Beszélgető

És mi újság azóta? Csak nem politikai gondok adódtak ? Vagy rájöttek hogy a htka annyira komoly magyarázatok vannak hogy semmi szükség Nógrádi úr Németes hülyeségire.
Itt az oldalon nem a mellé beszélés megy hanem rávilágítanak a lényegre :cool:

Haubagoi barátunkkal is leszámolt a CIA :D

És mi újság azóta? Csak nem politikai gondok adódtak ? Vagy rájöttek hogy a htka annyira komoly magyarázatok vannak hogy semmi szükség Nógrádi úr Németes hülyeségire.
Itt az oldalon nem a mellé beszélés megy hanem rávilágítanak a lényegre :cool:

Haubagoi barátunkkal is leszámolt a CIA :D

Nem tudom mi lehet? De a topikok a helyükön vannak, tehát akkora nagy baj nem lehet.

• Tetszik
Reactions: fip7
Nem tudom mi lehet? De a topikok a helyükön vannak, tehát akkora nagy baj nem lehet.
Mack, ez kormány/MSZP-szóvivőhöz méltó nyilatkozat volt. A Biztpol topikok is eddig az Aktív témák között voltak, most meg nincsenek ott. Szóval légy légy oly bátyám ne maszatolj.

Tudom, olvastam. Ettől még nincsenek ott ahol eddig voltak és problémásabb megtalálni őket. Én nem vagyok komputerzsonglőr, amit Tcat írt "segítség"-et azt tőlem írhatta volna kínai nyelven is, ugyanannyit segített volna. Eddig az aktív témák között arra kattintottam amire akartam, most meg nincsenek ott a Biztpol-ok. Ha ez volt a cél akkor ezt kell írni (lenyelem), de nem azt hogy ott vannak, .... nincsenek ! :-(

Férfi kézilabda BL.

14881855414958582_original.png

Etikai vizsgálat indul a SOTE-n, mert egy orvos pénzt kérhetett egy szülés levezetéséért

„Este műtöttek, reggel az őrzőben éppen az ágy szélére másztam ki, amikor megjelent a főorvos. A szokásos sablon kérdések után rátért a lényegre, hogy az anyagiakat majd varratszedésnél rendezzük, neki van egy "költsége”, mert úgy szokás nála, hogy a műtőben jelen lévő csapatot ő fizeti ki, és a műtőnek is van egy "bérleti díja"! Hát, hirtelen köpni-nyelni nem tudtam, csak annyit mondtam neki, hogy nekem van fogadott orvosom (amit tudott is, mert szülésznőt is fogadtunk), és vele megbeszélem a dolgokat. Erre csak annyi volt a válasza, hogy holnap is megkeres, és elmondja a varratszedést és az anyagi részleteket. Másnap jött,és elmondta, hogy a varratszedéskor, vagy távozáskor szeretné ha rendeznénk az anyagiakat, ami a magánrendelésének a tízszerese (160ezer)! ”

Sok kórházban van egy olyan rendszer, hogy a magánbetegek műtétje után bizonyos mennyiségű pénzt be kell dobni a kiskasszába, amit hónap végén mindig szétosztanak a műtő stábja között (műtősfiú, műtősnő, altatóorvos asszisztense). Azt hiszem ez pár ezer forint per műtét. Nem tudom pontosan, hogy milyen ez a gyakorlatban, nálunk nincs ilyen, de a legtöbb kórházban van.

Amúgy is sok helyen bármit operálsz, fizetni kell a műtőnek, vagy a halálba szívatnak. Volt, aki ezért lépett le a munkahelyéről mert rezidensként nem volt zsíros magánpraxisa, és ha esetleg akkora mázlija volt hogy megengedték neki, hogy megoperáljon valakit, akit a szakrendelőből utaltak be, akkor fizetnie kellett ötezer forintot. Ez azt jelenti, hogy a kb. százötvenezer forintos havi fizetéséből még neki kellett esetenként ötezret fizetnie, ha operálni és így tanulni akart.

https://444.hu/2017/03/03/etikai-vi...rvos-penzt-kerhetett-egy-szules-levezeteseert

Rezidensek mondtak fel a János Kórházban, mert a műtéteket nem engedték át nekik a hálapénzre hajtó főorvosok

A fiatal orvosok azért távoztak, mert nem operálhattak eleget, a műtétek nagy részét ugyanis a hálapénz miatt a főorvosok végezték.

https://444.hu/2017/03/02/rezidense...ngedtek-at-nekik-a-halapenzre-hajto-foorvosok

Nagyon jó kis írás, csak az a baj, hogy ez is csak egy eshetőséggel számol. Azzal, hogy a szakértőknek mindig igazuk van, de azért sokszor bebizonyosodott már, hogy ők is tévednek. Erre jó a kritikus gondolkodás, amit a cikk is említ, de ennek a gondolkodásnak a szakértők mondanivalójára is ki kell terjednie. Sokszor van az, hogy az egyik szakértő más következtetésre jut, mint a másik, ugyanazokból az adatokból és kiderül, hogy azért, mert az egyiket ez fizette a másikat meg amaz.

Nagyon jó kis írás, csak az a baj, hogy ez is csak egy eshetőséggel számol. Azzal, hogy a szakértőknek mindig igazuk van, de azért sokszor bebizonyosodott már, hogy ők is tévednek. Erre jó a kritikus gondolkodás, amit a cikk is említ, de ennek a gondolkodásnak a szakértők mondanivalójára is ki kell terjednie. Sokszor van az, hogy az egyik szakértő más következtetésre jut, mint a másik, ugyanazokból az adatokból és kiderül, hogy azért, mert az egyiket ez fizette a másikat meg amaz.
A kritkus gondolkodás a gyök2 usesrnél az, hogy mindenki hülye...

• Tetszik
Reactions: Lord Gazember