Nem tűnsz annak,az vagy és buta is. Volt egy àllításom,ezt alá próbáltam támasztani. Meg tudtál volna győzni arról,hogy nincs igazam? Igen, persze. De te inkább teljessen másról kezdtél írni,bedobva random évszámokat,eseményeket,amiknek semmi közük az eredeti állításomhoz,még távról sem. Sőt nekem adsz igazat,hisz a felsorolt országok feudalisták,és keresztények,hahaha. Ezt a kommenteded már végig sem olvastam,mert megint értelmetlen amiről írsz,és úgy adod elő,hogy ezt nem tudom. Jaj bakker hát a te politikusaid és újságíróid is ezt csinálják,igaz te történelem Kálmán Olgája? Na de jó kedvem van,szétszedlek!
Lengyelek: határosak a törökökkel? Igen okos vagy! Már a mi balkáni törökelenes hadjàratainkban is részt vesznek? Igen,okos vagy! A török megállítása a legfontosabb számukra? Nem!! Észak európa az ő játszóterük,már azelött,hogy államá alakultak volna a lengyel törzsek! Feudalizmus,kereszténység? Kipipálva.Juppi ez megvan mehetünk tovább!
Orosz török háborúk? Igen sok volt,ügyes vagy. Lengyelek elfoglalták Moszkvát? Igen! Törökök? Nem! Svédek betörtek többször is az anyaország szívébe? Igen!
17 sz.? Stabilizálódás,erősödés, óriási terjeszkedés keletre(szibéria megvan?),délre. A nyakukon ült a porta? Nem. Előző századok? Hordák keleten és délen,lengyelek nyugaton,svédek északon,törökök a kanyarban sincsenek. Oroszoknál feudalizmus,kereszténység? Igeeeeen!!! Hát ez nagyon fasza,mehetünk tovább. Franciák,Portugálok? Ugyan ugyan, mikor harcoltak volna teljes erejükel az O. B. ellen? Százéves háborúk, vallási okokból kitörő polgárháború,30 éves háború,felfedezések kora(fránszoákról beszélek). Feudalizmus? Kereszténység? Ja ja ich komme,spritzen! Portugálok? Ne basz az ibériai félszigeten mórok voltak,nem törökök. Amúgy feudalizmus? Kereszténység? Oh yeah!
Velence ok,de azért nekik is volt elég bajuk hazai pályán,de igen valóban sokatt tettek a földközi tenger keleti medencéjében (persze,tudjuk Lepantó, gályák, faszom). Szárazföldön? Szinte semmi. Kereszténység,feudalizmus(bár nem ugyanaz mint a legtöbb helyen,mert kurva gazdag kereskedők vannak nem echte földesúri nobilitás)? Sí!!!
Na és most östereicherek und Habsburgok! Ja meg mi, szerinted mucsai magyarok. Gondolom sok újdonság lesz, engem se érdekel az amit utàlok,soha nem olvasok szakácskönyvet a káposztásfőzelék készítéséről.
Na kezdjük földrajzzal. Kérdés! Ha a zottómánusok elfoglalják Konstantinnápoly és a balkánon északra haladnak hova juttnak,na hova? Fránsziába? Nem!!! Portugália? Nem!!! Oroszország? Nem!!! Velence? Nem!!! Hát igen ebbe a szépséges kis ékszerdobozba! Na már most álítottam,hogy királyságunk pariban volt egy ultramilitáns birodalomal,annak zenithjén? Ig...,ja nem! Legyaktak minket,jó nekik, nyeljenek gecit. Next please! Ausztria. Na mármost voltak térségünkben icikepicike összetűzésfélék,néhanapján a türkmanokal,tudod kenyérmező, várna, nándorfehérvár, mohács,végvárak sorozata, párkány,szentgothárd,stb,stb. Osztrák uralom alatt volt az ország egy része(tudod 3 felé szakadt)? Igen! Bécset kétszer ostromolták a törökök?Igen! A szent ligát szárazföldi háborúra hozták létre? Nem! Tengerire,nekünk itt nem játszik elsődleges szerepet. Mennyi hazánkfia pusztult el a törökök elleni harcokban,ill. a hódoltság alatt. Budát kik szabadították fell? Igen kismillió náció harcolt a törökök ellen németek,angolok,stb, de magyar osztrák buli volt a török itteni kiverése. Ausztria és Magyar Királyság feudalista? Keresztény? KABOOOM! Ez is megvan. Van még kérdésed? Veled ellentétben én nem hiszem,hogy mindent tudok(pl. írni nem
), de próbálok segíteni. Ismered a lengyel szárnyas huszárok sztoriját,ezért már töri prof vagy. Ugyan ugyan.