M
molnibalage
Guest
Ezek és Krím megszállása után akkor próbálj meg bárkit meggyőzni arról, hogy számít-e, hogy mit írsz alá Oo-gal, ha számára egy szerződéses kötelezettség ennyit jelent...Ugye csak viccelsz? Értem én, hogy elkötelezett vagy az amerikai hegemónia iránt (aka az usa bármit megtehet bármibe beleszólhat és bárkit likvidálhat) de hogy erről az álláspontról az ugyanerre törekvés jogát elvitasd másoktól, az eléggé barnás árnyalatot ad a hozzászólásodnak.
Az oroszok álláspontját a maguk szempontjából megértem. A folyamatos bekerítettségérzés, az állandó világpolitikai nyomás alatt tartás kialakított bennük egyfajta csakazértis mentalitást, a fegyverkorlátozó szerződésekkel kapcsolatban.
Ugyanakkor azt feltételezni az ellenfélről, hogy az általa kezdeményezett lépés (szerződés felmondása) következményeire nem készült fel már jóelőre egy meg nem engedhető luxus lenne az oroszok részéről.
Kína más tészta, ők azért fegyverkeznek, hogy kihasíthassanak a vilábgól egy nagy szeletet a maguk számára és amikor elérkezettnek látják az időt ki is fognak. Hogy ezt az oroszok vagy az USA érdekek vagy mindkettő rovására teszik meg az még nem dőlt el.
Az általad komcsi diktatrórikus szemétdombnak nevezett országokat a nyugat nem jóhiszeműen húzta fel, hanem a kapzsisága miatt "húzódtak fel" (értsd: öntötték és öntik oda a pénzt az olcsó nyersanyag és az olcsó munkaerő miatt).
Ha az oroszokat a kilencvenes években nem tekintették volna kilóra megvásárolható elmaradott primitív barbároknak, hanem a kommunizmus alól felszabadított országokkal egyenrangú kereskedelmi partnerekként bántak volna, nem egy kizsákmányolható haszonállatként, és a végtelen profitéhségben a "két forintért anyámat is" managerek nem verték volna szét a nyugati munkaerőpiacot azért, hogy a kínai biorobotokkal gyártassanak mindent, akkor lehet, hogy sem az oroszoknak nem lenne igényük Putyinra és nem éreznék azt, hogy jó vásárt csináltak vele, amikor visszagondolnak az amerikai kottából játszó Jelcin érára és a kínaiak is másképp látnák a kommunista pártot, ha még most is úgy nézne ki az ország mint Észak-Korea.
Szóval lehet úgy nézni, ahogyan te, de szerintem a világ emiatt a nézőpont miatt jutott el oda, amit most felrósz neki.
Budapesti Egyezmény szarunk rá...
MRBM egyezmény szarunk rá...