Soha nem mondtam, hogy nem azok.Ergo szerinted hiaba tolod a brit oldal hireit es simogatod az ulkranokat, attol meg ok meg „szar-szemét-szar-alak“-ok… oke, ezt igy el tudom fogadni es jobban megertem az itteni tenykedesed.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Soha nem mondtam, hogy nem azok.Ergo szerinted hiaba tolod a brit oldal hireit es simogatod az ulkranokat, attol meg ok meg „szar-szemét-szar-alak“-ok… oke, ezt igy el tudom fogadni es jobban megertem az itteni tenykedesed.
Soha nem mondtam, hogy nem azok.
Nyilván nem britekre értettem, hanem az ukránokraErtem. Tehat szerinted is „szar-szemét-szar-alak“-ok a britek es az ukranok, de ettol meg azt az oldalt erzed magadenak es azzal azonosulsz.
Nnnnna, latod ez tiszta es egyenes beszed toled. Igy kell ezt csinalni. Siman meg is tudom erteni, en a magam reszerol a Waffen SS-t kedvelem… monnyuk ez nalunk csaladi dolog…
![]()
Nem az érveim nullák, hanem nem gondolom, hogy bármilyen érzelmi kötődésemet ezen a fórumon kellene magyaráznom.
Így sem egyszerű vkivel vitatkozni, ha egyre újabb és újabb, az eredeti témához nem is kapcsolódókat hoz be.
Most meg SA...
Kérdezd meg a kurdokat
kuwaitikat
irániakat
irakiakat
Én sem kívánok tiszteletlen lenni, de ez nem egy -ugyan alapvetően szimpatikus, de mégiscsak ismeretlen emberre tartozik.Ez nem egyszerű szimpátia, hanem teljes lelkierőből írkálás, nem akarok csúnya kifejezést használni, de irracionális érzelmi kötődés, miért kerítesz valami mellett ekkora kampányt, ami tőled több száz, vagy akár ezer kilométerre is fekszik ?
Stabilitás.De kapcsolódik. Nem Irak az egyetlen főbűnös, hanem a térségben vannak más ugyanolyan mértékű szarkavarók, és ez épp Szaúd-Arábia. Az egy dolog, hogy Irakot begyalulták. Szaúd-Arábia az meg miért áll nemzetközi jogon felül ? Továbbra is melegágya az Iszlámot legszélsőségesebben vallóknak, és szponzorálhatja a terrorizmust államilag, és mégsem tesznek vele semmit, sőt ritkán merül fel a kritikája.
Elég casus belli volt, hogy megszálltak egy szuverén országot.A Kuwait elleni háború nem volt örömünnep, ugyanakkor akapcsán is utólag bevallottan kiszínezett rémtörténetet lobogtattak, mint casus belli.
Ez a különbség a nagyhatalmak és a többi között.A másik, az átlag magyart mit érdekli hogy egy városkának és 30 km-es környékének van-e "joga" önálló államnak lenni ? Vagy Ausztria, Belize, Nigéria mitől döntőbíró ebben, vagy nem ? És az USA ? Vagy Anglia ?
És? Ettől jobb az elgázosított iráni civileknek?Szaddám az nem az Iráni Császárság ellen viselt háborút, hanem az Iráni Iszlám Köztársaság, és Homeini ajatollah ellen. Az ellen, aki amerikai sátánokról üvöltözött, és más haverjukról sem volt jobb véleménnyel. Ez durva öngól volt.
Nyilvan Freudi elszolas volt…Nyilván nem britekre értettem, hanem az ukránokra
![]()
Én sem kívánok tiszteletlen lenni, de ez nem egy -ugyan alapvetően szimpatikus, de mégiscsak ismeretlen emberre tartozik.
Stabilitás.
Elég casus belli volt, hogy megszálltak egy szuverén országot.
Bár tudom, ez manapság már itt kb mindenkinek belefér és kit érdekel.
És? Ettől jobb az elgázosított iráni civileknek?
Ez a különbség a nagyhatalmak és a többi között.
A szimpátia mindenki egyéni dolga, csak ez már ideológiával házalás, megkövetelése, és erőből politizálás, ami meg nem tetszik. Főleg ez a sértődött hangvétel, amiből állnak rendre a hozzászólásaid.
Két könyvét is olvastam az öregnek, a kivándorlos Ausztrál sztorik jók voltak! A blogján is főleg a visszaemlékezéseit olvastam.A sokak által ismert Antalffy Tibor, az ország legidősebb bloggere távozott.
RIP. Tibor bá
www.antalffy-tibor.hu
Aladeen was a 2areg...OFF
A képemre gondolsz?
Ő Lalu, az egykori tevém. Egyszer 3 napig tevegeltem a sivatagban. Az első nap végére rájöttem hogy hülye ötlet befizetni erre a hosszú túrára, mert totál kikészített ez a dög! Állandóan hátra hajolt és belém törölte taknyát-nyálát. Kb. sosem akart arra menni amerre kellett volna - nem győztem rugdosni, mert kb csak abból értet. A teve nem egy okos állat - az biztos! Nap végére meg úgy tudtam csak járni mint egy körző. Sajnos a sivatagból nem tudsz csak úgy visszajönni, szóval végig kellett csinálni. Az éjszakai ég nagyon szép a sivatagban csak k. hideg van - a földön aludtunk egy takarón hálózsákban...
Be értünk egy sárkunyhós faluba, egyből egy csupor vizet hoztak, ahogy sivatagi népeknél szokás. A gond az volt, hogy láttam hogy abból a kis medencéből merték, amiből az előbb még a tevék ittak. Mivel nagyon bunkó dolog lett volna nem elfogadni (alán el is ástak volna érte egy bűne mögé) így ittunk belőle. Több heti non-stop hasmenés után már mindegy volt - azért túléltük...
(Ez most nem vicc: tényleg voltam ilyen túrán...)
ON
Akkor ezek szerint a németek porig bombázták Peal Harbort? Csak nem Fw-190-nel?![]()
https://www.amazon.com/Pearl-Harbor-Date-Infamy-December/dp/B0CHG8SZSC
Ezt csak ide teszem, mert humornak erős, ki a fene enged ilyesmit nyomtatásba?! Valamit rosszul tudok a Graf Zeppelin-ről?
![]()
Ezt csak ide teszem, mert humornak erős, ki a fene enged ilyesmit nyomtatásba?! Valamit rosszul tudok a Graf Zeppelin-ről?
Gyerekek ha a mostani történelmi sorozatokban néger lehet az angol királynő akkor bármi lehet ! És tuti magyarázatot is gyártanak a hülyeségekhez !![]()
Na ja, így is iszonyatosan felhígult a közeg, legkésőbb tavaly nyár közepére mindenki biztpol. szakértő, kutató és elemző lett. Aki nem, az meg híreket szemléz. Azt se tudja eszik-e vagy isszák, nem képes kontextusában értelmezni mert hiányzik hozzá minimum 8 év tapasztalat a témában, de nem zavarja egyiket sem. Emlékszem, hogy 2013-14 körül olyan kulcsszavakra, hogy pl. OSINT volt összesen 4-5 magyar találat, mind hadtudományi írásból...régi szép idők... a jelenlegi "nagy elérésű" biztpol. szakértők közül 2 név volt akkoriban releváns szereplő (Resperger és Somkúti).Na meg nem csak a Rybar számol ám be az orosz veszteségekről, fel tudnék most sorolni legalább 5 másikat, de hülye leszek segíteni nekik újabb források átvételében![]()
![]()
He?Gyerekek ha a mostani történelmi sorozatokban néger lehet az angol királynő
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..