Te szelektív olvasási és szövegértelmezési gondokkal küzdhetsz, mert homlokegyenest ennek ellenkezőjét írtam el most is és kb. n+1 alkalommal. Pontosan azt írtam, hogy Oo és Kína ebből a szempontból azonos, csak más mértékben más lakossággal és ebből más felesleges pénzmaggal.
A '90-es évek legelején telt Szu-27 vásárlásra, aztán kb. 10 évvel később már 200 db licensz gyártásra. Ma meg már steath gép fejlesztésre, AEGIS szerű rombolókra, a világ legkisebb aktív radaros fej kifejlesztésére stb. A kínai fejlődés némi lakosság növekedéssel / stagnálásra ezt tette lehetővé. A Szu meg lakosságot is vesztett és nem fejődött, hanem zuhant kb. 10 évig. Hát nem is voltak komoly fejlesztések. Az összes komolyabb upgrade kb. 10 éves vagy még annyi sem (Tor-M2, Buk-M2/M3, Sz-400), az ú dolgok meg alig pár évesek, de részben azok is korábbi technikán alapulnak (Iszkander ---> Kinzsál). Az igazán új dolgok kevés és oltári nagy csúszások vannak velük, lásd Sz-400-nál a 40N6 aktív radaros rakétát, az Sz-350 Vityázt (szintén aktív radaros), vagy a Redut (na milyen rakétája is van?) vagy a PAK-FA.
Az orosz K+F-et lélegeztetőgépen a kínai és indiai megrendelések tartották úgy, ahogy a válság előtti meglóduló olajár emelkedésig.
A példák rosszak, mert
- Oo. végig független állam maradt a XIX. század óta, független bel- és külpolitikával Mo. meg nem.
- Az I. és II. vh alatt Oo/Szu egy részét megszállták, de kiléptek a háborúból / kiverték a megszállókat a szovjet külpolitika és belpolitika független maradt.
- Azért középkorba ne gyalogoljunk már vissza... (Amúgy meg Moszkát Napóleon vette be utoljára, nem volt fényes siker. Előtte talán lengyelek 1600-as években, az meg nem középkor.)
- Mögöttük szervezkedünk? Tessék? A szovjet megszállás alatt semmiféle mögöttük nem volt, Mo. meg azóta szuverén ország. Semmi köze nincs Oo-nak ahhoz, hogy mi történik itt.
Nálam az alázat része azt, hogy talán intelligensen és logikus gondolkodással kommentelünk. Más véleményét el tudom fogadni, de amikor konkrétan hülyeségeket és tévedéseket állítanak teljes magabiztossággal vagy konkrétan hazudnak, azt valahogy nem tudom tolerálni. Főleg, ha folyamatosan ez a hobbija.