tudod egy fórum akkor pörög ha vannak kommentek és minél több annál jobb mert így lesz pénz a fenntartására ! Te általad gyártott kitűnő de qrva keveseket megmozgató tartalmaktól már régen lehúzhatták volna rolót ! Ha ez a komment cunami -ami szerinted szar- zavarná az admisztrációt akkor már léptek volna ! Szállj magadba Balu kapitány és légy szerényebb !
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 829
30 444
113
Csomó ember nem tudja megoldani. Vagy autójuk nincs, vagy idősek, vagy nagyon messze van a bolt stb....

És onnan hogyan jön haza? Van teherautód?
Amíg nem volt net?
Utánfutó+sógor, koma, jóbarát. Elég szomorú, hogy már ez is problémát jelent. Meg ugye, ha vidéken laksz, ott nincs műszaki bolt, ahova megrendelik...
Cöcö... Ma kinek nincs autója? A '70es években még megértem, de ma?
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 829
30 444
113
Amíg nem volt net?
Utánfutó+sógor, koma, jóbarát. Elég szomorú, hogy már ez is problémát jelent. Meg ugye, ha vidéken laksz, ott nincs műszaki bolt, ahova megrendelik...
Cöcö... Ma kinek nincs autója? A '70es években még megértem, de ma?
Egy Suzuki Ignissel szinte bármilyen háztartási gépet elszállítasz...180 cmig hossza belefér... Ha hosszabb legfeljebb kilóg... Kreatívitás efftásak...
 

gafzhu

Well-Known Member
2019. június 15.
4 506
10 091
113
Nem tudom, melyik a veszélyesebb a nagygépre: a futár vagy a személyautós szállítás? :) Az utóbbi esetben viszont nincs kit hibáztatni, ha sérül (a nagygép vagy a kocsi).
 
  • Tetszik
Reactions: fip7 and Kim Philby

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 829
30 444
113
Egy Suzuki Ignissel szinte bármilyen háztartási gépet elszállítasz...180 cmig hossza belefér... Ha hosszabb legfeljebb kilóg... Kreatívitás efftásak...
Egyszer egy 180x200cm-es matracot vittünk Ignissel. Ketten ültünk az autóban... "kényelmesen elfért." :D
Nem volt öszzehajtva, se felkerve.
 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 366
30 870
113
Esetleg nem neten rendelni házhozszállítással, hanem személyesen átvenni? :rolleyes: :oops:
Nem mindenkinek van helyben, vagy a közelben és ha van is nem biztos, hogy olyan kínálat, vagy olyan áron. Nálunk pl. nem csak ez a franc, hanem a kereskedők mentalitása. Van, hogy egy egyszerű, "kenyeret nem kérő" apróságért annyiszor kell rohangálni, hogy annyiból már Kínából ideér.
És onnan hogyan jön haza? Van teherautód?
Sok minden befér a kocsiba, de ha nem, ott az utánfutó. Minek 500 literes csomagtartók, ha csak az évi 1-2 nyaraláskor pakolja meg az ember?
ha vidéken laksz, ott nincs műszaki bolt, ahova megrendelik...
Ki rendel műszaki boltba? Házhoz jön.
Ma kinek nincs autója?
Van ismerős, hogy van autója, mégsem mer vezetni. De ilyenkor van az embernek szája, meg emberi kapcsolata, hogy 'komám ráérsz-e'. Vagy kölcsönkérni pl. a futót.

Suzuki Ignissel szinte bármilyen háztartási gépet elszállítasz
Négy-öt kisbála széna is befér, vagy egy birka kényelmesen, három választási malac is. :rolleyes: :oops:
 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 366
30 870
113
Szósz a bótosnak, hozassa má' magához... Haszna is lesz rajta... Meg beüzemelheti...
Aztán meg hozam el a boltostól, mikor itt lerakják a kapuban, még ha ketten vannak be is hozzák egy kis apróért? Mit kellene beüzemelni? Egy dolgot sem tudok, amihez szakember kellett volna az utóbbi 10-en évben.

Másrészt ezt a nálunk leledző kereskedői bagázst én olyan rendeléssel nem finanszírozom, amit magam is el tudok intézni. Olyan életképtelen balfasz 1-2 kivételével. Alig van olyan dolog, amit elsőre meg lehetne venni. Menjen el érte többször az ember, mire kiderül, hogy képtelenek meghozatni olyat, ami máshol és másnak elsőre sikerül. És nem kell komoly dologra gondolni. Metszőollóba rugó, kulcs...
 

ms07

Well-Known Member
2012. október 19.
3 627
5 351
113
Pontosan.
De azért a futárt se tartsuk fel!
Meg kell kérni, hogy ő csomagolja ki, 5 perc alatt körbe nézni aztán csókolom.
Az esztétikához ennyi elég. Minden más sérülés (nem vagy hibás működés) az csere köteles mindig. Ha nem akarják akkor irány a fogyasztó védelem.

Még 5 percre se kell feltétlen feltartani a futárt, persze ez a legegyszerűbb. De mint ahogy írta már más is itt, netről rendelt bármilyen cuccot visszaküldhetsz két héten belül
 
  • Tetszik
Reactions: Fundin

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 829
30 444
113
Még 5 percre se kell feltétlen feltartani a futárt, persze ez a legegyszerűbb. De mint ahogy írta már más is itt, netről rendelt bármilyen cuccot visszaküldhetsz két héten belül
Hajrá környezettudatos vásárlás... Hajrá környezetvédelem... Spóroljunk az üzemanyaggal... stb.
Mit kellene beüzemelni? Egy dolgot sem tudok, amihez szakember kellett volna az utóbbi 10-en évben.
Aminek a garanciája/jótállás megköveteli. Persze egy haveri pöcsét is elég lehet.
 
Status
Not open for further replies.