Beszélgető

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
2 083
10 932
113
Neszivassatokmaaa!
66y2Lz@large.gif
 
 • Vicces
Reactions: Flamand

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
10 770
28 993
113
Tanúni kéne mán a zoroszoktul, hát ki kő kapni a csip csip csókát a mosogatógépbül, oszt belerakni a hiúzba, oszt majd fékezetten fog habozni.
Nem az oroszok, vagy nem csak az oroszokról van ilyen sztori. Tavaly áprilisban futott nagyot a történet a médiában:
"Egy nagy ipari konglomerátum nagy mennyiségben vásárolt fel mosógépeket, hogy a bennük lévő félvezetőket a saját termékeihez használja fel – mondta az ASML Holding NV nevű, holland központú multinacionális vállalat vezérigazgatója szerdán az ASML pénzügyi jelentését kommentálva."

Érdekes, hogy ebben az első történetben amerikai gyártók nevei is felmerültek (Tesla, Lam Research Corp.), majd pár héttel később 2022. május 11.-én jött, a Washington Post által a sztori, hogy orosz tankokban használnak mosógép csipszet:

"Az Egyesült Államok által vezetett szankciók arra kényszerítik Oroszországot, hogy mosogatógépekből és hűtőszekrényekből származó számítógépes chipeket használjon egyes katonai felszerelésekben - mondta szerdán Gina Raimondo kereskedelmi miniszter. „Az ukránoktól arról érkeztek jelentéseink, hogy amikor orosz katonai felszerelést találnak a földön, az tele van félvezetőkkel, amelyeket mosogatógépekből és hűtőszekrényekből vettek ki” – mondta Raimondo a szenátusi meghallgatáson, megjegyezve, hogy nemrég találkozott Ukrajna miniszterelnökével.

Néhány kérdés azért felmerül az emberben a két hírt egymás mellé rakva.


A félvezető-anekdota ukrán tisztviselőktől származik, akik azt mondták a titkárnak, hogy amikor felnyitották az elfogott orosz tankokat, hűtőszekrényekből, valamint kereskedelmi és ipari gépekből olyan alkatrészeket találtak..."
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
17 044
55 534
113
Van még olyan topik ahol nem kell a szerény angolokról olvasgatnom?! Angol egyenruha, fegyver, történelem, uralkodó, jah meg családja, lovak, kutyák, macskák, csalik, történetek, legendák, gasztronómia, sorolhatnám.... :confused:
Egyszerûen tedd ignore-ra, amiképp én is. Annyian és annyit hadakoztok vele feleslegesen. Nekem hónapokkal ezelôtt elég volt ebbôl és mellé még kretén is. Ignore és vége a nyomorék birodalomnak az oldalon.
 

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
6 374
17 380
113
De autoupari beszállítóként is vannak olyan helyek, ahol ha ingyem adnám a portékát sem kellene, mert a kialakult rendszerben előre megvan a nyertes.
Ilyet is láttam, amikor 10x annyiért vitte a projektet a svéd multi előlünk (magyar kkv)... (amúgy azóta tavaly a gyár bezárt az energiaválság miatt, viszik Mexikóba, vagy az USA-ba.)

De olyat is, hogy jött a multinál a körlevél, hogy az idei prémium elmarad skacok, mert az USA nagypolitika megbaszta az üzletünk, egy üzletágunk megy a lecsóba, és sokmilliárd eur veszteséget kell leírnunk épp. Amúgy a ti részlegetek nagyon fasza volt!

Kicsit sarkosan fogalmazok, de piaci verseny nem létezik ebben az iparban.
Csak ismerősök ismerőse vagy a csúszópénzek a motiválók.
A kapcsolati tőke mindig mindenhol számít, de azért jóval kompetitívebb az autóipar, hogy ez átalánosan beleférne.
 

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
6 374
17 380
113
Egyszerûen tedd ignore-ra, amiképp én is. Annyian és annyit hadakoztok vele feleslegesen. Nekem hónapokkal ezelôtt elég volt ebbôl és mellé még kretén is. Ignore és vége a nyomorék birodalomnak az oldalon.
De a reakciókból látszik, hogy bővült a portfóliója az LMBT jogok és britannia után immár a holokauszt is téma. Az a baj, hogy a válaszolókat nem tehetem mind ignorera, mert akkor már csak téged tudlak itt olvasni lassan. (amit szeretek, de azért a változatosság gyönyörködtet)
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
17 044
55 534
113
De a reakciókból látszik, hogy bővült a portfóliója az LMBT jogok és britannia után immár a holokauszt is téma. Az a baj, hogy a válaszolókat nem tehetem mind ignorera, mert akkor már csak téged tudlak itt olvasni lassan. (amit szeretek, de azért a változatosság gyönyörködtet)
Én csak ôt tettem olyanra amit nem kapkodok visszavonni. Sokkal nyugodtabb a rengeteg irritàló brith nélkül minden, csak azt làtom, hogy géppuska szerûen telít topikokat amivel hergel mindenkit a vàlaszok alapjàn.
 

Bálint

Well-Known Member
2020. augusztus 31.
4 390
14 477
113
Tudunk valamit @Szittya -ról?
Márc.2. óta nem posztolt.
Írnék egy hosszabb összefoglalót. de nemteszem. Jelenleg a gyerekkoromba szétvert álkapcsom miatt kialakúlt fordítottharapás következményébe a teljes koponyát éríntő ízületi váladékkal történt feltöltődését távolítom el magamnak egy a tarkónáll elytett metszéssel és a válladék odamaszírozásával. csapolom épp. ezt 5-7 évente meg kell csinálnom ez után hálát adva megváltoztatom az életem mint mindig. Az előző 7 éves ciklusom egy kalap szar vólt minden tekintetbe. Tehát lezárásra kerül. így most innét is búcsúzom. Kérem töröljétek a profilomat.
 

Ooorky

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
7 949
32 136
113
Mondjuk én mai napig nem értem ezt az egész eljárást. Nem hiszem el, hogy nincs egy orvos aki ezt ne tudná megoldani.

Ismertem olyan srácot aki már járni se tudott mikor végre bevitték sárgadinnye méretű daganattal a combján és 2 hónap múlva már boldogan sétált szidva magát a 4 évnyi szenvedésért....
 

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
10 143
15 483
113
15.000 Ft

De laborvizsgálat ára függ attól, hogy a doki rendelkezik-e a megfelelő vérkép automatával, stb vagy külső laborba küldi vizsgálatra.
Külső labor.
46000 volt a vér+ lázcsillapító-gyullcsökkentő inj+ féreghajtó+ a vizsgálati díj+ egy 30ml-es immunerősítő csepp
De mondjuk ma reggelre még szarabbul volt.
Úhogy délután vissza doki, infúzió, algopyrin inj, vmi immunerősítő paszta =23000
Holnap reggel meg megint vissza infúzióra...
De akkor gondolom ezek reális árak.
 
 • Imádom
Reactions: Kim Philby