De utálom ezeket a barmokat. Lassan minden kéktúrán találkozunk már motorossal vagy quadossal. Ocsmány féreg egy banda.
És én a nem kijelölt kerékpáros túra úton az elektromos montival 40-50-60-al az erdőben lefelé csapató barmokat sem tartom többre, a motorost legalább hallom, és ezeknek a barmoknak áll feljebb ha nem ugrunk félre elég gyorsan. Ebből sajnos előbb-utóbb nagyon nagy konfliktusok lesznek. Én is montiztam erdőben néha, kurva jó, elkapja az embert a lendület, de ha majdnem elbaszok egy gyalogos akkor megállok, megnézem, és picsára szégyenlem amit csináltam és amiért tilosban járok. Na, ezek a dagadtak nem tesznek ilyet.
Annak ellenére, hogy lebarmozol, amúgy megértem részben a felháborodásodat, mert amint írtam, sajnos egyre több az ostoba, buta, quados, motoros. De ez sem úgy igaz, ahogy beállítod! Ez úgy igaz, hogy egyre több az ember az erdőkben. Főleg a Covid óta. Ami szerintem nagyon jó! De ez óhatatlanúl konfliktusokat fog szülni. 12 év és rengeteg erdei km-er távlatából mondom azt, hogy ha ezt odafigyeléssel és inteligensen csinálod, nem lesz konfliktusod. Mi már nem járunk olyan helyeken, ahol túristák közlekednek. De mint a vitaindító irományom is jelzi, ha emberekkel találkozunk, akkor azt megpróbáljuk nagy odafigyeléssel, kultúráltan kezelni. Ezért mentünk oda a katonák-hoz is, ezért megyünk oda a vadászhoz is, ha látjuk! Lehet, hogy nem hiszed el, de kB 100 vadász mellett álltam már meg a 10-15 év alatt és kérdeztem meg, hogy merre menjünk, hogy ne zavarjuk. És egyetlen egy esetben lett feljelentés (erdészet voltak), de ott is csak figyelmeztettek. Hidd el, hogy lehet ezt normálisan csinálni. (persze, mindkét féltől kell hozzá intelligens hozzáállás, de azt elfogadom, hogy ezt nekünk kell megelőlegezni!). Az, hogy sajnos egyre több az aki nemnormális, az nagyon nagy baj. De ők ugyanígy nem normálisan viselkednek az iskolákban, az otthonukban, a eletterükben is, csak azt már meg szoktuk! A természeti károkozásról nem akarok beszélni, mert azt olyan szinten túlmisztifikált, félrevezető, és tudatosan gyártott, hogy arra nincsenek szavak. (Ha a versenypályán elfűstölsz egy nap 50 liter benzint meg egy fél garnitúra gumit, az szerinted kevésbé káros??????? Hidd el, hogy az ökológiai lábnyoma egy quados-nak nulla ahhoz képest amit a legális "versenyzők" okoznak!!!) Térj le egyszer a kéktúra útvonalről, nézz körűl és mégérted! Nagyon hosszan ismerem a kéktúra útvonalakat, és nyugodtan mondható, hogy kB egy 50 méteres sáv a tájban, ami egész más mint a valóság! Gyakorlatilag az lenne a legjobb ha még sem születtünk volna.. Egyszerű letünkel már kárt okozunk, annyian vagyunk. Amúgy dagadt sem vagyok, a társaim sem. Ha meg a cigányokról nem lehet álltalánosságokban beszélni, akkor a quadosok-róla sem! Ha pedig egyszer összefutunk az erdőben, meg fogsz ismerni, mert vagy megállok, vagy lépésig lassítok, inteni fogok, és még rendszámom is lesz, annak ellenére, hogy sportquadom van. Sajnálkozhatnék sok barom "társam" miatt, de nem teszem, mert akkor minden nap ezt kellene tennem ha ki nézek az utcára! A magam módján inkább megpróbálok jó példát mutatni a gyerekeimnek, azoknak akikre hatással tudok lenni. Mivel te magad írtad le, hogy ugyanígy jársz néha tilosban, így hiába szégyenlem magad. Az nem sokat tesz semmihez.... Attól, hogy te szégyenled magad különb vagy!? Nem!