Ennek semmi köze Rákosihoz.Egy történelmi helyzetet az elötte lévő történések igen gyakran determinálják.Két ilyen emblematikus eseményünk Trianon és Mohács (inkább forditott sorrendben,mert Mohács és következményei vastagon bent vannak Trianon eredményében).El lehetett volna kerülni Mohácsot?1526ban már nem.Még ha valami csoda folytán megnyerjük is az az évi harcokat,a következő,vagy a rákövetkező hadjáratban óhatatlanul elbukuknk.Ekkorra valójában már csak idő kérdése volt a bukás.1919ben ugyan ez volt a helyzet.Trianin ekkor már elkerülhetetlen volt,csak a mértéke volt kérdéses.A történelmet mindenki értelmezi. Te is, én is, a történelem tanárod is.
A tények amiket leírsz, igazak. A mi lett volna nem járszik, mert az már értelmezés, és spekuláció.
A tények mellé adott értékelésedre viszont Rákosi boldogan csettint. Tehát ezen nem léptél túl.
Ez nem a te hibád, mint írtam, amíg a Hősök tere nem állítódik vissza az 1945ös állapotába, addig az oktatásunk is marad a legsötétebb rákosista.
De ettől nem lesz reális.
Akármennyire fáj neked, amit csinálsz nem más, mint a kommunista fortélyos félelem igazgat narratíva visszamondása. Ami van akinél nem zavarna, de nálad igen, mert te képes vagy gondolkodni.
"Fortályos félelem igazgat,és nem csalóka remény"
Ezt meg nem Rákosi találta ki,hanem József Attila irta.Érdekes és elég labilis figura volt,de ezen sora szerintem nagyon is találó.Fortélyos félelem igazgatta Horthy,Rákosi (hát,spec nála a nyilt),és Kádár Mo-át is.Ahogy most a NER uralmát is jellemzik ezek a sorok.