Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ha az előrejelzőkön múlna a nyári/téli időszámítás kiválasztása... ...Biztosan sokan hallottatok már róla, hogy az Európai Parlament támogatja az óraátállítás megszüntetését 2021-től. Az átállítás elvileg tehát megszűnik, de a tagországok döntenek majd arról, hogy a téliben vagy a nyáriban maradnak-e... A témával kapcsolatban kialakult vitában először is leszögezzük, hogy az OMSZ előrejelző munkatársainak többsége is szereti, ha sokáig van világos (nyári időszámítás ezt eredményezi). DE! A meteorológia, mint szakma az univerzális korrigált világidőt használja (UTC), és az időjárási modellek fő futásai döntően 00, 06, 12 és 18 UTC-hez igazodnak. Szakmai szempontból emiatt olyan érvek merülnek fel, amelyek egyértelműen a téli időszámítás rögzítését részesítik előnyben: - Magyarország jelenleg a nyári időszámítás esetén (7 hónapon keresztül) egy órával "később" kapja meg a legfrissebb modell futásokat pl. 06 UTC nyáron (UTC+2 óra) magyar időben 8 órát jelent, míg télen (UTC+1 óra) 7 órát. - Nyáron tehát az élet- és vagyonvédelmi szempontból is fontos zivatarok előrejelzésénél egy órával "hamarabb" meglennének a modellek futásai, amelyeket mi előrejelzők hamarabb felhasználhatnánk. - A modellekhez kapcsolódó minden előrejelzés a nyári félévben is a téli menetrend szerint meglenne, vagyis egy órát nyernénk - Ha úgy döntünk, hogy a nyáriban maradunk, akkor télen is egy órával később lesz meg minden számítás, eltűnik az az órás előny, amely eddig adott volt például a veszélyes téli helyzeteknél (ónos eső, hófúvás stb.). Végül, de nem utolsó sorban a mi földrajzi hosszúsági körünkön (k. h. 15-20°) a téli időszámítás szerint van közelebb a legmagasabb napállás a délhez (időponthoz). Ez az emberek bioritmusa szempontjából lehet fontos. Ti melyik időszámítást támogatjátok?
Elvileg (!) a zene esetében a közös jogkezelés erre megoldást kellene nyújtson. Sztem az elv a fontos, ami új helyzetet teremt, de majd este elolvasom a molni linkelte teljes szöveget. (Köszi.)Amúgy FlicTroll, nem tudom te hogy vagy vele de robottal és harmadik világbéli supportossal vitát én még nem nyertem mikor mint "M" mentem, eddig ha föltölteted a tartalmad te voltál aki nyilatkoztál hogy a tied, elég is volt ennyi, jött a panasz hogy nem, ( általában lesz*rták), akkor is ha tényleg nem. Na igen, de mikor már a jognak erejével nem M vs Amazon hanem X ügyvédi iroda küldte meg ugyan azon kérelmet, akkor már furcsa mód nem 3. világbeli supportos és robot hanem értelmes kommunikációra képes ember került az ügyre és megoldódott. Viszont M szemecskéje igencsak kikerekedett a költségek láttán + egy csomó nyűg volt vele, és amúgy a saját tartalmamat nem hiték el hogy az enyém... magyarul ez az a helyzet volt amibe a legtöbb self publisher fog ezentúl kerülni, szóval sok sikert a kis amatőr zeneszerzőcskének meg egyebeknek. Amit eddig lazán megcsinált magának most majd nyerészkedik a megosztó oldal, a kiadó ( ha nincs akkor ügyvédi iroda) és a végén elteheti azt a hatalmas pár ezer forintot ami marad, ha marad... vagy kijön minuszosra és inkább nem tölt fel hanem elmegy árut feltölteni....
Nekem könnyebb volt az esetem az Amazon ellen mert marketinganyagról volt szó és abba kötött bele hogy mi az hogy megvan az interneten, mert töredékeket talált a robotuk, de céges papírok és tulajdont igazoló dokumentumok után ez már sima ügy volt, de amíg csak én magam küldtem meg ezeket le voltam sz*rva.
Amúgy akinek megérte eddig is el tudta távolítani a saját tartalmait amit illetéktelenül használtak fel, sok iroda foglakozik vele pár száz dolláros havi előfizetésért szűrik a netet és védik az érdekedet. Eddig ez opció volt, most már a tartalom gyártónak kell bizonyítani, és én azt mondom sokaknak nem lesz erre anyagi kapacitása...
Amúgy FlicTroll, nem tudom te hogy vagy vele de robottal és harmadik világbéli supportossal vitát én még nem nyertem mikor mint "M" mentem, eddig ha föltölteted a tartalmad te voltál aki nyilatkoztál hogy a tied, elég is volt ennyi, jött a panasz hogy nem, ( általában lesz*rták), akkor is ha tényleg nem. Na igen, de mikor már a jognak erejével nem M vs Amazon hanem X ügyvédi iroda küldte meg ugyan azon kérelmet, akkor már furcsa mód nem 3. világbeli supportos és robot hanem értelmes kommunikációra képes ember került az ügyre és megoldódott. Viszont M szemecskéje igencsak kikerekedett a költségek láttán + egy csomó nyűg volt vele, és amúgy a saját tartalmamat nem hiték el hogy az enyém... magyarul ez az a helyzet volt amibe a legtöbb self publisher fog ezentúl kerülni, szóval sok sikert a kis amatőr zeneszerzőcskének meg egyebeknek. Amit eddig lazán megcsinált magának most majd nyerészkedik a megosztó oldal, a kiadó ( ha nincs akkor ügyvédi iroda) és a végén elteheti azt a hatalmas pár ezer forintot ami marad, ha marad... vagy kijön minuszosra és inkább nem tölt fel hanem elmegy árut feltölteni....
Nekem könnyebb volt az esetem az Amazon ellen mert marketinganyagról volt szó és abba kötött bele hogy mi az hogy megvan az interneten, mert töredékeket talált a robotuk, de céges papírok és tulajdont igazoló dokumentumok után ez már sima ügy volt, de amíg csak én magam küldtem meg ezeket le voltam sz*rva.
Amúgy akinek megérte eddig is el tudta távolítani a saját tartalmait amit illetéktelenül használtak fel, sok iroda foglakozik vele pár száz dolláros havi előfizetésért szűrik a netet és védik az érdekedet. Eddig ez opció volt, most már a tartalom gyártónak kell bizonyítani, és én azt mondom sokaknak nem lesz erre anyagi kapacitása...
Kulon kiemeltek, hogy a feltoltoknek is joguk lesz gyors es meltanyos elbiralasra (a nagy cegeknel). Eddig siman indoklas nelkul letilthattak, de ez jovoben a feltoltok erdekeben valtozni fog.Mi a garancia arra, hogy ha még fizetős is lesz a tartalmak feltöltése - mert költsége van a drágább ellenőrzésnek - akkor nem fog levágni "mert csak" alapon...?
Vagy a legviccesebb az, hogy fizetős lesz és a szolgáltatás "színvonala" maradna a mai.Hogy megy a tiltás és strike. Mert csak. Úgy, hogy a videódat a hazai képviseleten keresztül jóváhagyták, ez a botot és aztán a humán felügyeletet sem érdekli.
Az eredeti tartalom eloallitojanak is kell juttatni valamit es nem csak annak, aki osszeollozott abbol egy masodlagos tartalmat.Tehát nem a tartalom előállítójánál.
...mostanában valahogy rászálltak a bp.-i repülésre is, ferihegyi korlátozások, Red Bull elzavarása (sőt már a Balaton se jó ugye...)...Valaki nagyon be akarja tiltatni ezeket a hasznos eszközöket, ezért lézereznek a gépekre
Ez dumának jó.Kulon kiemeltek, hogy a feltoltoknek is joguk lesz gyors es meltanyos elbiralasra (a nagy cegeknel). Eddig siman indoklas nelkul letilthattak, de ez jovoben a feltoltok erdekeben valtozni fog.
Ez tiszta sor, de amikor mondjuk egy játékbemutatót tartasz és levág a rendszer, mert szól a játék zenéje az önmagában lol, mert nem a játék zenéjével adod el a kritikát. Ok, kikapcsolod. Ennek ellenére jöhet levágás akkor is majd, ha a játékmenetet mutatod be vagy pl. egy ordas bugot. Na, akkor szerinted az új szabályozásnál mi lesz, ha lehetőséget ad a rendszer arra, hogy nevetséges CR claim esetén inkább minden leszed a YT, mert neki nincs erőforrása erre?Az eredeti tartalom eloallitojanak is kell juttatni valamit es nem csak annak, aki osszeollozott abbol egy masodlagos tartalmat.
Csak azt nem tudom, hogy ha holnap nyugati mintára a repülőtér olyan 50-80 km távolságra költözne Budapestről, ezek a tiltakozók milyen gyorsan kezdenének cirkuszolni (hogy jóval korábban kell kiindulni a reptérre, messze van, nem lehet normálisan eljutni oda, este hogyan jövünk haza, stb...)?...mostanában valahogy rászálltak a bp.-i repülésre is, ferihegyi korlátozások, Red Bull elzavarása (sőt már a Balaton se jó ugye...)...
Mint az agresszív kismalacos vicc. A kismalac sétál Bp. utcáin.Csak azt nem tudom, hogy ha holnap nyugati mintára a repülőtér olyan 50-80 km távolságra költözne Budapestről, ezek a tiltakozók milyen gyorsan kezdenének cirkuszolni (hogy jóval korábban kell kiindulni a reptérre, messze van, nem lehet normálisan eljutni oda, este hogyan jövünk haza, stb...)?
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_airlines_by_foundation_date
Ezek szerint a világ második legöregebb légitársasága magyar volt - amerikaiak, britek csak évekkel később alapítottak.
Szerintem az a baj, hogy szabadalmi kerdesben rosszak a jogi alapok.A törekvés érthető, hogy a jogi helyzetet rendezzék, de ebben a formában még a jelenlegi, sokak által "vadnyugatinak" leírt helyez is jobbnak tűnik, mert a jogalkotóknak a jelek szerint FOGALMUK NINCS arról, hogy a világ és technológia hogyan tart.
Mi köze van az USA-ban érvényes szerzői jognak ahhoz, hogy mi van az USA-ban? Ha ők ezt mondják, akkor az USA-ban CR-es cuccra igaz. Ok, rohadjanak meg. De pl. mondjuk Harry Potter az európai.Szerintem az a baj, hogy szabadalmi kerdesben rosszak a jogi alapok.
Ha ma egy kutato feltalal egy gyogyszert, akkor komoly penzek befizetese mellett is csak par evig tudja megtartani a jogait, utana kozkincse valik a szabadalma. Ha viszont egy muvesz alkot valamit, tenyleg barmit, akkor a halala utan meg 70 evig megillet valakit a szerzoi jog. Ez a butasag a Walt Disney lobbijanak az eredmenye. En eltorolnem a szerzoi jogoknak ezt a kivetelezeset, de ehhez sajnos az USA elhatarozasa is kellene.
Jo lenne ha a sarkara allna az eu es egy peldas jogszabalyt alkotna, akar az usa elleneben is, de nem hiszem, hogy ez megtortenhet. Persze ne legyen igazam!Mi köze van az USA-ban érvényes szerzői jognak ahhoz, hogy mi van az USA-ban? Ha ők ezt mondják, akkor az USA-ban CR-es cuccra igaz. Ok, rohadjanak meg. De pl. mondjuk Harry Potter az európai.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..